Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Ipari park: Újabb gyártó- és szolgáltatócégek telepednek le

Sopron - Az idén tovább bővül a délkeleti ipari park. Jelenleg két új – összesen 12 ezer négyzetméteres – csarnok épül. Év végére 14–16 hektárral nőhet a park területe, s újabb szolgáltató-, gyártócégek szeretnének letelepedni.

Délkeleti ipari park: Több mint 3200 a foglalkoztatottak száma, a helyi adóbevétel elérte a 132 millió forintot volt

A tények szerint egyenletesen fejlődik az úgynevezett délkeleti ipari-kereskedelmi terület, amely 2005-ben nyerte el az ipari park címet.
– A parkban foglalkoztatottak száma 2007 végén több mint háromezer kétszáz volt – mondta el a Kisalföldnek a parkot üzemeltető kft. egyik ügyvezetője, Kiss Ferenc.

– Az itteni cégek árbevétele ötvenhárommilliárd forint volt. A helyi adó összege elérte a 132 millió forintot. Ezek a hivatalos számok, jelezvén, hol is tartunk jelenleg, illetve tartottunk az elmúlt évben. Az idén újabb beruházások valósulnak meg. Jelenleg két csarnok is épül mintegy tizenkétezer négyzetméteren, amelyekben üvegipari termékeket, illetve járműtartozékokat állítanak majd elő. Három cég üzletrészt vásárolt a kft.-ben, négy új jelentkező pedig itt szeretne letelepedni. Szolgáltató- és gyártócégekről van szó, velük folyamatosak a tárgyalások, amelyek hamarosan eredménnyel zárulnak. A park területe napjainkban 34 hektár, de az év végére szeretnénk tizennégy-tizenhat hektárral növelni.

A délkeleti ipari parkba évről évre újabb vállalkozások települnek. A harmincnégy hektáros terület a közeljövőben tizennégy-tizenhat hektárral nőhet. Fotó: Magasi Dávid
A délkeleti ipari parkba évről évre újabb vállalkozások települnek. A harmincnégy hektáros terület a közeljövőben tizennégy-tizenhat hektárral nőhet. Fotó: Magasi Dávid


A délkeleti ipari park dinamikus növekedését jelzi, hogy megalakulása óta egyre több cég talál itt otthonra. A fejlődéssel azonban csak részben tart lépést az infrastruktúra, pontosabban az úthálózat kiépítése.

– A legfontosabb feladatunk – amelyet pályázat segítségével szeretnénk megoldani – a főúttal párhuzamos, úgynevezett szervizút megépítése lenne, egészen a vízmű szennyvíztelepéig – folytatta Kiss Ferenc. – Ebben számítunk az önkormányzat támogatására is. Amennyiben sikerülne, akkor újabb területek válnának alkalmassá ipari-kereskedelmi-szolgáltató célokra. Folyamatosan fejlesztjük a belső úthálózatot is.

Olvasóink írták

 • 2. hehe 2008. május 07. 08:32
  „folytassuk csak a ha mi lett volnát....:

  Ha az önkormányzat nem balfasz már akkor is akkor a következő cégek is érdeklődtek Sopronnál területért...:

  Autoliv
  Velux
  Air Technik

  stb....

  Vajon ők mennyivel gazdagították volna a várost?????????”
 • 1. FREDDY/S 2008. május 07. 04:59
  „Ha eredetileg nem szúrják el az iparterület fejlesztését Sopronban, akkor itt több pénz lett volna a fejlesztésre már 2002-ben is, és itt jobb helye lenne az inkubátorháznak is. Mert egy üdülőövezetnek megfelelő helyen semmi keresnivalója, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megegyezést javasol a demokrata fórum

Sopron - Nagy Tamás arra kéri a városvezetést, hogy a jogerős bírósági ítélet előtt tekinthessen… Tovább olvasom