Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Imádok színész lenni

Mikó István, a „soproni színházalapító” két előadásra visszatért egykori sikerei színhelyére.

Mikó István, a „soproni színházalapító" két előadásra visszatért egykori sikerei színhelyére. Szombaton és vasárnap este mutatták be – rendezésében és főszereplésével – a Kölcsönkért kastély című zenés vígjátékot. A népszerű színész arról is beszélt a Kisalföldnek, hogy valójában sohasem szakadt el Soprontól. 

– Milyen érzés volt ismét a Petőfi Színházban játszani? – kérdeztük vasárnap délelőtt a művészt.

– Jó, mert nagyszerű a közönség, jó, mert kiváló a darab, jó, mert mindig szívesen jövök Sopronba. Eredetileg ugyan szabadtérre készült az előadás, de az ismert okok miatt „beszorultunk" a színházba.

– A közönség hosszan tartó vastapsa azt az érzést keltette bennem, hogy nem csak a darabban nyújtott alakítását hálták így meg, hanem egy kicsit tüntettek Ön mellett. Lehet, hogy visszavárják a városba?

– A vastaps mindannyiunknak szólt. Egyelőre nincs olyan helyzet, hogy visszajöjjek. Amikor néhány évvel ezelőtt elmentem, azért is tettem, mert egy kicsit elegem volt a színházigazgatásból. Számomra a legfontosabb, hogy játszhassak, mert imádok színész lenni. Hála Istennek van bőven feladatom, lubickolok a szerepekben.

– Egy kicsit azért játszunk el a gondolattal: mit válaszolna akkor, ha ismét felkérnék a soproni színház vezetésére?

– A Petőfi Színháznak van igazgatója, Szilágyi Tibor barátom személyében, tehát ez a kérdés nem aktuális. Megtanultam azonban, hogy soha nem mondjam azt, hogy soha. Az életben sok minden előfordulhat.

– Nincs Önben tüske a távozása miatt? Nem bánt meg semmit?

– Nincs, egyáltalán nincs. Az élet egyébként is olyan, hogy rákényszerít bennünket a változtatásokra, az esetleges régi sérelmek elfelejtésére.

– A színházat működtető Pro Kultúra Kht. adatai szerint  jelentősen visszaesett a jegyvásárlók száma. Sokan úgy értékelik ma már az Ön vezetése volt a színház „aranykora".

– Ez megtisztelő, de hogy miért alakul így vagy úgy egy színház sorsa, annak számos összetevője van. Nem ismerem a pontos helyzetet, ezért véleményt se akarok mondani, meg egyébként sem az én feladatom az értékelés.

– Mikor láthatjuk legközelebb Sopronban?

– Augusztusban, mert az egyik vendéglőben ismét bemutatjuk a Svejket, azt követően pedig októberben a Petőfi Színház 15. évfordulóján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Édesanyja vitte újra kórházba

Balogh Zsolt Máriót, az autista kisfiút június 3-án érte baleset Fertődön. Kapuváron az ambulancián megvizsgálták, majd hazaengedték. Édesanyja azonban érezte, baj van, ezért még aznap a soproni kórházba vitte, ahol megállapították, bal lábszárán haránt irányú töréses repedést szenvedett. A kapuvári kórház igazgatója ígéri, kivizsgáltatja az esetet. Tovább olvasom