Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Ilyen lesz az új uszoda Sopronban - látványterv

Az új, nettó négymilliárd forintra becsült fedett uszoda építésének másfél éves időszaka alatt a kinti medence téliesítésével biztosítják a sportolási lehetőséget.

Az új fedett uszoda terveit ismertették a Liszt-központban megtartott lakossági fórumon. Mint azt a Kisalföld 2015. május 14-i számában „Új fedett uszoda épül Sopronban" címmel megírta, a kormány „Modern városok" programja keretében épül az új létesítmény a mostani helyén.

Ilyen lesz az új uszoda Sopronban


Tompos Csaba, a budapesti Közti Zrt. vezetőépítésze a fórumon hangsúlyozta, hazánkban ez lesz az első olyan fedett uszoda, amelyben akár tízméteres toronyugrásra is lehetőség nyílik. Az ötvenméteres medencével – és az összesen 1500 férőhelyes nézőtérrel – nemzetközi versenyek megrendezésére is esélyessé válik az uszoda, amelynek másik, 33 méteres medencéje szakaszolható, azaz a gyógyúszás, rehabilitáció céljaira is szolgálhat a sportolás, a kedvtelés és turisztikai igények kielégítése mellett.

A lakossági hozzászólások elsősorban a vizes sportok építkezés alatti helyzetével foglalkoztak. Fodor Tamás polgármester részletezte: az eddigi ütemterv alapján az építkezés 2017 februárjában kezdődne, s 2018 szeptemberében fejeződne be.

A másfél évre a kinti medence téliesítésével oldanák meg a vízi sportolók és a gyermekúszás igényeit, ugyanakkor a babaúszásra a mostohább körülmények miatt nem lesz mód.

Egyes felvetések szerint meg kellene hagyni a mostani fedett uszodát, s máshol, például a Somfalvi úton építeni az újat. – Felelős városvezetőként mondom, Sopron nem lenne képes fenntartani két uszodát, ennek nincs realitása. Így is éves szinten százhúszmillióval pótolja az önkormányzat a mostani üzemköltségeket – reagált a javaslatra a polgármester.

A Deákkúti út érintett szakaszán kétszáz autót és nyolc autóbuszt befogadó parkoló is épül, ehhez viszont az út kibővítése és teljes rekonstrukciója szükséges.  

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 11 éves soproni Till Krisztián a világ legtehetségesebb és legjobb kifutómodellje

A 11 éves soproni Till Krisztián nyerte meg a Little Mister Planet világversenyt, mellette Stinner… Tovább olvasom