Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Irányjelző táblákat loptak Ausztriában

Sopron-Ausztria - A Soproni Rendőrkapitányság munkatársai három olyan pápait fogtak el, akik ausztriai lopássorozattal gyanúsíthatók.
A soproni kapitányság udvarán motorkerékpár, elektromos kéziszerszám, többméternyi autópálya-szegélykorlát, továbbá Zentrum, Linz, Mauer, Westautobahn, Salzburg feliratú, nagyméretű, irányjelző, világító táblatestek és egy lefoglalt magyar rendszámú furgon utal arra, hogy magyar bűnözők ismét rossz hírét keltették hazánknak a szomszédos országban.

Forgács István törzszászlós és Kása Imre törzsőrmester, a kapitányság körzeti megbízotti alosztálya lövői csoportjának tagjai Újkér közelében egy közlekedési ellenőrzési akció során állították meg tegnap reggel azt a furgont, amelyből e tárgyak előkerültek.

Forgács István és Kása Imre rendőröknek rögtön gyanús lett a furgon szállítmánya. Fotó: Magasi Dávid

Kuntzné Kékesi Éva sajtóreferens elmondta, mivel a furgonban ülő három – mind büntetett előéletű – személy nem tudott magyarázatot adni a tárgyak eredetéről, a rendőrök lopás gyanúja miatt a soproni kapitányságra előállították őket.

A valószínűleg az éjszaka leple alatt Ausztriában leszerelt, illetve ellopott holmikat a rendőrség lefoglalta, a szállításhoz használt bérelt járművel együtt. A soproni rendőrök időközben felvették a kapcsolatot osztrák kollégáikkal. A három pápai férfi ellen lopás miatt büntetőeljárás indult.

Olvasóink írták

 • 16. kutyus 2008. március 19. 15:13
  „ezek svéd-bálnavadászok voltak,mondom !!”
 • 15. magyargárda 2008. február 23. 12:12
  „A kapuváriak keze is benne lehetett!”
 • 14. Didi 2008. február 22. 20:48
  „A tolvajok kapuváriak voltak!”
 • 13. Baradlay 2008. február 21. 21:37
  „Tiszlelt "pp" , "milyen batorsag kell" ? Egy ev felguggesztett!!! Te nem lopnal?:))))”
 • 12. Baradlay 2008. február 21. 21:30
  „Harangot lopunk( lasd rabakozi hirek),utjelzo tablakat lopunk,aruhazakban lopunk!
  Hazudunk este-reggel!!!!! Nem valami fenyes jovo var rank!!!!”
 • 11. belacsab 2008. február 21. 05:08
  „Sajnálatos dolog, hogy megint rossz hírünket keltik, még külföldön is. A szinesfém tolvajok renszerint ugyanabból a környezetből kerülnek ki. Szigorúan büntetni kellene a tolvajokat, de azokat is akik megvásárolják a lopott fémet. Bár az orgazdaság büncselekménye csak akkor áll meg ha a vásárló tisztában van, hogy lopott holmit vásárol, de a jelzőtáblák, és hasonló dolgok estében ez egyértelmű. Szigorúbb végrehajtandó büntetések kellenének.”
 • 10. Attila 2008. február 20. 20:16
  „Akik Kanadába kimentek szegény hazaiak, azok is a jól bevált színesfémkereskedelmet részesítették előnyben. Lassan a sógorokhoz is vízum kell. Undormány, így is rühellenek minket, ezek után sejtem az osztrák sajtó még jobban felfújja a dolgokat, úgyhogy megint egy jó ponttal több... Gratulálok a söpredéknek,ismét szégyent hoztak megtépázott kicsi országunkra. Ahogy a magyar büntetés szigorát ismerem kapnak is vagy 1 év felfüggesztettet hogy mihamarább ismét öregbítsék a magyarok jóhírét külföldön...”
 • 9. pp 2008. február 20. 15:27
  „Kapuvári!Teljesen egyetértek veled!Csak azt nem tudom ezeknek a görényeknek hogy van ilyenekhez is bátorsága?”
 • 8. Kapuvári 2008. február 20. 10:18
  „Azt nem írták,hogy cigányok voltak, nem magyarok!pápa szép hely, tudják, onnan származik a nagy,gondolkodó hadvezérünk is!”
 • 7. Cseter János 2008. február 20. 09:42
  „Amint a határnyitással egyidejüleg jeleztem, várható volt a könnye jött bűnös úton szerzés minden fajtájának az emelkedése. Igaz a véletlen besegít néha a derék rendőreinknek! Persze sokaknak ez volt a jó, hisz az üzlet az üzlet. Főleg, ha nincs ellenőrzés a határokon! A pakliba meg benne van egy-egy lebukás. Ja, hogy az országunk megitélése? Hát az ilyen (haszonleső) emberek ezzel nem nagyon törödnek!Lényeg a befektetés megtérüljön mielőbb!”
 • 6. mirror 2008. február 20. 09:18
  „azzal a "kisgyilkossal" vágnám le a kezét ezeknek a tetveknek amit a képen a zsarunál látok... aztán majd gondolkodhatna a wc-n a problémája megoldásán!”
 • 5. aaa 2008. február 20. 08:46
  „Basszus! Amúgy is ott baszarnitanak ki velünk az osztrákok ahol tudnak legalábbis közlekedés terén cserébe a magyar rendőr lopni jár oda most meg a tábláikat lopkodják el! Ahogy elnézem lassan arrafelé is bevezetik a horganyzott táblákat :)”
 • 4. pancser 2008. február 20. 07:53
  „Be kell vezetni a "saria"-t. Legalábbis az ilyen esetekben a legszigorúbb büntetést kell rájuk kiszabni!”
 • 3. Akiko 2008. február 20. 07:51
  „Igen az a baj hogy én is csak boltosoktól hallottam ilyenekről...bizonyitottan...!”
 • 2. Jakab Janos 2008. február 20. 07:24
  „Oszinten remelem, hogy a holnapi Kisalfoldben arrol olvashatok, hogy "sogorok" loptak Magyarorszagon. Mert ez mar igy szokott lenni.”
 • 1. joco 2008. február 20. 07:07
  „Akkor már értem, hogy miért állitottak meg minden "furgont"- küztök engem is- az osztrákok.De azért "rendesek" voltak a pápai bünözök mert elég messze -Linz és Salzburgig- mentek .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztett börtönt kapott a vádlott

Sopron - Egy év négy hónap – három évre felfüggesztett – börtönbüntetést kapott K. G.… Tovább olvasom