Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Intézetis fiú fosztogatott: elfogták a 16 éves tolvajt

Az emberi felelőtlenség, illetve túlzott biztonságérzet is ludas abban, hogy a tizenhat esztendős soproni intézeti nevelt másfél hét alatt négy házba jutott be. Az ajtók több helyen is nyitva voltak...

A módszere egyszerű: addig járja a családi házas városrészeket, míg nyitott ajtóra nem talál. Meglepő, milyen keveset kell gyalogolnia...

- Sajnos nagyon sokan bezárják ugyan a kertkaput, a ház bejárati ajtaját viszont nyitva hagyják. A kerítésen könnyű átmászni és sötétben egy pillanat alatt a házban terem a betörő, aki kabátzsebből, asztalról rögtön viszi az értékeket - magyarázza Nagy Ernő alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi vezetője annak a fiatalkorú bűnözőnek a módszerét, aki rövid idő alatt négy házból lopott könnyen mozdítható értékeket és pénztárcákat ezzel a módszerrel. Csak a bűnügyisek tapasztalatának köszönhető, hogy a kevés nyommal járó eseteket végül tegnap sikeresen felderítették.

A 16 éves fiú - aki már nem először kerül bűncselekmények elkövetése miatt a rendőrség látókörébe - március első két hetében próbálkozott. A Brennbergi úton két házba jutott be, az egyikbe a tároló ablakán keresztül, a másikba az ajtón át, számítástechnikai eszközöket, illetve pénztácát szerzett, összesen közel kétszázezer forint készpénzt is zsákmányolt. Megkísérelt ebben az utcában egy harmadik ház ablakán is bejutni, az az ablak viszont zárva volt... Az Ady Endre út egyik otthonába szintén a nyitva hagyott ajtón jutott be, itt is a pénztárcát vitte iratostól, bankkártyástól 75 ezer forint készpénzzel. Tegnap reggel pedig a Malom utcába hívták a bűnügyiseket, mert eltűnt a buksza...

- Kollégáim a széles körű adatgyűjtés során gyorsan összerakták a mozaikokat, és elszámoltatták a látókörükbe került gyanúsítottat. Az elkövető a kihallgatás során beismerő vallomást tett - tájékoztatta a Kisalföldet Nagy Ernő alezredes, aki sokadszor és nyomatékkal kéri: ne hagyják nyitva az ajtókat, vannak, akik csak arra a lehetőségre várnak, hogy hívatlanul is beállítsanak...

Építési területről loptak

Hétfőn az éjjeli órákban lakossági bejelentés érkezett a Soproni Rendőrkapitányságra, miszerint Sopronban egy építkezési kft. területére két ismeretlen fiatal a kerítésen keresztül bemászik, és onnan csőszerű tárgyakat visz el. A szemtanú leírása alapján a helyszínre érkező járőrnek sikerült a két 19 éves soproni fiatalt megállítania, majd a ruházatátvizsgálás során eltördelt rézcsövek kerültek elő. Ellenük lopás vétsége miatt indult büntetőeljárás.

Olvasóink írták

 • 12. elemér 2009. március 19. 01:27
  „7. hozzászólás kiscsaj089

  Kiscsaj a zsenialitásnak vannak határai, bezzeg a hülyeség az nem ilyen korlátozott. Kiscsaj te egy kis bőrfejü vagy.”
 • 11. FrameSet 2009. március 18. 16:21
  „Persze a nevelők a hibásak, mert nem szeretgették eléggé a szegény intézetist.

  Nem igaz, hogy mindenki egyformának születik!

  A gének. Ezt még a génsebészek sem tudják manipulálni, pedig lenne tippem, hogy hol kezdjék a kisérleteket.”
 • 10. jockey 2009. március 17. 22:47
  „8. lolita

  Valóban nem így született. Sokkal kisebb volt és még nem tudott lopni!”
 • 9. soproni 2009. március 17. 17:03
  „Alkalom szüli a tolvajt!”
 • 8. lolita 2009. március 17. 16:51
  „Ezert sokmindenkit lehet hibaztatni hogy egy nevelt gyerek idejutott,mert biztos nem igy született!”
 • 7. kiscsaj089 2009. március 17. 16:28
  „Egy órás, de szerintem érdemes végig hallgatni.
  http://video.google.com/videoplay?docid=-2042748610088709917”
 • 6. juves 2009. március 17. 15:20
  „Majd ha en elkapom,beverem a koponyäjät egy viperäval,aztän nem mäszik be többet sehova.Max a mentöbe,ha lesz meg ereje...”
 • 5. @Sopron@ 2009. március 17. 14:20
  „Hihetetlen,hogy már megint ezzel kezdik.A gyanúsított már nem ismeretlen a rendőrség számára! AKKOR MIÉRT VAN SZABADLÁBON? Megint hamar kiengedik,és ott folytatja ahol abbahagyta. "zárjuk az ajtónkat"ugye? Ezzel biztos megakadályozzuk! hmm.”
 • 4. elemér 2009. március 17. 13:38
  „A metrikus rendszer használata nem igazán terjedt el az USÁ-ban, ha figyelmen kívül hagyjuk a 9 mm-es lövedék egyre növekvő népszerüségét.”
 • 3. Túrabakancs 2009. március 17. 13:11
  „kefefejű!
  Sajnos jól érted! Ez Magyarország...”
 • 2. kefefejű 2009. március 17. 13:01
  „Tehát ha jól értem, akkor én vagyok a hibás, mert a magánterületemen nyitva mertem hagyni egy belső ajtót, és nem a kisköcsög, aki azért mászott át a kerítésen, és ment be a lakásokba, hogy onnan más tulajdonát elvigye.
  Értem.
  Vagy nem értem???”
 • 1. árpádsávos 2009. március 17. 11:25
  „Vissza kellene venni az erőszak miatt kirúgott dolgozókat! Máshogy úgysem lehet ezekkel bánni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kováts Adél Kossuth-díjas!

Sopron - A Sopronhoz ezer szállal kötődő Kováts Adél színművésznő nemzeti ünnepünk alkalmából… Tovább olvasom