Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 12°C Még több cikk.

Ingatlant, gépeket ígért, a pénz eltűnt

Megye–Budaörs - Jelentős értékre elkövetett csalás ügyében indított nyomozást egy egyházasfalui férfi ellen a Budaörsi Rendőrkapitányság. A vád szerint az illető ingatlanok, gépek beszerzését vállalta, ám időközben eltűnt az előleg és az ígéret sem vált valóra.
A. A. egyházasfalui férfi azzal az ígérettel keresett meg embereket, hogy jutányos áron ingatlant, gépeket, teherautókat tud beszerezni. Egy autóért csupán hatszázezer forintot kért, az ingatlanokat is a piaci ár alatt kínálta. Az indoka az volt, hogy mindezek árverési tételek, és így olcsóbban lehet hozzájuk jutni. Az illető a megkötött szerződés után vagy előleget, vagy a teljes összeget felvette, ám a vállalását nem teljesítette és a pénzt sem tudta visszafizetni.

A Kisalföld információi szerint megyénkben, illetve az északnyugati régióban a hetvenet is elérheti a megkárosítottak száma, a károkozás értéke pedig eléri a százmillió forintot. Kanyog Andrea, a Budaörsi Rendőrkapitányság sajtóreferense a Kisalföld megkeresésére elmondta, hivatalosan tizenegy károsultról és közel hatvanmillió forint kárról tudnak.

– Az egyházasfalui férfi ellen jelentős értékre elkövetett csalás alapos gyanúja miatt indult büntetőeljárás – tette hozzá a sajtóreferens. – A gyanúsított december elején került előzetes letartóztatásba. Az ügyben jelenleg a tanúk meghallgatása és a károsultak felkutatása zajlik. Így a károkozás értéke a jövőben növekedhet.

A károsultak a büntetőeljárás mellett polgári peres úton követelhetik vissza a kifizetett pénzüket. – Ügyfelem hatmillió forintot adott át a gyanúsítottnak, viszont a beígért autót nem kapta meg – fogalmazott dr. Irinkov D. Mihály, az egyik sértett jogi képviselője. – Az összeg felét annak hatására kapta vissza ügyfelem, hogy Egyházasfaluban szórólapokat terjesztett, amelyben felhívta a lakosok figyelmét a csalásra. A követelés fennmaradó részéért polgári peres eljárást indult.

Olvasóink írták

 • 4. behajtó 2008. december 30. 10:16
  „Kedves Tatárlaki!
  Senki nem adott az embernek tízmilliókat,hanem pár százezret,esetleg egy-két milliót.
  Százmilliót senki nem is látott ebben az ügyben,viszont volt néhány se...fej,aki egymilliót adott kölcsön és 5 nap múlva 10 miiliót követelt vissza,ugye?!
  Vannak a károsultak között tisztességes emberek is ,de mi láttunk köztük másfélét is...
  Azt hiszem kedves Tatárlaki ,hogy nekem van rólad egy videom,amin a barátoddal szerepelsz ...(tudod mikor az irodámban beszélgettünk veletek, ha esetleg nem te vagy rajta,akkor megkövetlek...)”
 • 3. tatárlaki 2008. december 29. 21:41
  „behajtónak...
  Nem pár százezer forintokról van szó, mint te is tudod, hanem nagyon sok tízmillióról, nyugodtan mondhatjuk, százmilliókról, kedves "behajtó". Dehát ezt te is tudod...
  Az ügyben remélhetőleg minden károsult meg fogja tenni a feljelentést.
  Mindenki nevében kívánok neked és kedves cégednek, valamint "alkalmazottaidnak" is egy mindenre kiterjedő Apeh-ellenőrzést!”
 • 2. behajtó 2008. december 29. 20:33
  „Meg is érdemli a sok "éhes " barom ,hogy becsapják őket,nem gondolhatja senki komolyan,hogy pár százezer forintért majd lakást vagy traktort fog kapni!
  Az összes "károsultnak kellene egy részletes Apeh vizsgálat,vajon honnan voltak a kifizetett milliók?!(tisztelet a kivételnek!)
  Én ismerem ezt az embert,az én ügyfelemnek korrekt módon visszafizette az előleget.Ha nem tartóztatták volna le mindenki visszakapta volna a pénzét.”
 • 1. matriné 2008. december 28. 09:42
  „Ez nem is hír ahhoz képest, hogy a Dunántúl városaiba, falvaiban már évek óta garázdálkodik egy csaló banda.A zsaru magazin ugyan meg szellőztette,( amit engedélyeztek) de egyik megye újságja sem tehette meg e hír közlését. Vajon miért nem? Szerintem ezt a fajta bűnözést a sajtó nem szellőztetheti meg! Ugyan is egy elmebeteg fiatalember a kivitelező aki e rendszer illetékesei engedik az ártatlan,hiszéken embereket kizsebelni. Igaz néha lecsukják, bebörtönözik ahelyett,hogy elmegyógyintézetbe utalnák. Természetesen a balhét mindig is vele vitetik el. A banda felgöngyölítse nem a bűnüldözés erőssége e téren.No.ha a "Főnököt" azért ejnye -ejnye büntivel sújtják tessék lásékból.
  Tehát Győr -Moson_Sopron és Somogy megyei büntető bírói már elítélték bebörtönöztették ahelyett,hogy mindaddig kivonták volna a forgalomból míg a közveszélyessége el nem múlik. Az az meg nem gyógyítják. Ez az ember még életében egy napot sem dolgozott, sőt nem is alkalmazzák sehol, mivel elmebeteg! A Munkaügyi bíróság ítélete,viszont a fiskális politika által fizetett szakértői alapján csak 50%-os rokkant! Tehát várható a lakosság további átverése és az efféle kifosztása!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

100 éves porta lett az év háza

Fertőszéplak - Tarján Jánosné és férje közel százéves fertőszéplaki háza lett a legszebben… Tovább olvasom