Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 13°C Még több cikk.

Iparjogvédelmi képzés a Nyugat-magyarországi Egyetemen

Iparjogvédelmi képzést szervezett a Nyugat-magyarországi Egyetem oktatói és hallgatói számára a felsőoktatási intézmény technológia transzfer irodája a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával.

A szellemi tulajdon tudatos kezelése és védelme köré épülő tananyagok a művészeti, a gazdasági, a műszaki vagy egyéb tudományos területen tevékenykedők számára egyaránt jól hasznosítható ismereteket nyújtanak - mondta Walter Katalin, az iroda vezetője hétfőn az MTI-nek.
Az alapfokú, a középfokú és e-learning, azaz távoktatási képzésre mintegy kétszázan jelentkeztek az egyetem tíz karáról. A nagy érdeklődés önmagában jelzi, hogy felértékelődött az iparjogvédelmi eljárások jelentősége - fogalmazott.

Walter Katalin hozzátette: a kutatási eredmények akkor hozhatnak anyagi hasznot a kutatóknak, ha előbb levédetik, s csak utána hozzák nyilvánosságra előadás vagy írásos publikáció formájában.
A képzést a hivatal szakemberei tartják. A több hónapos oktatást a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében elnyert pályázati forrásból szervezték meg, így ingyenes. A résztvevők a tanfolyam végén vizsgát tesznek.

A technológia transzfer iroda a Nyugat-magyarországi Egyetem és az innovatív vállalkozások közötti kapcsolatok kiépítésén munkálkodik. Fontos feladatának tekinti a kampuszon létrehozott szellemi javak gyors és hatékony hasznosításának elősegítését, ezt a célt szolgálja az iparjogvédelmi képzés.

Olvasóink írták

  • 1. FREDDY/S 2011. március 08. 21:43
    „Jobb később, mint soha, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ittas gépjárművezetők és kerékpárosok Sopronban

Az elmúlt hétvégén valamint a hét első napján több ittas vezetőt állítottak meg a Soproni… Tovább olvasom