Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Indul a Kisalföld városismereti vetélkedője

A kérdéseket a Soproni Múzeum munkatársai állították össze, a város egy-egy körzetére koncentrálva.
  
Információk
A versenyfelhívást a Kisalföld szeptember 9-i, keddi számának 4. oldalán közöltük. A varosismereti@kisalfold.hu e-mail címen érdeklődni is lehet az indulás feltételeiről.
– Fontos, hogy a gyerekek egyszerre váljanak lokálpatrióta és a világ felé nyitott felnőttekké. A múzeum ebben szeretne partner lenni. Noha a múlt emlékeit gyűjtjük és őrizzük, mindezt a jövő érdekében tesszük, ezért is csatlakoztunk a Kisalföld kezdeményezéséhez – nyilatkozta dr. Tóth Imre, a Soproni Múzeum igazgatója a városismereti vetélkedő kapcsán. Hozzátette, egyetemi oktatóként is közvetlen tapasztalatai vannak a fiatalok sok esetben hiányos és téves történelmi ismereteiről.

A Kisalföld hasábjain hétről hétre keddenként megjelenő kérdéseket Erdeiné Kuslics Katalin múzeumpedagógus és Krammerhofer Szilvia állították össze a város egy-egy körzetére koncentrálva.

– Régóta tartok általános és középiskolásoknak, illetve sajátos nevelési igényű diákoknak múzeumi órákat, így jól ismerem az ötödik-hatodik osztályos korosztályt. Fontos, hogy a vetélkedő által a gyermekek közelebb kerülnek Sopronhoz és annak gazdag múltjához, meglátják a közvetlen környezetükben lévő történelmi emlékeket is – mondta Erdeiné Kuslics Katalin.

Hozzátette, a múzeum sem olyan merev már, mint régen, szórakoztatva tanít, modern eszközöket használ és az ismeretszerzés mellett tapasztalati élményt is nyújt.

Dr. Tóth Imre, a Soproni Múzeum igazgatója reméli, hogy a városismereti vetélkedőben részt vevő gyerekek sok érdekességet ismernek meg a nyolc héten át tartó játék során.
Dr. Tóth Imre, a Soproni Múzeum igazgatója reméli, hogy a városismereti vetélkedőben részt vevő gyerekek sok érdekességet ismernek meg a nyolc héten át tartó játék során.


Krammerhofer Szilvia két éve dolgozik a múzeumban. A vetélkedő szerinte is jó lehetőség arra, hogy „megmozdítsuk" a gyermekeket, a kérdésekkel hétről hétre felkeltsük az érdeklődésüket lakóhelyük múltja iránt.

Szilvia hozzátette, a játék abban is segíthet, hogy a gyerekek figyelmét a nyomtatott sajtó felé irányítsuk, ezáltal megtapasztalják az újságolvasás élményét.

A vetélkedő kérdéseit, valamint az előző hét feladványaira a válaszokat keddenként ismertetjük a Kisalföldben.
        

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németek méltatták a pikniket

A német parlament (Bundestag) Európa-ügyi bizottságának hattagú küldöttségét fogadta Fodor Tamás… Tovább olvasom