Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Információs táblák a Parkerdőben

A soproni erdők nyolc információs táblával gazdagodtak, melyek segítséget nyújtanak a kirándulóknak és egyben bemutatják a helyi nevezetességeket.A Sopron Holding Zrt. sikeresen pályázott a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumnál az általa üzemeltett és karbantartott Parkerdő információs tábláinak elkészítésére. Az Erdő- és Vagyongazdálkodási Intézettel közösen nyolc táblát helyeztek ki a soproni erdőkbe.

Az intézet munkatársai, dr. Schiberna Endre és dr. Puskás Lajos, valamint Nagy Zsolt városi főkertész a Sörházdombi kilátónál felállított táblák előtt. Fotó: Lakner
Az intézet munkatársai, dr. Schiberna Endre és dr. Puskás Lajos, valamint Nagy Zsolt városi főkertész a Sörházdombi kilátónál felállított táblák előtt. Fotó: Lakner

˝A táblák segítséget nyújtanak a kirándulóknak, bemutatják Sopron nevezetességeit, a környék élővilágát. Várható a kezdeményezés folytatása, a Sopron Holding Zrt.-vel közösen továbbra is figyeljük a pályázati lehetőségeket˝ – mondta dr. Schiberna Endre, az Erdő- és Vagyongazdálkodási Intézet munkatársa.

˝Eddig hiányzott a Parkerdőből ez a fajta tájékoztatás, ami véleményem szerint rendkívül hasznos. Felkészültünk a karbantartásra is, de reméljük, mindenki megóvja a táblákat˝ – mondta Nagy Zsolt városi főkertész.

Olvasóink írták

 • 7. orchis 2010. május 07. 20:37
  „Kedves Denes! Nem olvastad el elég figyelmesen, amit írtam. Hát kiegészítem: a fenyő nem csoda, hogy döglik, hisz a környéken csak az Asztalfőn őshonos. Ettől függetlenül van helye Sopron környékén, de leginkább elegyes formában. A gondos gazda kezemunkájához hozzá tartozik a fakitermelés, csak hát ezt itt jobb lenne nem tarvágással elintézni (tudom: pénz, pénz, és megint pénz) Ami hiányos: tisztítás, gyérítés, elegyarány-javítás, rontott erdők (mert van belőlük bőven itt is) helyreállítása, stb. Nem hiszem, hogy írtam olyant, hogy ne vágjanak ki fákat.”
 • 6. denes 2010. május 07. 07:10
  „Kedves Moose! Kedves Orchis!
  Ha nem látnátok: sokkal kevesebb a fakitermelés, mint 10 évvel ezelőtt: a hegyvidésekn kármentés folyik már vagy 87 óta, azóta döglik a fenyő, azt ki kell termelni. Sok csapadék volt a télen,gondolod, hogy a faanyag csak úgy kirepül az erdőből?
  Arról ne is beszéljünk, hogy Ti otthon csőbútort szeretnétek, gondolom, se lambéria, se szekrény, se fa ágykeret nincs Nálatok? Na ugye? akkor meg mit csodálkoztok, hogy fát vágnak?”
 • 5. molyhos_tölgy 2010. május 06. 22:27
  „nyugalom emberek!! sopronban rendkívül jó erdészek vannak!! pánikra semmi ok!! :)”
 • 4. tódi 2010. május 06. 19:16
  „Ez tényleg egy jó , támogatható ötlet - már régen kellett volna.

  Más : fakitermelés - ez nem valami ördögi dolog , hanem a tudatos erdőgazdálkodás - erdőfenntartás része.
  Bár lehet hogy a sötétzöld szemüvegen keresztül nem látszik.”
 • 3. TBK 2010. május 06. 18:48
  „Sajnos aztán jön 1-2 idétlen szaralak és szétveri őket, mint ahogy így járt már jópár hasonló információs tábla.”
 • 2. orchis 2010. május 06. 18:15
  „A kezdeményezés dícséretreméltó. Gratulálok! Hosszú életet viszont nem jósolok nekik: majd tesznek róla a vandálok, akiket persze nem lehet megfogni, mert minden fa mellé mégse lehet őrt állítani.
  Moose: egyetértek veled, de az erdőgazdálkodás velejárója a fakitermelés. A soproni erdők elég nagy része öreg, másik része gyalázatos állapotban van, bizony az egész Hegyvidékre és a Szárhalomra is ráférne a gondos gazda munkája. Ebből a fakitermelésen kívül kevés helyen látszik valami. Azonban Sopronban még mindig jobb a helyzet, mint az ország néhány részén, ahol a privatizált erdők faanyagát még lábon eladják és kivágják mindenféle furimányos panamákkal. Vigasztal némileg a tudat, hogy ahol erdő volt, ott erdőnek kell lenni a jövőben is, csak hát sok esetben ezeket legfeljebb az unokáink fogják látni.”
 • 1. moose 2010. május 06. 10:57
  „Ez mind szép és jó. Vszont vannak olyan tályékoztatók is kitéve amire sokkal nagyobb figyelmet kéne fordítani :VIGYÁZZ FAKITERMELÉS. Évek óta járom az erdőt de ekkora káosz még sosem volt mint az utóbbi pár évben. 2szer 3 szor több fát pusztítanak mint amennyit szoktak. Olyan az erdő mint egy hullaház akár merre megyek mindenütt mély keréknyomok.Halott egézséges feldarabolt fák tornyosulnak amíg a szem ellát. Inkább erről kéne cikket írni és valahogy megakadályozni mert a szívem hasad meg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárommilliós műszer a szemészetnek a soproni kórházban

Szemnyomást mérő műszert adtak át szerdán a soproni kórházban, az eszközt szűrésre használják majd. Tovább olvasom