Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Interneten álcéggel csalták ki a pénzt

Sopron–Székesfehérvár - Internetes csalásra derült fény a Soproni Rendőrkapitányságon. Egy székesfehérvári illető hiába várta az e-mailen keresztül megrendelt és kifizetett laptopját egy „soproni informatikai" cégtől, azt nem kapta meg.
Feljelentés érkezett csalás gyanúja miatt a Soproni Rendőrkapitányságra egy székesfehérvári lakostól. A károsult azt állította, hogy interneten, e-mailen keresztül megrendelt egy laptopot egy soproni informatikai cégtől. Banki átutalással ki is fizette a vételárat, de a laptopot a megadott határidő után sem kapta meg.

– A kapitányság bűnügyi munkatársai csalás megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást – mondta ezzel kapcsolatban Nagy Ernő alezredes, osztályvezető. – Az eddigi nyomozás alapján megállapítottuk, hogy a közölt „soproni informatikai" cég nem létezik. Ugyanígy a „soproni cég" által interneten megadott kontaktszemély neve és lakcíme sem valós. Ebből is következik, hogy az interneten ezt a nem létező „soproni vállalkozást" használták fel arra, hogy a jóhiszeműséggel visszaélve pénzt csaljanak ki a megrendelőktől. A számlaszám, amelyre a pénzt utalni kellett, az viszont valós. Most azon fáradozunk, hogy kiderítsük, hol vették fel a pénzt erről a számlaszámról, ezt követően felvesszük a kapcsolatot az illetékes helyi rendőrkapitánysággal.

Nagy Ernő alezredes hozzátette: esetünkben kétféle fizetési mód közül választhatott a székesfehérvári megrendelő. Vagy átutalással rendezi a számlát, vagy utánvéttel, igaz, ekkor mintegy tízezer forinttal drágább lett volna az a bizonyos laptop. Érthető, hogy az interneten vásárló – bízva az üzleti korrektségben – a számára kedvezőbb megoldást választotta.

– Amennyiben valaki az interneten rendel meg árut, a biztonságra törekedve inkább az utánvét lehetőségét válassza – tanácsolja az alezredes. – Ha – tegyük fel – a rendelt áruféleség helyett csak papírral tömött csomag érkezik, akkor is több információ – a postai felvevőhelye, ujjlenyomat és így tovább – áll a rendőrség rendelkezésére, hogy a nyomozás a későbbiekben eredményes legyen.

Olvasóink írták

 • 8. barokk 2008. március 03. 09:01
  „Internetes rendelés. Hmmm. Párszor ezer Forintot nyer vele az ember, de elég egyszer belefutni...
  Műszaki cikknél a garancia sem egyértelmű, nem beszélve, hogy egy kereskedésbe vissza tud menni az ember reklamálni, ha nincs a cucchoz leírás vagy garancia, de netesnél lehet futni utánna.
  A pakkot amúgy is csak átvétel után lehet kibontani, ha törött vagy hibás akkor megintcsak megérte...
  Sok esetben meg nem hivatalos forgalmazótól beszerzett áruról van szó, így aztán a lengyel piacon is megvehetnénk...”
 • 7. Didi 2008. március 02. 14:45
  „Az automhoz mindent a neten rendeltem.Még soha nem csalodtam.
  Árban pedig jo 20% a külömbség, vagy még több egyes alkatrésznél.”
 • 6. oscar 2008. március 02. 12:31
  „Sok dolgot rendeltünk már az internetől, és még csak jó véleményt tudunk mondani. Lényegesen olcsobban, kisker árrés kikerülve.”
 • 5. Didi 2008. március 02. 10:23
  „Akinek ennyi esze van, hogy elöre fizet, az szerintem h...e.
  De az is lehet, hogy fele sem igaz játékot játszott.”
 • 4. Jógyerek 2008. március 01. 17:29
  „Én is rendeltem már netről nem is egy alkalommal, de szerencsére eddig nem volt rossz élményem. Sőt! Az a termék ami itt Sopronban 11800 Ft az a netről megrendelve kereken 8 ezer Ft volt! Igaz a megrendeléstől számítva 2 napot kellett várnom, de kb. 4 ezer Ftal kevesebb pénzért hozzájutottam az adott termékhez.”
 • 3. Kapuvári 2008. március 01. 14:03
  „Majd legközelebb elmegy személyesen, és akkor nem csapják be!egy laptopot interneten rendelni?hát szóval...”
 • 2. oscar 2008. március 01. 09:58
  „Az sem normális aki a pénzt előre elküldi!”
 • 1. pinteér istvan 2008. március 01. 09:12
  „Nekem az a vélemyényem ilyen esetben hozzák nyilvánosságra a cég nevét,hogy mások ne essenek ebb a hibába ezzel a céggel”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem enyhül a szigor a közutakon

Sopron és környéke - A napokban állítják össze a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén… Tovább olvasom