Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Írországban képviselik hazánkat

Írországba utazik a soproni Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar, ahol egyedül képviselik hazánkat a nemzetközi kórusversenyen.

Makkos Ágnes karnagy a Kisalföldnek elmondta, a hatvanöt éves múltra visszatekintő énekkar Európa számos országában vendégszerepelt már. Legutóbb Ausztriában és Németországban Liszt Ferenc emlékhelyeit keresték fel. Az írországi kórusversenyen a kontinens hatvankét énekkara vesz részt.

A Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar e héten már Sligóban szerepel.
A Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar e héten már Sligóban szerepel.


– Az írországi város, Sligo egyik testvérvárosa a németországi Kempten, aminek Sopron is testvérvárosa. Ennek az „unokatestvéri" kapcsolatnak köszönhetjük a meghívást – említi Lisznyai Józsefné, a kórus elnöke. – November 6–11-ig leszünk a szigetországban. A lehetséges tizennyolcból mi két kategóriát választottunk.

A világi és az egyházi négyszólamú kórusművek kategóriájában feltétel volt, hogy az egyik műnek 1850 előtt keletkezettnek kell lennie. A világi kategóriában Mozart: Ave Verum és Bárdos Lajos: Régi táncdal, míg az egyházi kategóriában Croce: Cantate Domino és Bárdos: Libera Me művekkel lépünk közönség elé. A kategóriák versenygyőztesei gálaműsort is adnak. Reméljük, a soproni kórus köztük lesz – zárta szavait az elnök.

A pedagógus-énekkar hetente kétszer tart próbát, de versenyre készülve a hétvégén is adóznak a közös éneklés örömének, finomításának. Most is várnak jelentkezőket az énekkarba, elsősorban tenort és basszust.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyon vastagon fogott a Sopron Holding tolla

Húsz forinttal kevesebbet adott fel a csekken parkolási díjfizetés elmaradása miatt a soproni Kovács Attila. Tovább olvasom