Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Ingyenes parkolót javasolnak az utazóknak

Sopron - Az önkormányzat kibővítette a fizetőparkolók körét, az állomás környékén sem ingyenes már a várakozás.

Nagy Tamás önkormányzati képviselő (MDF) keddi sajtótájékoztatóján azt javasolta, a GYSEV és a városvezetés összefogással teremtse meg az utazók díjmentes parkolásának lehetőségét.

˝Tudom, hogy a nehéz gazdasági helyzetben minden bevételre szüksége van a városnak, de meg kell oldani a vonattal utazók ingyenes parkolását – hangsúlyozta. – Az európai gyakorlatban bevett szokás, hogy a városokban kialakítanak úgynevezett P+R (Parkolj és utazz!) parkolókat, melyek ingyenesek. Elengedhetetlen, hogy a városvezetés mielőbb felvegye a kapcsolatot a GYSEV illetékeseivel, hogy közösen találjanak megoldást. Azt javaslom, az állomás túloldalán, a Felsőbüki Nagy Pál utca környékén létesítsenek P+R parkolókat és egy gyalogoshidat, amin az állomás, a jegypénztárak megközelíthetők. Ezt a beruházást a Kőszegi úti vasútfejlesztéssel együtt lehetne megvalósítani˝ – javasolta az önkormányzati képviselő.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. Csetneky 2010. február 12. 15:17
  „Pistike

  Ha rám hallgatsz, úgy mész az állomásra, ahogy akarsz. Csak ha autóval mész, akkor ne sírjál, hogy parkolási díjat kell fizetni. Ennyi a dolog lényege. Tőlem akár sárkányrepülővel is mehetsz. Vagy hőlégballlonnal.

  A leírtak alapján a kollégádat nem nevezném jó sofőrnek.”
 • 28. Pistike 2010. február 12. 11:50
  „"Több mint 20 év vezetés alatt egyetlen balesetet sem okoztam és a jövőben sem tervezem."

  Én is több mint 20 éve vezetek, és egyetlen balesetet sem okoztam.
  De nekem már okoztak balesetet!
  Hiába vagy te jó sofőr, ha a szembejövő hullarészeg.
  És egy ütközésnél nagyon nem mindegy, hogy 90-el, vagy 120-al ütközöl. Az életed (vagy a családod élete) múlhat rajta.

  Miért gondolod azt, hogy aki szabályosan "tötymörög" az a béna, aki meg 120-al nyomja az a jó sofőr?
  Az egyik kollégám nem képes párhuzamosan parkolni, nem tud 10 méternél tovább egyenesen tolatni, nyíltan bevallja, hogy nem mer lemenni a mélygarázsba, mert fél a szűk helyen manőverezni, lehetőség szerint elkerüli az emelkedős részeket, mert nem tud emelkedőben elindulni.
  Viszont egyenes úton nyomja 120-al.

  Nekem nincs gondom sem a parkolással, sem a többi leírt közlekedési helyzettel.
  Viszont az előírt sebességgel közlekedem.
  Szerinted melyikünk a jobb sofőr?

  Az eredeti témához visszatérve. Még mindig nem értem, hogy miért ne mehetnék autóval az állomásra? Miért kellene gyalog mennem?”
 • 27. Csetneky 2010. február 11. 19:26
  „Én nem szoktam görcsölni, nyugodt vagyok és magabiztos. Tudod, tiszta a lelkiismeretem. Azt meg honnan veszed, hogy ész nélkül nyomnám a gázt? Több mint 20 év vezetés alatt egyetlen balesetet sem okoztam és a jövőben sem tervezem. Viszont azt nevetségesnek tartom, hogy olyan emberek, akik véraláfutásosra szorítják félelmükben a kormányt és fogalmuk sincs a normális közlekedésről, szóval hogy ezek mondjanak ítéletet arról, aki egy kicsit gyorsabban halad náluk, de még így is nagyságrendekkel biztonságosabban vezet.

  Ja, az olvasással kapcsolatban. Örülök, hogy könyveket is olvasol, legalább tudod gyakorolni a szövegértést. Ugyanis az alap hozzászólásom lényege pont az volt, hogy nem kell mindenhová autóval menni, aki vonatozni akar, ballagjon ki az állomásra. Ezt reagáltad le roppant bölcsen azzal, hogy a hátsó felemhez van nőve az auzó. Szóval, csak olvassál sokat és ne csüggedj, fejlődni mindig lehet.”
 • 26. Pistike 2010. február 11. 16:30
  „Minden fórumon görcsösen bizonygatni, hogy a gyorshajtás nem veszélyes, és te lelkiismeret furdalás nélkül taposod a gázt, mert azt képzeled magadról, hogy átkozottul jó sofőr vagy...
  Ez milyen okos megnyilvánulás...”
 • 25. Csetneky 2010. február 10. 20:03
  „Pitike

  És képek nincsenek is benne? Húú, de okos lehetsz! Ami egyébként tisztán látszik a megnyilvánulásaidból.

  ritsó

  Én is egyből Győrre gondoltam, de egyébként értem a problémádat.”
 • 24. Kuvasz 2010. február 10. 17:09
  „Father!

  Ritso külföldre gondolt, szerintem. Csak hogy ott sem moindenüt igaz, nézze meg a Südbahnhof környékét.
  A megoldás szerintem, ismétlem az, ha a vasút - hasonlóan az ÖBB-hez, lásd Wiener Neustadt a vasúton utazók részére épít a saját költségén díjmentes parkolót. A kiadása ott térül meg, hogy ezek vasútjegyet váltanak és nem csak egyszer utaznak egy évben.
  Persze az okos magyarnál nem lehetne megkülönböztetni a vasúttal utazót és azt, aki például a roncsautóját helyezi ott el.
  Nézd meg a volt Fenyő áruház alatti parkolót. Roncsautó hever ott is.”
 • 23. Father 2010. február 10. 16:06
  „"22. hozzászólás ritsó 2010.02.10. 13:46
  Mutassatok még egy várost, ahol fizetni kell a parkolásért a vasúton... úgy látszik, ebben is díjnyertesek vagyunk."

  Győr? Szombathely?”
 • 22. ritsó 2010. február 10. 13:46
  „Csetneky!

  Gondolom a városban laksz, szóval könnyen magyarázod, hogy mindenki aki vonattal akar utazni, az szépen fogja magát, és menjen gyalog, vagy busszal. Ez így még talán rendben is lenne, csak tudod, léteznek emberek a városon kívül is, vagyis a falvakban (nem túlzottan közel a városi vasútállomáshoz), akik szintén nap mint nap vonattal közlekednek a munkahelyükre (ami pl. Bécsben, vagy más osztrák városban/faluban van). Én személy szerint Bécsben tanulok, és vidéken lakom. A buszos megoldás enyhén szólva kellemetlen, mert a 2 menetrend nem éppen összeegyeztethető. Ezért választottam, hogy autóval járok be az állomásra, mert ha pl este 10re érek haza vonattal télen, vagy kora reggel indulok, akkor nem kell órákat várnom a buszra a -10 fokban. Az meg, hogy kocsival menjek ki mindig Bécsbe, nem érné meg túlzottan....
  Szerintem nem én vagyok az egyedüli ember, aki így közlekedik. Nagyon szívesen mennék gyalog vagy busszal, ha a városban laknék, de sajnos nem adatott meg nekem ez a szerencse, mint ami neked igen (vagyis gondolom, hogy igen.)
  Ezért tartom undorítónak, hogy a városvezetés még itt is le akarja húzni az embereket. Mutassatok még egy várost, ahol fizetni kell a parkolásért a vasúton... úgy látszik, ebben is díjnyertesek vagyunk.”
 • 21. Pistike 2010. február 10. 09:21
  „A parkolási díj csak az autósok újabb lehúzása.
  Autóval az állomásig, onnan vonattal egy kényelmes megoldás. De ezért a kényelemért most plusz fizetni kell.
  Te mit szólnál hozzá, ha a 84-esen útdíjat vezetnének be? Szó nélkül hagynád?

  "mit szoktál olvasni? Blikket meg Népszabadságot?"

  Könyvet. Tudod az a tárgy, amibe sok papírlap van, azokon sok-sok betű. :-)”
 • 20. Csetneky 2010. február 09. 14:05
  „Pistike!

  Még mindig nem érted, de azért utoljára megpróbálom. A dolog lényege a következő. Mindenki azzal és úgy utazik, ahogy akar, meg főleg tud. Tehát ha én autóval megyek, semmilyen okostojás ne feltételezze, hogy a seggemhez van nőve az autó, mert éppen nincs. Viszont ha valaki arra nem képes, hogy kimenjen gyalog vagy busszal a vasútállomásra, akkor ne sírjon, hogy parkolási díjat kell fizetni. Ez olyan, mint a bolt. Bemész, veszel valamit, kifizeted. Ott miért nem sírsz, hogy fizetni kell? Itt is odaállsz, fizetsz, azután vonatozol kedvedre. Ez így működik. Ha nem akarsz fizetni, akkor ne menj autóval. Ez szerintem rendkívül egyszerű, de ezek szerint nem mindenki érti.
  Erről jut eszembe, mit szoktál olvasni? Blikket meg Népszabadságot? :)”
 • 19. Pistike 2010. február 09. 11:25
  „18. Csetneky

  "Az én hozzászólásom lényege az volt, hogy aki vonattal utazik, az ne sírjon a parkolási díj miatt, hanem ballagjon ki gyalog az álliomásra, vagy ha nem bír, menjen busszal és akkor nem kell parkolási díjat fizetni"

  Ha te megteszed azt, hogy az egész utat autóval teszed meg, akkor én miért nem tehetném meg azt, hogy csak egy részét azzal teszem meg?

  "Ja, meg azért is szeretek autóval menni, mert én tudok vezetni."

  Na persze...
  Ki bújt a szög a zsákból.
  Az autósok 80-90%-a azt mondja magáról, hogy tud vezetni...
  A gyorshajtók 100%-a hiszi ezt magáról.
  Tudod nem az a vezetni tudás, hogy nyomod a gázt és megelőzöl mindenkit!

  "Közben rájöttem arra, hogy miért nem találkoztál tötymörgőkkel. Hát azért, mert nem érted utol őket! :)"

  Ha én 90-100-as tempóval megyek és nem érem utol a tötymörgőket, akkor mennyivel megy a tötymörgő szerinted?”
 • 18. Csetneky 2010. február 08. 21:48
  „Pistike!

  Egyrészt olcsóbb az autó, másrészt kényelmesebb, mert háztól-házig visz Nem koszos, nem büdös, nem sztrájkol és nem kell mindenféle remek alakokkal együtt utaznom, mert őket nem engedem beszállni az autómba.
  Ez csak a dolog egyik oldala. Az én hozzászólásom lényege az volt, hogy aki vonattal utazik, az ne sírjon a parkolási díj miatt, hanem ballagjon ki gyalog az álliomásra, vagy ha nem bír, menjen busszal és akkor nem kell parkolási díjat fizetni. Te kezdtél el okoskodni, de ezzel végülis nem leptél meg.
  Ja, meg azért is szeretek autóval menni, mert én tudok vezetni.

  Közben rájöttem arra, hogy miért nem találkoztál tötymörgőkkel. Hát azért, mert nem érted utol őket! :)”
 • 17. Pistike 2010. február 08. 14:44
  „Csetneky

  Na és te miért nem bírsz gyalog menni az állomásra, és vonattal utazni?”
 • 16. Csetneky 2010. február 08. 13:59
  „Pistike

  Akkor már csak azt áruld el, miért nem bírsz kimenni az állomásra gyalog? Vagy nem bírod el a csomagodat? Akkor menj busszal, az is olcsóbb, mint egész nap ott parkolni és foglalni a helyet.”
 • 15. Pistike 2010. február 08. 10:55
  „"A 85-ös tényleg kihívás a sok szerencsétlen tötymörgő miatt, de én például szeretek vezetni, szórakoztat."

  Tegnap Győrben voltam autóval (sajnos nem mehettem vonattal), 90-100-as tempóval mentem, de egyetlen tötymörgővel sem! Viszont rengeteg potenciális gyilkos száguldozó volt az utakon.

  Vezetni én is szerettem régen, de elvette a kedvem a magyar közlekedési morál.

  Én a vonaton utazva olvasni szoktam. Engem az szórakoztat...”
 • 14. Csetneky 2010. február 03. 21:17
  „Kedves hokiel!

  Győrbe autózni oda meg vissza kb. 3000-3500.- Ft-ba kerül, autótól és vezetési stílustól függően. A teljes árú vonatjegy 1650.- Ft, ami oda meg vissza 3.300. Ha ehhez hozzáadjuk a parkolójegyet, bőven drágább már egy személyre is. Ráadásul az autó háztól házig visz és nincsenek sztrájkok. A 85-ös tényleg kihívás a sok szerencsétlen tötymörgő miatt, de én például szeretek vezetni, szórakoztat. Persze megértem, hogy ezzel nincs mindenki így, de akkor talán az állomásra sem kellene autóval menni. Egyrészt sok busz megáll ott, másrészt a városból szinte mindenhonnan elérhető gyalog 25 perc alatt.

  Pistike!

  Most mellé lőttél, én csak és kizárólag akkor közlekedem autóval, amikor muszály, városban hetente átlagban kétszer. Városon kívül viszont mindenhová azzal megyek, mert olcsóbb és sokkal jobb. Egyébként meg még mindig jobb, mintha a vonat ülése lenne a seggemhez nőve. :)”
 • 13. GeryM41 2010. február 03. 20:14
  „Nem lenne egyszerübb a régi fizetés nélküli parkolást visszaállítani az állomáson?
  Ha meg már anyira ezt akarják, akkor logikusabb az állomási aluljárót meghosszabítani, csak hát az megint pénz...”
 • 12. roka 2010. február 03. 19:53
  „1.
  Jó magas lenne az a gyalogos híd.
  2.
  A F.N.P.utca parkolónak alkalmas területe KINEK, KIKNEK a tulajdona? Majd F.T. pereskedik egy jót...(vagy nem)”
 • 11. FREDDY/S 2010. február 03. 19:04
  „A hatása a munkavállalásra majd kihatással lesz, nemde...”
 • 10. LACEE 2010. február 03. 18:45
  „Hihetetlen, de most már lehet közlekedni a Pócsi utcában, Halász utcában... mióta bevezették a fizetőparkolót, teljesen üresek az utcák”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álló autónak ütközött

Közlekedési baleset történt kedden délután egy óra után néhány perccel Sopronban. Tovább olvasom