Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Informatikai konferencia Sopronban

Sopron - A kormányzat és az informatika kapcsolatát taglaló konferencia kezdődött a Hotel Fagusban. A Menta névre keresztelt találkozó keretében az informatika trendjei és a közigazgatás, illetve az egészségügy informatikai vonatkozásai is szóba kerülnek.
Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége 14. alkalommal rendezi meg évi hagyományos konferenciáját, a Mentát. A háromnapos rendezvény tegnap kezdődött a Hotel Fagusban. Célja, hogy az infokommunikációs szakma és a gazdasági, kormányzati szereplők számára lehetőséget adjon a kötetlen formában, baráti körülmények közötti beszélgetésre, véleménycserére.

– Kiemelt hangsúlyt fektetünk az állami reformok informatikai vonatkozásaira, különös tekintettel az egészségügyi szektorra – mondta el Benedikt Károly szervező. Ma kormányzati informatika – szabványosítás és közigazgatási reform címmel tart előadást Baja Ferenc államtitkár a Miniszterelnöki Hivatal részéről. Ezt követően Egészségügy – reform – informatika címmel kerekasztal-beszélgetésre kerül sor.

Szó esik továbbá a telekommunikáció, a média és az informatika konvergenciájáról, holnap pedig további szakmai témák – mint a közigazgatási reformok és a hozzájuk kapcsolódó informatikai feltételrendszer – kerülnek szóba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízezer forinttal kevesebbet adott ki az automata?

Sopron–Budapest - Egy soproni házaspár állítása szerint tízezer forinttal kevesebb készpénzt… Tovább olvasom