Kisalföld logö

2017. 06. 22. csütörtök - Paulina 19°C | 32°C Még több cikk.

Indul a FILMKLUBSOPRON 1. nyárimozi7vége!

Szabadtéri filmvetítés 2011. augusztus 12-14-ig a soproni Esterházy Palotában (Központi Bányászati Múzeum) minden filmrajongó számára.

Kortárs európai filmművek a csillagok alatt – amit a szervezők már a 2008-as Tűztorony-moziban bizonyítottak, annak idén folytatása lesz egy másik gyönyörű helyszínen, a soproni belvárosban. Idén több száz perc rövidfilm is lesz a BUSHO (Budapest Short Film Festival) és a mozinet együttműködésével. Helyi filmek: a Soproni Múzeum Régiségtár filmjei és Dr. Kárpáti György új film-premierje is a program központjában áll majd. Öko-Divat-Show, Süle Kati soproni divattervező, MOZIBISZTRÓ a hangulatos városfal kertjében és Chill-Out-Lounge DJ BOUGE valamint DJ JOKO színesíti az innovatív és modern kulturális rendezvényt. A belépőt a soproni helyi-eszközzel – a KÉKFRANKKAL - kedvezményesen lehet fizetni.

Sommer Klaus, Nagy Ádám és Dr. Kárpáti György, a FILMKLUBSOPRON alapítótagjai az első nyárimozi7végére nem csak gyönyörű csillagos nyári estéket ígérnek (eső esetén a program a múzeum árkádjában kerül megrendezésre), hanem igényes filmprogramokat - igazi filmrajongóknak. A háromnapos műsor a romantikus vígjáték barátainak éppen úgy szól, mint a krimi-rajongóknak vagy a magyar film kedvelőinek. ˝Nem csupán az art-mozik közönségét kívánjuk megszólítani, mert olyan filmeket is vetítünk, amelyek egy szélesebb publikumnak szólnak, de terjesztési politika miatt eddig nem juthattak el városunkba˝- véli Sommer Klaus.

A vetítések már 18.30 órakor kezdődnek a múzeum-udvari árkádok alatt, ahol fikciós, animációs rövidfilmeket vetítenek kb. 20 óráig. Közben a romantikus, Sopronban egyedülálló városfali kertben, a hegykői Tornácos Étterem által bíztosított „MOZIBISZTRÓ-ban alkalom nyílik film-tematikus vacsorát fogyasztani vagy a régió borait megkóstolni. Mindeközben DJ BOUGE és DJ JOKO zenéje mellett a kertben sétálni vagy akár táncolni is lehet. 20.30 órakor a fő-film veszi kezdetét, és 22.30 órakor már a másik film vetítése kerül sorra. A filmek mind eredeti verzióban, magyar felirattal kerülnek a közönség elé, s a mozibisztró sem zavarja majd a filmvetítést, mivel ezeket gondosan elválasztották egymástól a szervezők.

A rendezvényen a film- és kulinárium rajongók egyaránt élvezhetik a szabadtéri és a soproni óváros történelmi hangulatát ezen a - remélhetően nyárias időjárást ígérő - hétvégén!

PROGRAM

Minden este 18.30-tól kb. 20.30 óráig:
->The Best of BUSHO 2010 animáció-fikció-magyar
(Budapest Short Film Festival)
->SOPRONI SZÍNFÓNIA (Dr. Friedrich Károly)
->Soproni Múzeum Régiségtár filmsorozat filmjeinek válogatása
->Dr. Kárpáti György soproni filmes legújabb filmpremierje

PÉNTEK 08.12.  MEDITERRÁN VARÁZS

20 órakor Süle Kati öko-divat-tervező a legújabb nyári-őszi női- és férfidivatját mutatja be egy laza fashion-show keretén belül, a múzeum reneszánsz udvarán. Ezt követi a SZÍVRABLÓ, egy kortárs francia romantikus dráma, akció-jelenetekkel, 20.30 órakor. Ezután Olaszország legnépszerűbb 2010-es filmje következik, a SZERELEM, PASTA, TENGER – mely egy dél-olasz család titkait meséli el és igazi olasz-mediterrán hangulatot visz a soproni belvárosba, amelyhez gasztronómiai ajánlat is kapcsolódik.-> 18.30 óra The Best of BUSHO animació
-> 20.30 óra SZíVRABLÓK (L´arnacoeur), Pascal Chaumeil, F 2010
-> 22.30 óra PASTA, TENGER, SZERELEM (Mine vaganti), Ferzan Ozpetek, I, 2010


SZOMBAT 08.13.  FÉNYES SZERELEM, SÖTÉT BOSSZÚ: A KRIMIK ÉJSZAKÁJA

A híres amerikai Woody Allen által forgatott KASSZANDRA ÁLMA című film kezdődik 20.30 órakor, és ezután egy osztrák Oscar-jelöléses thriller, a REVANS izgalmas hangulatot ígér a krimi-kedvelő publikumnak.-> 18.30 óra The Best of BUSHO fikció
-> 20.30 óra KASSZANDRA ÁLMA (Cassandra´s Dream), Woody Allen, GB/USA 2007 
-> 22.30 óra REVANS (Revanche), Götz Spielmann, A 2008


VASÁRNAP 08.14.  HAJRÁ, MAGYAR FILM!

Vasárnap két nagyszerű játékfilm bizonyítja, hogy a magyar film nemcsak hogy él, és virágzik, hanem kitűnő filmművek is készülnek itt - akár az igényes nemzetközi közönség számára is. Groó Diána 2010-ben a Magyar Filmszemlén kitüntetett doku-filmdrámája, a VESPA a magyar roma-tematikáról szól és képekkel illusztrálja, milyen nehézségekkel küzd egy alföldi roma srác, amikor Budapesten egy Vespa-t nyer. Mi lenne, ha a halál nem a vég lenne? Ezt a kérdést teszi fel Fliegauf Benedek legújabb filmjében, a WOMB- MÉH-ben, ami 22.30 órakor - a rendezvény utolsó filmjeként – kerül vetítésre. Az Eva Green főszereplésével bemutatásra kerülő film foglalkozik a klónozással és egy igazi filmélményt tartogat.
-> 20.30 óra VESPA, Groó Diána, HU 2009 
-> 22.15 óra WOMB (Fliegauf Benedek, HU 2010)

Dr. S. Kárpáti György orvos, független filmes, Nagy Ádám filmtörténész és Sommer Klaus filmrajongó és rendezvény-szervező 2011. június 30.-án alapították meg a FILMKLUBSOPRON-t, mely az idei nyártól kezdődően színesíti Sopron kulturális palettáját. A város filmes életét - ami az Elit mozi bezárása óta gyakorlatilag megszűnt -, szeretnének újraéleszteni, egyúttal a soproni és a közeli ausztriai filmrajongók számára színvonalas filmes rendezvényeket biztosítani.

„Kezdeményezésünk célja, hogy a város filmes életét újraélesszük, és hogy a hetedik művészet Sopronban is olyan becsben álljon, mint több vidéki európai városban – mondja Sommer Klaus, a FILMKLUBSOPRON ötletgazdája. A régió, és a környező országok alkotásaira kiemelt figyelmet szentelünk, de várjuk a tágabb régió fiatal filmeseit is, akik számára bemutatkozási lehetőséget kínál az egyesület.

Filmkínálatunk összeállításakor a sokszínűségre és igényességre törekszünk. Célunk, hogy Sopronban is bemutatkozhasson az új európai filmkultúra a francia, olasz, német, osztrák brit, skandináv, és spanyol mozin keresztül.

Minden érdeklődő, filmrajongó észrevételeit szeretettel várjuk a FILMKLUBSOPRON facebook oldalán: www.facebook.com/filmklubsopron. Ott folyamatosan elérhetőek lesznek a legújabb információk rendezvényeinkről, programunkról, és előzetesek láthatók a vetítésre kerülő filmekről.

FILMKLUBSOPRON INFO-VONAL 06-70-3096477

- KAPUNYITÁS: 18 ÓRÁTÓL
- RÖVID FILMEK KEZDETE: 18.30
- VETÍTÉS KEZDETE : 20.30 • VÉGE: kb. 0.30
- JEGYEK: esti pénztár – 1500 FT vagy csak 1200 KÉKFRANK / este
- Szabad helyválasztás - előrendelésre nincs lehetőség! Rossz idő esetén a rendezvény a múzeum árkádjaiban kerül megrendezésre. Ebben az esetben a jegy ára nem téríthető vissza.
- INFO-VONAL 06-70-3096477
- A jegyvásárlással a FILMKLUBSOPRON folytatását és jövőjét támogatja!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnokok sora érkezik Sopronba

Már 30 sportág jelenléte biztos az I. Soproni Nagy Sportágválasztón, amit szeptember 9-10-én… Tovább olvasom