Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Indul a kerékpárút-építés a Fertő tó környékén

Új kerékpárút létesül Fertőrákos és Balf között. A fertőrákosi főutat is felújítják. Szeptemberig teljessé válik a Fertő-tavi kerékpárút magyar hálózata.

– Hétfőn a munkaterületek átadásával elkezdődik a térség még hiányzó, Fertőrákos és Balf közötti kerékpárútjának megépítése, továbbá egyes meglévő szakaszok felújítása, kerékpáros-pihenőhelyek kialakítása – hangzott el a Fertőrákoson rendezett lakossági fórumon.

Összesen 9,25 kilométeren új út épül, felújításra 4,5 kilométer vár, kerékpárosnyomot 10,1 kilométeres szakaszon jelölnek ki. A 805 millió forintos költségű beruházás munkálatai szeptemberig tartanak, amik közműfejlesztéseket is tartalmaznak. Ez azzal is jár, hogy a következő hónapokban az érintett szakaszokon ideiglenesen nehezebbé válik a közlekedés, így a Fertő tóhoz vezető úton is.

– Fertőrákoson a Fertő Vízitelep felé vezető bekötőutat teljes szélességében felújítjuk s rajta kerékpárosnyomokat festetünk fel – részletezte Fersch Attila, a beruházó Fertő–Hanság Nemzeti Park és a Magyar Közút konzorciumának projektvezetője.

– Ezzel egy időben elkezdődik Fertőrákos és Balf között egy vadonatúj, mintegy hét kilométer hosszúságú, három méter szélességű mezőgazdasági és kerékpárút építése. A Fertőd belterületén lévő bicikliút felújítása, valamint Sarródon a szaggatott kerékpársáv és kerékpárosnyomok megjelenítése is része a projektnek.

E munkálatok befejezésének határideje ez év júniusa. Ezen túlmenően szeptemberig felújítják a fertőrákosi főutat is, amelyen a kerékpárosok számára sávokat jelölnek ki. Cél az, hogy a lakott területeken áthaladó kerékpárosok ne a kertek alatt, hanem a főutcán haladjanak. Előbbiből ugyanis nem profitálhatnának a főút melletti kereskedelmi és szolgáltató egységek – hangzott el a lakossági fórumon.

A költségekről
805 millió forintot költenek el a tervek szerint útépítésekre, -javításokra és kerékpársávok kialakítására. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy rossz fogért már nem éri meg átjönni Sopronba

A fogászati árak Nyugat-Európa szerte csökkentek. Sopron a szolgáltatás minőségével lehet… Tovább olvasom