Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Ingyen táboroznak a gyerekek

Hegykő - Huszonnyolc 5–13 éves korú gyerek táborozik ezen a héten Hegykőn a Magyar Vöröskereszt szervezésében. Közöttük van az a három félárva kisfiú, akik nemrég veszítették el édesanyjukat egy balesetben.

A védőnők javaslata nyomán állt össze a névsor. Főként Sopron környékéről, de Mosonmagyaróvárról és Kapuvárról is érkeztek gyerekek. Köztük van az a három kisfiú, akik nemrég maradtak édesanya nélkül.

– A szervezet adományokból, pályázati forrásokból teremtette elő a táborhoz szükséges pénzt. A soproni önkormányzat mellett magáncégek, intézmények, a Vöröskereszt alapszervezete is támogatja munkánkat. A gyerekek elhelyezése, ellátása, a programokhoz szükséges feltételek megteremtése félmillió forintba kerül, a résztvevőknek ingyenes a tábor. A pedagógusok, a szociális munkások, a Vöröskereszt kollégái, az önkéntesek ingyen vállalták a felügyeletet – tudtuk meg Gráczol Hajnalkától a Magyar Vöröskereszt Sopron Területi Szervezetének vezetőjétől, aki elmondta: egészségkárosodottak kevesebben vannak, ma már többnyire hátrányos helyzetű kicsikből áll össze a névsor.

A táborozó gyerekek közül többen még soha nem jártak az Esterházy-kastélyban. Fotó: Magasi
A táborozó gyerekek közül többen még soha nem jártak az Esterházy-kastélyban. Fotó: Magasi

A gyerekek hétfőn érkeztek Hegykőre, a ˝főhadiszállás˝ egy héten át az ottani közösségi házban van. Az ételeket az iskola konyhája biztosítja számukra, nekik csak egyetlen dolguk van, vidáman tölteni a napokat. A programban strandolás, kézműves-foglalkozás, lovas-szekeres kirándulás is szerepel.k Kedden megtekintették a fertődi kastélyt, ma a fertőszéplaki lámpamúzeumhoz utaznak. A gyerekek megnézhetik a mentők, tűzoltók járműveit, beszélgethetnek a katasztrófavédelmi szakemberekkel, s megismerhetnek egyes mentési ˝fogásokat˝. Az utolsó estén táncházat szerveznek a kicsiknek. Pénteken még ha az idő engedi, lubickolnak egy utolsót a hegykői strandon, majd tábort bontanak, s élményekkel gazdagodva indulnak haza.

Még nem aludtak másutt. Feltárcsáztuk a fiatalon megözvegyült Sóti Attilát, akit munka közben értünk utol. Elmondta, Attila, Richárd és Dávid hétvégén boldogan csomagoltak, és hétfőn kora hajnalban felébresztették édesapjukat, annyira izgatottak voltak a tábor miatt. – Aggódom, mert még nem aludtak másutt a fiúk, s nekem is fog hiányozni a ricsaj. E héten a munkába temetkezem, talán így könnyebb elviselni a csendet. Elfelejteni sajnos nem lehet a történteket, de szeretnénk már megnyugodni egy kicsit s hétköznapi életet élni. Köszönöm a Vöröskereszt nagylelkű felajánlását, remélem, nagy élmény lesz az első táborozás a fiaimnak – mondta az édesapa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hulladékról szavaznak

Sopron. Három témában ül le egymással vitázni a közgyűlés két ˝oldala˝ csütörtökön este. Tovább olvasom