Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

Indulhat az iskolafelújítás

Fertőszentmiklós - Kétszázmillió forint támogatást nyert el a fertőszentmiklósi iskola az intézmény felújítására. Ennek keretében korszerűsítik az alsó tagozat épületét, valamint átépítik a tornacsarnokot. A kivitelezés jövő tavasszal kezdődhet el.
Bár több Sopron környéki iskola – Lövő, Fertőd, Iván – is pályázott a Nemzeti Iskola Felújítási Programra, egyedüliként a fertőszentmiklósi intézmény nyert támogatást. Az épületfelújításra, informatikai korszerűsítésre, valamint szakmai programok kidolgozására mintegy 200 millió forintot kapnak. Mindehhez negyvenmillió forint önerő társul.

– Teljesen felújításra kerül az iskola alsó tagozatának épülete – részletezte a terveket megkeresésünkre Horváth Tibor, a város polgármestere. – Emellett a tornatermet is átalakíttatjuk, például lelátó is épül majd. Így ez a létesítmény egyfajta közösségi hely is lesz, hiszen alkalmassá válik sport- és egyéb rendezvények megtartására. Sajnos az úszómedence kialakítására most nem nyertünk támogatást, de erről az elképzelésünkről sem tettünk le.

Horváth Tibor hozzátette, a pályázatról most első körben született döntés, így szinte biztosra vehető a pénz. A második fordulóban a beadott anyagot kell pontosítani. A kivitelezés legkorábban jövő tavasszal kezdődhet el. Ezt úgy időzítik, hogy az oktatást ne zavarja, a jelentősebb munkákra a nyáron kerül sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lámpás lett az Árpád, megfordult a Torna utca

Sopron - Csütörtökön 10 órától "visszafordult" a Torna utca forgalma, az Árpád utcába egy új… Tovább olvasom