Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Iskolafelújítás összefogással

Soproni térség - Az önkormányzatok a lehetőségeikhez mérten újították fel a szeptemberi iskolakezdésre az oktatási intézményeket. Nagycenken a szülők is besegítettek.
Tanárok, valamint a szülői munkaközösség tagjai szorgoskodtak tegnap a nagycenki iskola udvarán. Felfrissítették a kavicsburkolatot, gereblyéztek, gazt irtottak, bokrot nyestek és a konyhát is kitakarították, hogy minden szép legyen a hétfői tanévkezdésre. Bugledich Attila tanár, a takarítás egyik kezdeményezője elmondta, közel negyven szülő és gyermek tevékenykedett társadalmi munkában és természetesen a teljes tanári kar is segédkezett a takarításban.

Fontosnak tartjuk, hogy a mostani időszakban, amikor a kevés gyerek és az anyagi nehézségek miatt sok iskola jövője kérdéses, a szülők és a tanárok együttműködjenek. Így bizonyítva: hajlandók tenni is azért, hogy megmaradjon helyben az oktatás.

Bugledich Attila

Nagycenken idén nyáron négyszázezer forint jutott karbantartásra-felújításra, Ivánban szintén hasonló összeg állt rendelkezésre, míg a sopronhorpácsiak kétmillió forintot költöttek. – Nyáron felújítottuk az alsó tagozat épületének vizesblokkját, a felsősöknél már tavaly elvégeztettük ezt a munkát – tudta meg a Kisalföld az utóbbi település polgármesterétől, Talabér Jenőtől. – A felső tagozatos iskola udvarán szeretnénk egy aulát építtetni, ebben kapna helyet a tornacsarnok, valamint az ünnepségeket is itt rendezhetnénk. A községbe a tanévkezdéstől öt környező faluból járnak át a diákok, ezért már elkészült a tanterembővítés terve. A megfelelő pályázati kiírásra várunk, ugyanis önerőből nem tudjuk finanszírozni a költségeket.

Ivánban négy község diákjai tanulnak. A felújítást több évre lebontva végeztetik el. Linter Tibor polgármester elmondta, az egyik épületet teljesen rendbe tették, de a kastélyban lévő tantermekre ráférne a felújítás. – A diákok jobb tanulási feltételeinek megteremtéséhez két tantermet és egy szertárat terveznek kialakítani a konya tetőterében. A mintegy 15 millió forintba kerülő bővítéshez a Regionális Operatív Program pályázatain szeretnénk támogatást elnyerni.


P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Körkérdés a Magyar Gárdáról

Sopron - A soproni önkormányzat frakcióinak többsége károsnak vagy feleslegesnek értékeli a napokban… Tovább olvasom