Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Ingyentelek iskolaépítésre Fertődön

Két ingatlant is felajánlott a Porpáczy-iskola új épülete számára a fertődi önkormányzat.
Szerdai rendkívüli testületi ülésükön egyhangú döntés született arról, hogy a kiválasztott ingatlant ingyen a tankerület rendelkezésére bocsátják.

– Tulajdonképpen a Madách sétány 2. alatt önálló helyrajzi számmal rendelkező telkekről van szó a polgármesteri hivatal, az általános iskola és az óvoda közvetlen szomszédságában. Mindkét ingatlan területe meghaladja a hatezer négyzetmétert. Ezt kérte tőlünk a Klik győri tankerülete, ezért is reméljük, hogy megfelelő lesz számukra – nyilatkozta a Kisalföldnek Kocsis Ferenc polgármester. A tankerületben szeptember 15-ig döntenek arról, hogy a felajánlott ingatlanok közül melyiken kívánja felépíteni a Porpáczy-szakközépiskola új épületét. A célra állami költségvetésből 251,8 millió forintot biztosítanak, amelyből tíz tantermes iskola épülhet tornateremmel. A beruházásra nemcsak Fertőd, hanem a környező települések is ajánlottak ingyentelket.

Mint arról korábban a Kisalföld beszámolt, azért van szükség új épületre, mert a szakiskola korábbi helyén, az Esterházy-kastély nyugati szárnyában múzeumi egységeket hoznak létre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Nemzet Tehetségeiért díj két széchenyis tanárnak

Simon György és Lang Ágota, a Széchenyi-gimnázium tanárai a tehetséggondozásban nyújtott sokéves és… Tovább olvasom