Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Influenza: járvány még nincs Sopronban, de gócpontok igen

Január első hetében mintegy háromezer beteget látott el a figyelőszolgálatban részt vevő 12 soproni háziorvos.

Nyolcezer influenza elleni oltóanyagot osztottak ki a háziorvosoknak a Soproni járásban, ezek 77 százalékát már fel is használták – tudtuk meg dr. Ács Gabriella járási tiszti főorvostól.

Mint minden évben, idén is az esztendő negyvenedik hetében indult el a figyelőszolgálat, az idei év huszadik hetéig 12 erre kijelölt felnőtt-, illetve gyermekháziorvos adatokkal segíti az influenzaszerű megbetegedések nyomon követését.

Eddig elsősorban az idősek, a krónikus betegek, valamint az egészségügyben vagy a szociális intézményekben dolgozók éltek az ingyenes védőoltás lehetőségével.

– Az oltás a megelőzés egyetlen hatékony eszköze, bár ez sem jelent százszázalékos védelmet. Viszont fontos tudni, hogy mindenképpen enyhíti a tüneteket és a szövődményektől is óv – hangsúlyozza a járványügyi szakember.

Persze az influenza terjedése ellen mindnyájan sokat tehetünk: papír zsebkendő használatával, gyakori kézmosással, szellőztetéssel. A megfelelő vitaminbevitellel ellenálló képességünket javíthatjuk és a vírusok terjedésével is felvehetjük a harcot.

Január első hetében egyébként mintegy háromezer beteget látott el a figyelőszolgálatban részt vevő 12 soproni háziorvos, közülük negyvennégynek influenzaszerű tünetei voltak.

Járvány nincs, de ugyanakkor egy-egy háziorvosi körzetben halmozottan jelentkezett az influenzaszerű megbetegedés, mely főleg a fiatal felnőtt korosztályt érintette – tudtuk meg dr. Ács Gabriellától.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendkívüli közgyűlés Sopronban: megszabadul hiteleitől a város

Megszavazták, így Sopron, a még meglévő négymilliárd forintos hitelét is átvállalja a kormány. Rapid… Tovább olvasom