Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Ismerőseit akarta kirabolni a férfi

Rablás kísérlete és súlyos testi sértés miatt három év, két hónap börtönbüntetésre ítéltek Sopronban egy férfit, akit a hetvenezer forint bűnügyi költség megtérítésére is kötelezték.
A Soproni Városi Bírságon sajnos ismét bebizonyosodott, a jótevőknek gyakran kell szembenézniük az általuk patronált személy alantas indulataival. Egy ilyen történet fűződik ahhoz a balfi házaspárhoz is, akiknek – még 2005 decemberében – felajánlotta egy helybéli férfi: némi ellenszolgáltatás fejében szívesen elvégzi a ház körül adódó munkákat. Néhány napra rá a házaspár meg is kérte őt, hogy segítse rendbe rakni a beázott padlást, amelyért fizettek is.

Az ács-állványozó szakképesítésű, de 2005 októberétől csak alkalmi munkákból élő férfi pár nap múlva elhatározta, hogy újfent meglátogatja a házaspárt. Szándékai felől nem hagyott kétséget: ezúttal több mint félméteres husángot vett magához, sapkáját pedig maszkként a fejére húzta. A kerítésen átmászva jutott be a sértettek házába azzal a céllal, hogy onnan valami értékesíthető dologgal távozzon. Már a ház egyik helyiségében tartózkodott, amikor megzavarta őt a nyári konyhából a lakásba visszatérő idős asszony.

A férfi rögtön megragadta s kíméletlenül ütlegelni kezdte. A nő eközben folyamatosan segítségért kiáltozott. Szerencséje volt, a férj, aki a másik szobában aludt, felébredt. Megpróbálták ártalmatlanná tenni a husánggal hadakozót, de látták, hogy az erőszakos emberrel szemben ketten sem mennek sokra. Az asszony végül – dicséretes lélekjelenléttel – így kiáltott férjéhez: „Hozd ki a pisztolyt, lődd agyon!" Ekkor a rabló megijedt, s az addig összegyűjtött tárgyakat is hátrahagyva, kiszaladt a házból. Átmászott a kerítésen, de hiába tűnt el az esti sötétben, a rendőrök forró nyomon haladva hamar rátaláltak.

Dr. Szabó Magdolna bíró és tanácsa az elkövetőt halmazati büntetésül három év és két hónap börtönre ítélte. Súlyosbító körülményként kezelték az elkövető rendkívül durva bántalmazási módját, kitartó jellegét, amely alkalmas volt akár még súlyosabb sérülések okozására is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volán-társaságok önkormányzati tulajdonban?

A Kisalföld Volán-társaságok társaságok privatizációjának gondolata időnként felmerül, aztán elülnek a hullámok. Az önkormányzatok viszont attól félnek, ha mégis magánkézbe kerül az autóbuszos személyszállítás, akkor csökken a befolyásuk, annak ellenére, hogy érdekeltek a tömegközlekedésben, a turizmusban, a viteldíjak megállapításában. Tovább olvasom