Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Inspiráció - kiállítás és ünnep a Várkerület Galériában

A nagyszerű tanár inspirál”, a pedagógia ezért több mint tudásanyag. A neveléshez is kell az a többlet, amely a művészetekhez, amely az érzelemre is hat.

A Soproni Képzőművészeti Társaság és a győri ART 9000 – Alkotó Rajztanárok Társasága ezúttal a Pedagógus Nap alkalmával rendezett közös tárlatot, amelynek ezúttal kiállítói mind pedagógusok. A két alkotócsoport együttműködése már több, mint öt éve tart - írja a sopron.hu.

Tóth Éva megnyitójában a pedagógusi hivatást és a művészi elhivatottság közötti közös nevezőről „az inspiráció", az ihletettség fontosságáról beszélt. „A nagyszerű tanár inspirál", a pedagógia ezért több mint tudásanyag. A neveléshez is kell az a többlet, amely a művészetekhez, amely az érzelemre is hat. Kell az inspiráció. Az inspiráció által keletkezik a „szép" is. Az ünnep pedig az a különleges pillanat, amikor a világot – minden nehézség és küzdelem ellenére – szépnek találjuk – fogalmazott.

A soproni és győri művésztanárok közös kiállításán tájképek, utcarészletek, erdei és balatoni virágcsendéletek, allegorikus megfogalmazású művek idézik a szépet. A megnyitón a soproni zeneiskola tanára és növendékei – Bálintné H. Erika, Erdélyi Hanga, Forgács Tünde, Weisz Virág – zenéltek.

A teljes írás és fotók az eseményről itt érhetők el >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

GPS a soproni mentőknek

Helyes lenne, ha pedagógusok elsősegélynyújtó tanfolyamon vennének részt, hogy baj esetén… Tovább olvasom