Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Indul a színitadona a Soproni Petőfi Színházban

Elkezdődnek a színitanoda foglalkozásai szeptember 22-én a Soproni Petőfi Színházban.

Az elmúlt évad sikere után idén több korosztályban ismét részt vehetnek az irodalmat, színházat kedvelők ezeken az órákon a Liszt Ferenc Konferencia-és Kulturális Központban.

A jelentkezéssel egybekötött első foglakozás az 1-3. osztályosoknak délelőtt 10 órakor kezdődik. A tanoda szakmai vezetője Molnár Anikó színművész, drámapedagógus azt kéri, hogy a gyerekek szülőkkel együtt jöjjenek, hozzák magukkal a kicsik órarendjét és egy listát arról, hogy mikor, milyen szakkörökre járnak.

Nagy érdeklődés mellett sikeresen indult el az elmúlt évadban a színitanoda.
Nagy érdeklődés mellett sikeresen indult el az elmúlt évadban a színitanoda.


A 4-8. osztályosokat szintén délelőtt tíz órára várják a szüleikkel együtt. A 15 és 30 év közötti érdeklődőknek délután két órakor tartanak felvételi foglalkozást.

A jelentkezőknek két verset és egy dalt kell előadniuk. A 18 év alatti fiatalokat szintén a szüleikkel együtt várják. A csoportok szakmai irányítói jó tanácsként azt ajánlják, hogy tréningruha és edzőcipő legyen azoknál, akik a tanoda foglalkozásait látogatják.

Pataki András a soproni teátrum direktora örül annak, hogy nagy érdeklődés mellett sikeresen indult el az elmúlt évadban a színitanoda.

Céljuk továbbra sem változott: nem színészeket képeznek, hanem utat, irányvonalakat mutatnak, hogy a jövő gépészmérnökei, orvosai vagy jól megbecsült szakmunkásai nyitottan, befogadóan, sokszínűen szemléljék a világot, igényeljék a kulturális értékekkel való találkozást, legyen az zene, tánc, vers, ének vagy színház.

A programban való részvétel természetesen segítséget nyújt a pálya iránt érdeklődőknek is. Mint mondta, nagyon fontos az, hogy ilyen formában is segítsenek a jelentkezőknek megismerkedni az irodalommal, a színházzal, önmagukkal.

Számukra biztosítják azt, hogy olyan közösségbe tartozzanak, ahol kreativitásuk, gondolkodásmódjuk, képességeik fejlődhetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bor az életünk - a Winelife Borházban jártunk

A Winelife borászat augusztus 9-én nyitotta meg hivatalosan is borházát és vinotékáját Fertőrákos Fő utcáján, rusztikus környezetben. (x) Tovább olvasom