Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Indul a SopronÉRt-program

Lakossági szintű érrendszeri megelőzési program indult Sopronba, amibe a Kisalföld is bekapcsolódik.
Tschürtz Nándor
Lakossági szintű érrendszeri megelőzési program indult Sopronba, amibe több más médium mellett a Kisalföld is bekapcsolódik. Havonta egyszer a család napilapjában életviteli tanácsokat olvashatnak.

– Magyarországon mintegy tíz évvel vagyunk lemaradva Nyugat-Európától a halálozások számát tekintve. Ezen szeretnénk változtatni – szögezi le Tschürtz Nándor belgyógyász, kardiológus, a SopronÉRt program egyik kezdeményezője. – A legnagyobb baj, hogy az emberek akkor kapnak észbe, amikor már késő. Innen jött az ötlet, hogy már jóval korábban szeretnénk a soproniak figyelmét felhívni a helyes életszemlélet kialakítására. Szeretnénk elgondolkodtatni az embereket, hogy időben tudjanak reagálni.

Itt, a Kisalföld hasábjain havonta olvashatnak majd olyan életviteli tanácsokat, gondolatokat, amelyek segítenek ebben. Magyarország lakosságának fele szív- és érrendszeri betegségben hal meg, ami nagyon magas arány. Ennek több oka van. Egyrészt helytelenül táplálkozunk, másrészt nem mozgunk eleget. Finnországban vagy Kaliforniában állami szintű megelőzési programokat indítottak. Most Sopronban is átfogó médiakampány indul, a helyi rádióban, televízióban és újságokban. Minden hónapban kiválasztunk egy témát és ezt járjuk majd körül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Középkori kápolnát tártak fel

Kora középkori kápolnára bukkantak a régészek a soproni Kecske-templom sekrestyéjében. Tovább olvasom