Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Ingatlanokat kapott vissza Sopron

Kormányhatározat alapján Sopron önkormányzata negyvenmillió forint értékű ingatlan tulajdonjogát kapta meg.
Kormányhatározat alapján Sopron önkormányzata negyvenmillió forint értékű, a határőrség kezelésében lévő ingatlan tulajdonjogát kapta meg térítésmentesen a vagyoni igazgatóságtól.

A tulajdonjog átadásáról szóló dokumentumot Walter Dezső polgármester, Cseri József ezredes, a Győri Határőr Igazgatóság igazgatója és Keresztély Dezső, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) regionális vezetője írta alá a Táncsics utcai laktanyában. Ennek értelmében a határőrség kezelésében lévő Selmeci utcai, összesen mintegy 3300 négyzetméteres telephely – amely korábban gépkocsitárolóként funkcionált – és a Gyár utcai, 3700 négyzetméteres ingatlan – ahol régebben kutyakiképző működött – a soproni önkormányzaté.

– Az ingyennél olcsóbb nincs, s a város továbbra is vagyongyarapodásra törekszik – fogalmazott derűs hangvétellel Walter Dezső polgármester, aki elmondta: a Gyár utcát megnyitják, s így lehetővé válik a Táncsics utca és a Vitnyédi utca összekötése, míg a Selmeci utcai ingatlan hasznosítása még nem eldöntött. A polgármester kifejtette: a határőrségi laktanya többi ingatlanja is jól szolgálná a város érdekeit, ezért lépéseket kezdeményeznek azok átvételére is.

– A schengeni szerződés életbelépése után a határőrség szerepköre alapvető változáson megy keresztül a nyugati határvidéken. Az államnak mint tulajdonosnak kell döntést hozni abban, hogy a határőrségi igények kielégítésén túl milyen módon juttatja a városnak a számunkra fölöslegessé váló épületeket – nyilatkozta mindezzel kapcsolatban Cseri József ezredes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkezdődött az ebtenyésztő pere

A vádlott, a tanúk és a szakértők meghallgatásával vette kezdetét a soproni bíróságon az állatkínzás vétségével vádolt Örsi András soproni ebtenyésztő (szobrász és nyugdíjas bányamérnök) büntetőpere, amely többéves – és sokáig eredménytelen – hatósági eljárás végére tesz pontot. A vád szerint Örsi András az Új utcai üres házban, illetve a balfi szőlőhegyen évek óta működtetett tenyészetében – ahol a kutyák száma 2006 elején már meghaladta a 200-at. Tovább olvasom