Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 29°C Még több cikk.

Interneten az adatok

Sopron - A város honlapjára is felkerülnek azok a közgyűlési határozatok és dokumentumok, amik a mélygarázsügyben – az üzleti jogokat nem sértve – nyilvánosságra hozhatók – jelentette be pénteken a polgármester.
Újabb sajtótájékoztató mélygarázsügyben! Ezúttal Fodor Tamás vitte tovább a fonalat, bejelentve, hogy a nyilvános vita lezárása érdekében a város internetes portáljára (www.sopron.hu) felkerülnek a mélygarázsügyben született közgyűlési határozatok és dokumentumok, hogy „mindenki megismerhesse az 1,1 milliárdos tervezetet". A polgármester továbbra is kitart meggyőződése mellett: „Az önkormányzat rendelkezik azzal a közgyűlési határozattal és annak elválaszthatatlan részét képező dokumentációval, amely tartalmazza az 1,1 milliárdos összeget." (Mint ismeretes, a jelenlegi városvezetés szerint az előző testület ennyit szavazott meg a mélygarázsépítésre, míg az előző ciklus politikusai állítják, nem volt közgyűlési döntés arról, hogy a bank mekkora összeget utal a kivitelező vállalkozónak. A bank szerint bruttó 2,3 milliárdból finanszírozták a beruházást, az előző polgármester pedig nettó 1,8 milliárdról nyilatkozott.)

Fodor Tamás elmondta azt is, a holding már fél éve értesítette a SPT Mélygarázs Kft.-t arról, hogy a mélygarázs bérleti szerződését jogszabálysértés miatt semmisnek tekinti. Erre az SPT hivatalosan még nem reagált, a sajtó útján azonban a városvezetés is értesült arról, hogy a beruházó tervezi a garázs megnyitását. „A tulajdonos az SPT kft., ha akarja, saját maga is üzemeltetheti a létesítményt. Az önkormányzatnak csak arra van lehetősége, hogy a 4 milliárd forint bérleti díjat ne kelljen kifizetnie az adófizetők pénzéből anélkül, hogy a 20. év végén szerződéses jogunk lenne a garázs megszerzésére" – fogalmazott a polgármester.

Arra a kérdésre, hogy a használatbavételi engedélyhez az önkormányzat megadta-e a hozzájárulást vagy sem, Fodor Tamás válaszából kiderült: nem adták meg a tulajdonosi hozzájárulást, egyrészt mert per alatt álltak, másrészt mert a Petőfi téren a felszíni munkálatokat sem fejezte még be a kivitelező.

Olvasóink írták

 • 14. Nagy Tamás 2008. június 24. 17:28
  „Tisztelt "valóság"!Jövő héten leszek újra Sopronban,akkor utána nézek a feltett kérdéseknek.A válaszról értesiteni fogom a közvéleményt!Tisztelettel:Nagy Tamás”
 • 13. Valóság 2008. június 24. 10:59
  „Tisztelt Nagy Tamás!
  Legyen szíves hozza a soproni adófizető állampolgárok tudomására, hogy a városvezetés a vesztes per során mennyi
  per és eljárási költséget fizetett.
  Abban az esetben is, ha Ön mint nyertes felperes a költségek
  kifizetéstől ellállt, akkor is.Köszönöm!”
 • 12. hátperszehogyrendőrállam 2008. június 23. 19:37
  „nincstöbbhozzászólásom-nak
  Hát nem tudtad barátom, hogy ez pontosan ugyanolyan redőrállam mint 30-40 éve volt? Hol élsz te? Nekem van egy fogadásom az egyik barátommal (mert közbe azért megírok ezt azt) csak idő kérdése mikor hívnak fel...
  A sok hülye meg csak tapossa egymást halálra 4 évenként amikor is elhitetik velük, hogy ők döntenek...”
 • 11. Demokratizmus 2008. június 23. 09:34
  „Nagy Tamás perében a másodfokú bíróság egyértelműen hozta minden soproni adófizető polgár tudomására. A polgármester és a többi városvezető ügyintézéseinek külsöségében is tükrözni kell, hogy a városi közigazgatás van az ügyfelekért és nem fordiutva.
  Sajnos mindezekkel a mai napig nincs tisztában Fodor Tamás.”
 • 10. joco1 2008. június 22. 15:02
  „Hát akkor fidesznyik (némelyik volt) elv-társam , hol vannak a szerzödések?”
 • 9. Nagy Tamás 2008. június 22. 15:01
  „Természetesnek kellene lenni annak,hogy minden dokumentum,amely ennyire foglalkoztatja a közvéleményt már régen nyilvánosságra kerüljön, teljes terjedelmében.Számomra továbbra sem értelmezhető az,hogy közpénzek sorsát befolyásoló dokumentumokat üzleti jogokra hivatkozva eltikolják.AZ adatvédelmi törvény egyétrelműen fogalmaz amikor kifejti,hogy közpénzeketérintő ügyek esetében erre nem lehet hivatkozni.Ebben a szellemben itélkezett az első és másodfokú biróság is közelmúltban amikor az önkormányzatot arra kötelezte,hogy mutassa meg teljesterjedelemben az ügyvédekkel kötött szerződéseit.Tisztelettel kérem a városvezetést arra,hogy az üggyel kapcsolatos összes dokumentumot hozza nyilvánosságra.Fontos minden váasztópolgárnak tisztán lásson,s ehhez teljeskörű, korreket tájékoztatatásra van szükség!”
 • 8. joco1 2008. június 22. 13:04
  „7.-es olyan mindenkinek"érkezett".Amire gondoltál- a gondolatrendörség-majd a fidesz n(p)arancsuralom idején fog megvalosulni. Ök már többször kijelentették, leirták, hogy az ö uralkodásuk során minden"köz"ill. minisztrális telefont lehallgattak.Különbenm is csak azt kell "kirni", hogy amit leirtál az a magánvéleményed és "oszt,jonapot"”
 • 7. nincstöbbhozzászólásom 2008. június 22. 08:09
  „A tegnapi napon az üzenetíró keret alsó részén egy üzenet érkezett a számomra bizonyos személyiségi jogokat,az IP CÍMEMET és egy figyelmeztetést közölve miszerint a hozzászólást a saját felelősségemre írom meg. Elbizonytalanodtam, le lettem nyomozva...
  A városházán megnyugodnak, hisz egy kritizálóval kevesebb fog "tollat ragadni", hogy véleményét közzétegye.”
 • 6. joco1 2008. június 22. 07:16
  „csaba Zsuzsanna: a cikk iroja csak azt irta le amit Neki mondtak a "sajtotájékoztaton".A meggyözödéses" polg.mesterünk már sokmindent mondott, minek az ellenkezöje volt igaz vagy csak igérgetett. Hiába nem Öt kell kérdezni, hanem az arcusi párost. Ök tudják és ismerik az igazságot,”
 • 5. csaba Zsuzsanna 2008. június 22. 06:22
  „joco 14
  Teljesen igazad van, én is kerestem a www.sopronon, de nem találtam!
  Már megint előre ment a cikk címével a cikk írója!
  Miért nem azt írta, hogy majd felkerül? Teljesen félrevezető az, hogy "interneten az adatok"! Jobb lett volna elöszőr utána néznie!
  Az meg már megint más kérdés, hogy mi és hogyan kerül fel, mert ugyeber azt raknak fel és úgy ahogy akarnak...!!!”
 • 4. Csaba Zsuzsanna 2008. június 22. 06:17
  „G.I(3)!
  Az egumotors, hogy jön ide, eltévedtél:-)))?”
 • 3. G.I 2008. június 21. 21:54
  „Az igazság oda át van !!!”
 • 2. joco1 2008. június 21. 07:22
  „Probáltam "megkeresni" a dokumentumokat, nem találtam.(lehet, hogy rossz irányba kerestem? ) A mélygarázs ügyben készült előterjesztéseket és határozatokat már korábban -2008.05.14- -én-a Kisalföld ujságiroja kérte már egyszer a pol.m-töl, aki akkor azt válaszolta, hogy a dokumentumok a biroságon vannak,. Most mikor már minden -birosági -szinten bukott a "meggyözödése" polg.mester Úr, hát tán visszakapta az iratokat?”
 • 1. joco1 2008. június 21. 06:31
  „Lényeg most is csak az , hogy a "tizmillásbalsikerdijas" polgármester továbbra sem "engedélyezi" vagyis továbbra is gátolja a megnyitást. És kimondja meg, hogy mi az a"üzleti jogot sértö"? Érzésem szerint a "megygyözödésböl" ténykedö polg.mester e mögé bujva a neki(bocsi a M-S párosnak) problémás szerzödéseket most sem fogja "nyiltá" tenni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diplomát osztottak Sopronban

Sopron - Mintegy ezer hallgató tett záróvizsgát a Nyugat-magyarországi Egyetem négy soproni karán. A… Tovább olvasom