Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Ilyen vastag a soproni cégvezetők fizetési borítéka

Gyakorlatilag két éve nem emelkedett a soproni, önkormányzati cégek vezetőinek bére. Így is havonta több százezer forintot vihetnek haza.

Egy, 2009-es kormányrendelet szerint kötelező nyilvánosságra hozni, hogy mennyit keresnek az önkormányzati, állami tulajdonú cégek vezetői. Megnéztük, milyen juttatásokkal jár Sopronban igazgatónak lenni.

Sok esetben nem volt egyszerű a kutatásunk, ugyanis egyes cégek jól eldugott helyen tették közzé a kimutatásokat. Végül is, eleget tettek a törvényi előírásoknak...

 
A győri cégvezetőkkel kapcsolatos adatok itt érhetők el >>S egy jó tanács, érdemes a legfrissebb verziójú pdf olvasót használni. A korábbi változatok nem minden esetben nyitják meg a közölt fájlokat.

Soproni Vízmű Zrt.: a hivatalos weboldalon egy összesített táblázatot találtunk. Ebből annyi derült ki csupán, hogy a vezetők munkabére (2013. 1-12 hó) 51 216 ezer forint; a vezetők rendszeres juttatásai (2013. 1-12 hó) 4 626 ezer forint.

(Rádonyi László, a cég vezérigazgatója azonban felhívta a figyelmünket, hogy a Sopvíz is eleget tett a törvényi előírásoknak, mégpedig egy másik helyen, mint ahol az összesített adatokat közölték.

Rádonyi László havi alapbére bruttó 885 ezer forint, prémiuma pedig az éves jövedelem 66 százaléka lehet. Az éves cafetéria kerete pedig 445 ezer forint. A többi juttatás a Munka törvénykönyve szerinti. A hibát javítottuk - phl).

Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt.: az utolsó frissítés 20013. júniusában történt. E szerint Jámbor László vezérigazgató személyi alapbére havi bruttó 800 ezer forint. Prémiuma az éves alapbér legfeljebb 80 százaléka lehet. A teljes munkaideje heti 40 óra. A végkielégítése hat havi bruttó átlagkereset, a felmondási idő 8 hónap.

 Gyakorlatilag változatlanok a bérek

Legutóbb két évvel ezelőtt közöltük a soproni cégvezetők béreit.

A mostanival összevetve megállapítható, hogy a csúcsvezetők juttatásai gyakorlatilag változatlanok. Jelentős növekmény, vagy a prémiummal kapcsolatos változás nem történt.


Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft.: Kosztka László, ügyvezető igazgató havi jövedelme: 450 000 forint. Az üzleti terv pozitív teljesítése esetén: 60 százalék a prémium mértéke.

Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft: Horváth Zoltánné ügyvezető igazgató havi alapbére 570 ezer forint, tiszteletdíja nincs. Prémiumot is kaphat, ennek mértéke az éves alapbér 60 százaléka.

Foreno Nonprofit Kft.: Földes Tamás ügyvezető igazgatójának a személyi havi alapbére 470 ezer forint. A végkielégítése 24 hónapi átlagkeresete.

Soproni Városfejlesztési Kft.: egy ingyenesen hívható zöld számon kívül bővebbet nem találtunk.

Sopron Holding Zrt.: az ügyvezető igazgató, Komornoki László havonta bruttó 670 ezer forintot keres. A prémium az éves jövedelem hatvan százaléka lehet. A jogviszony megszűnése esetén járó pénzbeli juttatása: 12 havi megbízási- és különdíjak összege.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pölcz Klaudia: ezernyi fotó Sopronról - galéria

Hobbiból fotóz a soproni Pölcz Klaudia. Szerinte a város rossz időben is szép, ha teheti minden… Tovább olvasom