Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Indul a Nagy Burgenland Túra

Csütörtökön, kezdődik meg a sokak által várva várt „A Nagy Burgenland Túra“. Az idei egy hetes túra határonátnyúló lesz.

 A burgenlandi hét járás nyújtotta természeti, kulturális és kulináris értékei mellett a magyar oldal látnivalóit is megismerhetik a túrázók. A több száz fős csoportot Karl Kanitsch közönségkedvenc vezeti. Minden nap egy, a régióra jellemző mottó alatt zajlik.

A túrán bárki részt vehet, akár egy-egy napra is lehet csatlakozni az ORF Burgenland csapatához. A csapatba az idén összesen 14 fő nyerte meg a részvételt, köztük több burgenlandi, de van stájer és tiroli, de öt magyar résztvevő is.

Így a „nagy kaland“ túrázói között lesz a szombathelyi Koltay Róbert és Koltay-Kendik Anita, akik szenvedélyes túrázók és hegymászók, a soproni - de jelenleg Bécsben tanuló fiatal pár Halmai Andrea és Piri Dániel, továbbá a fertődi étterem tulajdonos Rábensteiner Viktor, akinek a gasztronómián túl szintén nagy hobbija a túrázás, zarándok utakon való részvétel.

Indul a Nagy Burgenland Túra

Csütörtökön, június 4-én kezdődik meg a sokak által várva várt A Nagy Burgenland Túra. Az idei egy hetes túra határonátnyúló lesz, a burgenlandi hét járás nyújtotta természeti, kulturális és kulináris értékei mellett a magyar oldal látnivalóit is megismerhetik a túrázók. A több száz fős csoportot Karl Kanitsch közönségkedvenc vezeti. Minden nap egy, a régióra jellemző mottó alatt zajlik.

A túrán bárki részt vehet, akár egy-egy napra is lehet csatlakozni az ORF Burgenland csapatához. A csapatba az idén összesen 14 fő nyerte meg a részvételt, köztük több burgenlandi, de van stájer és tiroli, de öt magyar résztvevő is. Így a „nagy kaland“ túrázói között lesz a szombathelyi Koltay Róbert és Koltay-Kendik Anita, akik szenvedélyes túrázók és hegymászók, a soproni - de jelenleg Bécsben tanuló fiatal pár Halmai Andrea és Piri Dániel, továbbá a fertődi étterem tulajdonos Rábensteiner Viktor, akinek a gasztronómián túl szintén nagy hobbija a túrázás, zarándok utakon való részvétel.


Puszta és Mulatság

Az első nap mottója „Puszta és mulatság“ és a pusztában, a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban kell megtenni 26 km-t a Pomogy/Pamhagen - Fertőújlak - Hansági főcsatorna - Pomogy útvonalon. Indulás: 7:30 Vila Vita.

Tó, bor és kultúra

A második nap, június 5.-én „Tó, bor és kultúra“ mottóval, 24 km-en át, a Ruszt - Szentmargitbánya - Fertőmeggyes/Mörbisch - Fertőrákos - Ruszt útvonalon vezet, melynek végső szakaszát egy hajóút alkotja. Indulás: 7:30 Ruszt, városháza Fő tér.

Kolostortól kolostorig

Szombaton, június 6-án „Kolostortól kolostorig“ vezet a túra útvonala: a sopronkertesi/Baumgarten Pálos kolostortól Ágfalván át a sopronbánfalvi Pálos kolostorhoz, majd vonattal vissza. Indulás: 8:00 sopronkertesi kolostor.

 Természet és fúvószene

Június 7-én, vasárnap a „természet és a fúvós muzsika“ áll majd a középpontban a Lakompak kastély/Schloss Lackenbach – Récény tó/Ritzing Badesee – Ilona akna/Helenenschacht – Schloss Lackenbach útvonalon. Indulás: 8:00 lakompaki kastély.

Hétfőtől Dél-Burgenland
Hétfőn a „dimbes-dombos“ szőlőhegyek látvány ejti rabul a vándorokat a Sámfalva/Hannersberg, Hannersdorf – Várújfalu/Woppendorf – Vashegy/Eisenberg – Felsőcsatár – Burg – Hannersberg, Hannersdorf útvonalon. Indulás: 8:00 „Hannersberg“.

 Túrázás a pincesoron

Június 9.-én, kedden a szentkúti pincesortól indul, majd ide tér vissza a túra: Szentkút/Kellerviertel Heiligenbrunn – Németbükkös/Deutsch Bieling – ehem. Ungarisch Bieling – Lovászad/Luising – Kellerviertel Heiligenbrunn. Indulás: 8:30 pincesor Szentkút.

Gyümölcs és opera
Az utolsó nap „Gyümölcs és opera“ mottóval zajlik, Dél-Burgenland gyümölcsös kertjeiben, Vasdobra/Schloss Tabor, Neuhaus am Klausenbach – Kalch – Bónisfalva/Bonisdorf – határ (SLO) - Altenhof – Schloss Tabor, Neuhaus am Klausenbach útvonalon vándorolva. Indulás: 8:00 Tabor kastély.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elefánt sétált Sopron belvárosában - fotók

Kedden délután egy elefánt lassította a forgalmat Sopron belvárosában, a Várkerületen és a város… Tovább olvasom