Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Ingyenes tréning álláskeresőknek

Elhelyezkedést segítő ingyenes csoportos tréning indul május végén a soproni Balfi utcában.

„Rátalál(l)ás" címmel a Családsegítő Szolgálat elhelyezkedést segítő csoportos tréninget indít a Balfi utcában. A foglalkozások során szakemberek a munkanélküliség hátterében meghúzódó rejtett problémák feltárásában is tudnak segédkezni.

– Az az elvünk, hogy állásból állásba könnyebb elhelyezkedni – mondta el a Lipákné Kunstar Ágnes szociális munkás, aki  munkatársával Széll Judittal munkanélküliek ellátásával foglalkozik a szolgálatnál. – Nem érdemes maximalistán a legideálisabb munkára várnunk, olyan állást is el kell vállalni, ami talán nem a szívünk vágya. Az új élethelyzet új kapcsolatokat jelent, és könyebb később tovább lehet lépni a vágyott állás felé.

Heti két délelőtt, tíz alkalommal rendezi meg a Családsegítő Szolgálat május végétől induló ingyenes csoportos tréningjét, melyre Sopronban élő munkanélkülieket, pályamódosításra kényszerülőket, Gyes-ről a munka világába visszatérő anyukákat  várnak.

A megváltozott munkaerő-piaci viszonyokhoz alkalmazkodva a szakemberek hatékony álláskeresési technikákat mutatnak meg jelentkezőket: – Első alkalommal felmérjük , hogy milyen állást érdemes megcéloznia a résztvevőknek, majd megismerkedün az önéletrajz készítés és az állásinterjúk technikáival is.

A tréningre személyesen, vagy telefonon lehet jelenetkezni jövő héten szerdán a Családsegítő Intézet Családsegítő Szolgálatánál a Balfi út 87 szám alatt, vagy a 99/328-378-as számon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyobb önállóságot kérnek a kórházak

„Amennyiben az egészségügy tervezett reformja megvalósul, a soproni Erzsébet-kórház valószínűleg az eddiginél jobb finanszírozásban részesülhet. Napjainkban a soproni kórház egyik legnagyobb problémája, hogy magas technikai-technológiai szintű ápolási szolgáltatást nyújtunk, ugyanakkor átlagos finanszírozással rendelkezünk" – mondta dr. Baranyai Tibor. Tovább olvasom