Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Ismerőse ölte meg az eladót

A soproni gyilkosság gyanúsítottját kedden hajnalban fogta el a rendőrség, 60 órával később.
A lakosság segítő hozzáállásának is köszönhető, hogy a megyei életvédelmi nyomozók kedden hajnalban elfogták a 23 éves soproni Sz. Attilát, aki megölte a Jereván-lakótelep itallerakatában dolgozó 35 éves Cs. Tamást, aki után egy gyermek maradt árván. A gyanúsított mintegy 20 perces huzavonát követően vágta bele áldozata szívébe a kést, mert az nem akarta átadni neki a bevételt.

A soproniak, de az egész megye lakosságának felháborodását kiváltó emberölés, valamint a gyilkossággal gyanúsított férfi elfogásának körülményeit tegnap délelőtt sajtótájékoztatón ismertette dr. Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei főkapitány és dr. Bánhalmi Zsolt alezredes, a megyei nyomozóosztály vezetője. A tájékoztatón lejátszották azt a felvételt, amin az áldozat és a taxitársaság diszpécserszolgálata között lezajlott beszélgetés hallható.

A barátok és ismerősök szerint becsületes, dolgos emberként jellemzett áldozat – két hete dolgozott az itallerakatban – már a bevétel végét számolta 20-án este, nem sokkal fél 11 előtt, amikor az üzletbe lépett a későbbi gyilkos.

Az eladónak nem volt meglepő az ismerős megjelenése, aki többször vásárolt nála, s korábban ő is ott dolgozott pár napot. Azonban hanyag munkavégzése miatt a tulajdonos elbocsátotta. A fiatalember elővett egy gázöngyújtó-pisztolyt, majd Cs. Tamást felszólította arra, hogy adja át neki a bevételt.

Amikor a támadó nem ért el eredményt, előhúzott egy kést és azzal fenyegetőzött tovább. Eltelt vagy 20 perc, de a pénzt nem tudta megszerezni, majd hirtelen, nagy erővel belevágta áldozatába a 8 centis pengéjű kést. A szúrásnak olyan ereje volt, hogy másfél centire a nyél is behatolt. A penge átszúrt egy bordát, majd a szívbe talált. A gyilkos a kést áldozata mellkasában hagyta, majd magához vett mintegy 100 ezer forintot és távozott. A kivérzett alkalmazottnak még annyi ereje volt, hogy mobiltelefonjáról a gyorshívóra programozott első gombot megnyomva segítséget kérjen. Mivel korábban pincér volt, ezért a taxitársaság száma volt arra a gombra programozva... A mentők már későn érkeztek, de az orvos szakértő szerint akkor sem tudták volna megmenteni őt, ha az ajtóban állnak.

A megyei nyomozók és soproni kollégáik adatgyűjtése, tanúkutatása sikerre vezetett. Nagy segítségükre volt az a férfi, aki a gyilkosság utáni reggelen a lakótelepi tó hullámai által partra sodort késkészlet fatartóját s abban egy kést nem haza, hanem a rendőrségre vitte. Ennek alapján megállapítható volt, hogy a gyilkos eszköz abból a készletből való. A másik tanú felismerni vélte, hogy hasonló alkalmatosságot látott egy ismerőse lakásán. Így jutottak el a nyomozók a gyilkosság helyszínétől mintegy 200 méterre lakó Sz. Attilához.

De még mielőtt elfogták, még begyűjtöttek róla néhány információt, amik alapján rendőreink megtudták: a fiatalembert több munkahelyéről, így egy biztonsági cégtől is kirúgták hanyag munkavégzés, lopások és egyéb károkozások miatt. Volt, hogy 120 ezer forintos szextelefonszámlát csinált munkaadójának. Az utóbbi hónapokban már nem dolgozott, tele volt adósságokkal, a felesége pénzéből éltek.

A kedden reggel elfogott, majd őrizetbe vett Sz. Attila először konokul tagadott, majd a személyi és tárgyi bizonyítékok nyomása alatt a késő éjszakai órákban – tegnap hajnali 1 órakor – ügyvédje jelenlétében beismerő vallomást tett.

A gyanúsított ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás. Tettéért 10 évtől 15 évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés szabható ki.
A rendőrség a tájékoztatón köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik segítették munkájukat, hogy minél előbb eljussanak a gyilkoshoz.

Korábban >>

Megtalálták a kést (2004-11-22) >>
Rablógyilkosság az italboltban (2004-11-21) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a soproni gyilkost

Elfogták azt a 23 éves helyi férfit, aki egy késszúrással megölte az egyik soproni itallerakat… Tovább olvasom