Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Írásunk hatására fogták el a csalókat

A Kisalföldben megjelent írás hatására sikerült a soproni rendőröknek elfogniuk a soproni csalókat.
Házaló csalók járják a várost
címmel közöltünk írást a szerdai lapszámunkban. A történet röviden: két nő járta a soproni utcákat, illetve a városkörnyéki falvakat. Főként idős emberekhez csengettek be azon ürüggyel, hogy értékes paplant nyertek, ehhez csupán némi pénzt kell fizetni, és már meg is kapják a nyereményt.

Egy idős férfi akkor át is adott 180 ezer forintot, ám később rájött: nagyon becsapták. Azon is csak utólag gondolkodott el, hogy ő előzőleg semmilyen nyereményjátékra nem jelentkezett. Az írásunk hatására óvatosabb lett a lakosság, ennek eredményeképp a rendőrök szerdán délelőtt több bejelentést kaptak a Fertő-partról, hogy látták felbukkanni a vélhető tetteseket.

– A járőreink tudtak arról, kiket keressenek, az elkövetőket végül szerdán délután a Lövér körúton tudtuk elfogni – tájékoztatta lapunkat Lőrincz Zoltán rendőr őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezetője. – Ellenük csalás vétsége miatt indítottunk eljárást. A kicsalt pénzt – 180 ezer forintot –, valamint a paplanokat lefoglaltuk. Egyelőre meg kell vizsgálnunk azt, hogy más településeken, illetve megyékben követtek-e el hasonló bűncselekményeket a sárkeresztúri nők.

Lőrincz Zoltán hozzátette, a csalók nem véletlenül választják az idős egyedül élőket. Pk azok, akik inkább hajlandók kifizetni a kért összeget, csak megszabaduljanak az idegenektől. Egy családi házba persze nem mernének becsengetni, hiszen onnan könnyebben „elhajtanák őket". A legutóbb kicsalt összeg az idős férfinak nagy veszteséget jelent, de a cselekmény súlya nem alapozta meg előzetes letartóztatásuk elrendelését, így az elkövetők szabadlábon védekeznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizsgál a számvevőszék

Az önkormányzat gazdálkodási rendszerének átfogó ellenőrzését végzi az Állami Számvevőszék Sopronban. A munka már hetekkel ezelőtt megkezdődött. A program szerint összesen 134 ellenőri napot tervez az ÁSZ. Az ellenőrzés azt hivatott megállapítani, hogy törvényesen gazdálkodik-e az önkormányzat, illetve mennyire biztosítottak az ezt ellenőrző mechanizmusok. Tovább olvasom