Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Ingyentanszer hatvan gyermeknek

Az ingyentankönyvekkel akár 15–20 ezer forintot is spórolhat egy háromgyermekes család. Hogy könnyebb legyen a tanévkezdés, a soproni Vöröskereszt hatvan gyermeknek biztosít ingyentanszereket.
Az árak magukért beszélnek: míg az alsó tagozatosok tankönyvei 5–7 ezer forintba kerülnek, addig a felső tagozatosok és középiskolások már 6–15 ezer forintot is kifizethetnek értük. És akkor még semmit sem költöttek a különféle iskolaszerekre. Szerencsére azonban mindig lehet találni olyan megoldást, amivel áthidalható a nagy kiadás szeptember elején.

– Idén már sokkal gördülékenyebben intézte az iskola az ingyentankönyvet. Tavaly még előleget kellett fizetnünk a könyvekért, amit októberben kaptunk vissza. Most a könyveket kaptuk meg előre, ingyen – mondja Szalma Mária. A háromgyermekes anyuka számításai szerint 15–20 ezer forintot spórol ezzel családja.

Az ingyentankönyvigényt még tavasszal kellett jelezni az iskolák felé, de emellett további támogatások is kérhetők az önkormányzatnál. – Akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek, az iskolakezdésre tekintettel egyszeri kiegészítő támogatást is kapnak gyermekeik után. Idén 722 kisgyermek részére utaltuk ki az 5104 forint egyszeri kiegészítést – tájékoztatta lapunkat Kónyi-Kiss Gáborné, a szociális iroda vezetője.

Amennyiben valakinek még ez sem jelent kellő segítséget, eseti támogatásért is folyamodhat. A szociálisan hátrányos helyzetű diákok pedig szociális ösztöndíj-támogatásban is részesülhetnek.
Sok családnak jelent bizonyára könnyebbséget a soproni Vöröskereszt felajánlása. A jótékony szervezet hatvan gyermek részére biztosít ingyen taneszközöket. Mint megtudtuk, a szociális iroda már értesítette is erről a legrászorultabb családokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszóteret avatnak Fertődön

Fertődön a széles körű társadalmi összefogásnak köszönhetően, másfél millió forintos költséggel új… Tovább olvasom