Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Indiai kender családi házban

Kópházán egy családi ház pincéjében 192 egyed, mintegy 800–900 ezer forint összértékű cannabist foglaltak le a rendőrök.
Kópházán egy családi ház pincéjében 192 egyed, mintegy 800–900 ezer forint összértékű cannabist foglaltak le a soproni rendőrök. A három termesztő ellen büntetőeljárás kezdődött.  – Lakossági bejelentésre reagálva a soproni rendőrök egy kópházi családi házban cannabis-ültetvényt számoltak fel. Idén az eddigi hat kábítószerügy közül ez a legnagyobb szabású fogás – tájékoztatott Farkas Gábor alezredes, rendőrkapitány. – A kópházi épület három helyiségből álló pincéjében jól felszerelt kábítószertelepet hoztak létre:
időkapcsolós, hőérzékelő halogénlámpa éppúgy segítette az indiai kender érlelését, mint az öntözési és szellőztetési rendszer.
A 192 egyed között palántát éppúgy találtunk, mint kifejlett növényt. A pontos mennyiséget és a hatóanyag-tartalmat szakértők fogják megállapítani, de elsődleges becsléseink szerint a lefoglalt cannabisok kábítószerértéke meghaladhatja a 8–900 ezer forintot.

– A helyszínen egy 46 éves soproni férfit és két nőt (30 és 39 éveseket, egyikük kópházi) fogtunk el – vette át a szót Milchram Ildikó őrnagy, a vizsgálati alosztály vezetője. – A gyanúsítottak elmondták: öt-hat éve fogyasztanak kábítószert. Tavaly nyáron Bécsben vásároltak magokat, így kezdtek a telep létrehozásához. A három termesztő ellen visszaélés kábítószerrel bűntettben indítottunk eljárást. Két évtől egészen nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakások építését tervezik

A Rét utcai ingatlan egyike azoknak, amelyeket a jelenlegi városvezetés szerint áron alul értékesítettek, és amely „irodaházként" vált ismertté a köztudatban. – Még az elmúlt év februárjában (13-án) fordultunk levélben Walter Dezső akkori polgármesterhez, hogy társaságunk megvásárolná a Rét utcai ingatlant, amely szerepelt az önkormányzat eladási listáján. Tovább olvasom