Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Ilyen lesz a határon átnyúló golfpálya! - látványtervek

A tervek szerint akár már 2015. őszén megnyílhat a Kópháza, Harka, valamint az ausztriai Sopronkeresztúr (Deutschkreutz) településeken megépülő golfpálya.

Mint arról portálunkon már beszámoltunk, az ausztriai Sopronkeresztúr (Deutschkreutz) borászszövetség vetette fel, hogy Harka és Kópháza települések bevonásával egy határon átnyúló golfpálya épüljön. A kiszolgáló helyiségeket pedig az egykori határátkelő épületéből alakítják ki. Az elmúlt időszakban azonban jelentős előrelépések történtek.

Azt, hogy az ötlet Sopronkeresztúrról jött miatt is van, hogy a településen csaknem ötvenen golfoznak rendszeresen.


Szeretnék összekötni a golfot a borral
Szeretnék összekötni a golfot a borral


– A magyarországi terület tulajdonosokkal felvettük a kapcsolatot, közel járunk ahhoz, hogy mindenkivel megállapodjunk – közölte a soproni Völgyi Péter, a Golfszövetség hazai képviselője. A feladatra Markus Wieder a szövetség elnöke és régi jó barátja, illetve a szövetség karizmatikus tagja, az ötlet egyik megalkotója, Markus Kirnbauer helyi neves borász kérte fel. Ezt követően kezdődhet el ez érintett ingatlanok átminősítése.

Fontos, a két önkormányzat is a projekt mellett van, tőlük minden segítséget megkapunk. Erre szükség is van, hiszen a golfpálya több, mint kétharmada magyar oldalon lenne. A terveink szerint a tényleges kivitelezés 2014. tavaszán kezdődhet el, és rá egy évre már üzemelhet is, a tizennyolc lyukú pálya.

A költségeket jelentős részét, uniós pályázatokon teremtenénk elő. Jelenleg a környezetvédelmi, megvalósíthatósági és fenntarthatósági tanulmány készül.

A tervezett golfpálya látványterve
A tervezett golfpálya látványterve


Völgyi Péter kiemelte, a golfpálya szervesen illeszkedhet a régió már meglévő idegenforgalmi adottságaiba, amelyet ezzel tovább is bővítenék. Kiemelt jelentősége van Sopronnak, mint a régióközpontnak, 1 órányira van Bécs, a schwechati repülőtér, nekünk van Fertő tavunk, és számos egyéb fontos turisztikai attrakció.

– Szeretnénk összekötni a golfot a borral, a borászattal – folytatja. – Éppen ezért a szálloda, étterem mellé egy vinotékát is tervezünk kialakítani.

Nagy az összefogás a golfpálya megépítéséért
Nagy az összefogás a golfpálya megépítéséért


Arra a kérdésre, hogy miért éppen golfpályát építenek, Völgyi Péter így válaszolt: manapság egy kéthetes sítúra árán megvásárolható egy, egyéves golfbérlet. A közhiedelemmel ellentétben tehát, ez már egyáltalán nem drága, csak az urak sportja.

– Az sem mellékes szempont, hogy a nagyobb üzletek jelentős része golfozás közben köttetik meg – világít rá egy másik oldalról. – Úgy véljük, mindazon szolgáltatások, amelyekkel várjuk majd a vendégeket, megéri lesz akár száz kilométert is utazni. Így mi nem konkurálunk, a már meglévő létesítményekkel.

Völgyi Péter szólt arról, hogy a tervezett beruházás hazai oldalon is munkahelyeket teremt. A cél az, hogy közös előnyök mentén és megelégedésére üzemeltessék a létesítményt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Online interjú Sopronban - Magas László: tegyük élhetővé a várost!

Magas László, soproni önkormányzati képviselő válaszolt olvasóink kérdéseire csütörtökön. Tovább olvasom