Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Ingatlancsere lehetőségét keresik

Sopron - A megyei rendőrkapitányság kezelésében lévő Táncsics utcai, egykori határőrlaktanya hasznosítására javában zajlanak az egyeztetések. A rendőrség kompenzációs csere lehetőségét keresi.
– Szándékunkban áll, hogy a Soproni Rendőrkapitányságot, amely most a Lackner utcában és a Táncsics utcai egykori határőrlaktanyában van elhelyezve, egy épületbe költöztessük – mondta elöljáróban Erhardt László ezredes, az ORFK regionális ellátó igazgatóságának vezetője. – A Táncsics utcai ingatlan túlságosan nagy, állaga leromlott, a fenntartási költségek tetemesek, így gazdaságossági szempontból sem lenne célszerű a kapitányság egészét odatelepíteni. Jelenleg csak a rendőrség határrendészeti és közrendvédelmi osztálya működik benne, valamint egy kollégium. Ezért a laktanya jövőbeni hasznosítására időközben elkezdődtek az egyeztetések az önkormányzattal, a minisztériummal és a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel. Kompenzációs cserében gondolkodunk. Konkrétumokról egyelőre nem lehet beszélni, ugyanakkor többféle variáció körvonalazódott. A vagyonkezelési törvény például lehetővé teszi azt, hogy az ingatlan vagy annak egy része fejében a leendő tulajdonos új épületet emeljen a rendőrség számára. Felvetődött az is, hogy Sopronban egy igazságügyi centrum jöjjön létre, amelyben együtt kapna helyet a rendőrség, a bíróság és az ügyészség.

A döntés végső soron a felügyeletet ellátó minisztériumé és a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-é.

Szeretnénk, ha a Táncsics utcai épületegyüttesre vonatkozó megbeszélések még az idén sikerrel járnának. Minden többi a következő évek feladata lesz – zárta nyilatkozatát Erhardt László ezredes.

Olvasóink írták

 • 11. matriné 2009. február 12. 14:14
  „Kedves "Zsoké"! Létezik a Kínai Nagy Fal de ott van az izraeli 8 méter magas kerítés is. Ennek példájára lehetne a hajléktalanokat ide telepíteni, ha egyszer üresen áll! Pesze egyetértek azokkal akik azt gondolják,hogy lessz ebből ismét a spekulánsoknak lé a saját zsebre!”
 • 10. Hangya 2009. február 11. 21:06
  „9.

  Ez jo ötlet...

  Megkéne szavazni a város lakosainak hogy ez valosuljon meg.
  És nem más város vezetése döntsöny helyetünk hogy mi legyen a Táncsics ucai laktany sorsa

  Soproiak szavazun ez a mi városunk !!!”
 • 9. Hozzászóló 2009. február 11. 15:52
  „Akkor miért is nem lehet ezt az igazságügyi központot a volt laktanyából megcsinálni? Azt mondja a rendőrség, hogy nekik túl nagy. Jó, akkor miért nem teszik oda az ügyészséget és a bíróságot. A jelenlegi épületükből úgyis menni kell, azt megkapta az államtól az evangélikus egyház. Építenek inkább egy új "központot" a mi pénzünkből, a laktanyát pedig addig cserélgetik, forgatják, amíg valamelyik vállalkozó el nem bontja az egészet és csinál belőle lakóparkot, jól megszedve magát.”
 • 8. jockey 2009. február 11. 15:28
  „4. joco

  Valószínüleg nem, mert ahhoz túl jó helyen van. Legfeljebb ledózerolják az egész épületet, de az ingatlan az mindenképpen értékes.

  Az első és a második hozzászólásban leírtak is jó ötletnek tűnnek, majd meglátjuk, mi lesz belőle. Ha nem lenne válság, eladnák valami multinak, aztán lenne ott hipermarkat, pláza, szálloda vagy valami ilyesmi. A jelenlegi helyzetben viszont akármi is lehet.”
 • 7. kackac 2009. február 11. 12:06
  „Enyingen ingatlanok olcsón eladók.”
 • 6. Zsoké 2009. február 11. 09:25
  „Már pletykák voltak arról (mikor a sorállomány megszűnt),hogy áthelyezik a rendőrséget,Tűzoltóságot,és a Mentőket a laktanyába.. Akkor sem volt pénz erre most miből lenne??
  matriné!
  Akkor még annyira lepusztulna..
  Rengeteg gondunk van a hajléktalanokkal..
  és a jólétük híre országot bejárta,és ország összes részéből érkeznek még hajléktalanok..
  Na azt ha megkapnák a városunk átmenne hajléktalanok lakta várossá..
  Ezt szeretnéd???
  Miért lenne nekünk ez jó???
  Azért,hogy az összes mentő értük járjon,és a Soproni emberekért meg ne tudjon mentő menni,és meghaljon??
  Igazad van ez nekünk csak jó lenne..Persze segítsünk nekik,én meg majd éhen halok,mig 80.000Ft-ért hurcol ászom őket,mert őnagysága részegen hempereg valahol..”
 • 5. matriné 2009. február 11. 08:46
  „Osszak fel lakásokra és adják át a hajléktalanoknak!”
 • 4. joco 2009. február 11. 06:35
  „A jo és jobb megoldások megvalositásának egyik legnagyobb akadálya a PÉNZ.Remélem ez az objektum nem fog olyan sorrsa jutni mint a többi volt HÖR. örs..”
 • 3. Intel 2009. február 10. 20:19
  „Tancs!

  Ez szuper dolog lenne!
  Én egy modern rendőrségnek is örülnék!
  Ahol méltó képen dolgozhatna az összes rend őre!
  Remélem Sopronba is most majd több rendőrt lehet hétvégén látni az utcákon, és elkezdik össze szedni Sopron szórakozó helyein azokat a fickókat, akik gyanúsan hasonlóak, mint Cozma gyilkosai!

  Szerintem most kellene nagy levegővel rendet tenni!”
 • 2. fido 2009. február 10. 20:16
  „A laktanya hasznosítására van egy javaslatom. A város odatelepíthetné a nagy ügyfélforgalmú hivatalait, a földhivatalt,néhány bankfiókot, postát, stb. Jelentősen lehetne csökkenteni a belváros forgalmát, sok parkoló felszabadulna, és a bevételt hozó turizmust lehetne erősíteni.
  A laktanya mind tömegközlekedés, mind autós szempontból jó helyen van, és a vidéki busz pályaudvar is közel van. Még a felújítást is megérné.”
 • 1. TancsKaszabell 2009. február 10. 17:03
  „Nagy ötlet !
  "Felvetődött az is, hogy Sopronban egy igazságügyi centrum jöjjön létre, amelyben együtt kapna helyet a rendőrség, a bíróság és az ügyészség."
  Kiváló megoldás!
  Remélhetőleg javulna az Igazságszolgáltatás minősége!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mosoly a hosszú élet titka - 101 éves Marita néni

Sopron - A mosoly összeköti szívünket, aki mosolyog, az szeretetet ad és kap – vélekedik a… Tovább olvasom