Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Indiai iskolát támogat a soproni fotóművész

Horváth Eszter fotóművész, a Soproni Fotóklub tagja India hétköznapjairól készített albuma osztrák kiadásban látott napvilágot. Időközben gyűjtési akciót is szervezett egy indiai falu iskolásainak megsegítésére.

Négyezer-ötszáz fotó legjavát tartalmazza Horváth Eszter fotóművész Indiáról szóló albuma, amely a napokban jelent meg Németországban és Ausztriában, egy külföldi kiadó gondozásában. Eszter hazai cégeknél is érdeklődött a megjelentetés ügyében, de választ sem kapott; viszont a szakma német és osztrák reprezentánsai örömmel vállalkoztak a soproni fotós sorozatának kiadására.

Horváth Eszter osztrák kiadásban jelentette meg Indiáról szóló, első fotóalbumát.
Horváth Eszter osztrák kiadásban jelentette meg Indiáról szóló, első fotóalbumát.

– Bármerre járok a világban, mindig az élet felejthetetlen pillanatait keresem. A szeretetet, a boldogságot, az örömöt, a fájdalmat, a sorsokat és az embereket, akik mások, de legbelül mégis ugyanolyanok, mit mi – vallott ars poeticájáról Horváth Eszter, aki bejárta már a nagyvilágot: a napokban épp New Yorkban töltött el tíz napot, ahol következő fotóalbumának anyagát vette fel. – Az indiai kötettel az a célom, hogy elgondolkodjunk a boldogság és a szeretet fogalmán. Indiában a legelképesztőbb körülmények között élő embert is boldognak éreztem. Mindez bennünket, európaiakat akár az élet értékeinek átgondolására is késztethet. S ha ehhez a fotóimmal hozzájárulhatok egy kicsit, megérte a munkám.

Horváth Eszter gyűjtési akciót is szervezett, amelyből a herberpuri iskolások személyre szóló ajándékokban részesülnek. A fiatal fotóművész Diwali ünnepén játékokat és édességeket vitt az indiai gyere
Horváth Eszter gyűjtési akciót is szervezett, amelyből a herberpuri iskolások személyre szóló ajándékokban részesülnek. A fiatal fotóművész Diwali ünnepén játékokat és édességeket vitt az indiai gyerekeknek.

– Miközben tavaly Indiában jártam, megismerkedtem Új- delhiben egy légitársaság igazgató asszonyával – folytatta Horváth Eszter. – Ő említette, hogy a Himalája lábánál eldugott kis falu iskoláját támogatja. Fotós kolléganőmmel, Katarina Jurkovicovával azonnal elhatároztuk, családi és ismerősi körünkben mi is akciót szervezünk, ezzel segítjük Herberpur iskolásait. Magyarországon, Ausztriában és Szlovákiában annyi pénzt sikerült összegyűjtenünk, amennyi egy indiai pedagógus háromévi fizetése. Ezenfelül édességeket, játékokat vásároltunk. Az elmúlt hónapban személyesen vittük ki adományunkat Herberpurba. Az iskolát húsz éve egy evangélikus lelkész alapította, a fenntartásról is ő gondoskodik. Az ő közreműködésével a pénzből a hatvankét gyermek személyre szóló ajándékban részesül: ki ruhát, ki cipőt, ki szemüveget kap, és így tovább. Jövőre már ösztöndíjat szeretnénk alapítani a legtehetségesebb herberpuri diákoknak. Örültünk, hogy a mostani adományt az indiai Diwali – a fény ünnepe – idején adhattuk át, hiszen Indiában ez az alkalom olyan, mint nekünk a karácsony...

Olvasóink írták

 • 4. szépjóreggelt 2010. december 15. 11:32
  „Kedves Eszter!

  Gratulálok! Hihetetlenül megkapó már a fotóalbuma borítója is. Az indiai gyerekek támogatás és segítése dícséretes.”
 • 3. wicca 2010. december 15. 11:17
  „Eszter sikereihet nagyon nagyon GRATULÁLOK!!!
  Nagy öröm, hogy egy soproni fiatal tehetség ilyen sikereket ér el külföldön.
  (Zárójelben jegyzem meg, mert elgondolkodtat, hogy itthon az album kiadásában nem látott egy kiadó sem fantáziát?
  Igaz a mondás, senki sem lehet próféta saját hazájában.)
  Dícséretes az india gyerekek támogatása, a világban sokfelé élnek gyerekek szegénységben, szeretet nélkül, nélkülözésben. Eszter segítéségével legalább nekik boldog karácsonyuk lesz!
  Azonban ne feledkezzünk meg - remélhetőleg magasabb szinten sem fognak - azokról a magyar, Magyarországon élő gyerekekről, akiknek szintén karácsonykor szükségük van a melegségre, szeretetre, ajándékokra, óvó felnőttek ölelésére.
  További sikereket Eszter! Az indiai fotósorozat szívszorgató, de ugyanakkor szívmelengető is, mert képeidben benne minden apró emberi lélek!”
 • 2. littlesue 2010. december 15. 09:08
  „A Diwali az újév kezdetét jelenti, szóval, olyasmi, mint nálunk a szilveszter, nem mint a karácsony, de ez részletkérdés. (Indiában a karácsonynak kb. a Janmastami, Krisna születésnapja felel meg, augusztusra, vagy szept. elejére esik)

  Kár hogy Magyarországon nem érdekelte a kiadókat a fotósorozat...

  További sok sikert kívánok a munkájához és a karitatív tevékenységhez is, ez igazán szép dolog!”
 • 1. DrNagyAttila 2010. december 15. 08:37
  „Kedves Eszti!

  Gratulálok fotós munkádhoz, az eddig sikereidhez. Külön tisztelet jár ezért a segítő tevékenységedért, melyre rengeteg munkád mellett időt szakítasz. További sikereket és JÓ FÉNYT kívánok: Nagy Attila”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A soproni honvéd hagyományőrzők díszsorfalat álltak

Az 1921-es népszavazásra emlékezve kedden egész nap díszsorfalat álltak a soproni honvéd… Tovább olvasom