Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Ilona és férje a magánnyugdíj mellett döntött

Sopronban a magánnyugdíjrendszer mellett döntött Csepreghy Ilona és férje is.
– Bő tíz évvel ezelőtt még az egyik budapesti kaszinóban dolgoztam, amikor hallottam a magánnyugdíj lehetőségéről. Mivel jónak találtam az öngondoskodó konstrukciót, azonnal beléptem az egyik pénzügyi cég kínálta rendszerbe, sőt, a férjem is. Nem kényszerített senki bennünket, magunk döntöttünk erről – mesélte Csepreghy Ilona. – Időközben Sopronban telepedtünk le, de a magánnyugdíjat továbbra is fizettük.

Amikor az ezzel kapcsolatos változásokról értesültünk, nagyon elkeseredtem, hisz az a pénz, ami eddig összegyűlt a magánnyugdíjalapomba, szerettem volna, hogy az enyém legyen, s ne menjen a közösbe. Mintegy három és fél millió forintról van szó. Így most aláírtam a nyilatkozatot, hogy továbbra is igénylem a magánnyugdíjpénztár szolgáltatását, s így tett a férjem is.

Bízunk abban, előbb-utóbb olyan rendelkezések fognak születni, hogy akik az öngondoskodás e formáját választják, azokkal szemben nem lesz diszkrimináció az állam részéről.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. borvssoias 2011. január 16. 00:20
  „Ha olyan Q jó ez a magánnyugdíjrendszer, akkor a "régi" EU-tagállamok miért nem vezették be? Miért csak az újonnan belépőkkel vezettették be?

  Kísérleteznek velünk. Ez nem volt más, mint a nyugdíjjárulékok kötelező kiprivatizálása úgy, hogy a későbbi magánjáradékra még állami garanciát is adtak!!! Tehát ha ellopták a lóvét, akkor is az állam fizet.

  Én anno önként léptem be, majd az első lehetséges alkalommal visszaléptem a TB-be. Évek óta vártuk a lehetőséget, hogy a feleségem - aki már nem választhatott, hanem kötelezően tag lett - is visszaléphessen.”
 • 25. babapofi 2011. január 14. 11:54
  „Én is megkaptam az értesítőt, amelyben benne volt, hogy ha maradok magánba, akkor 2011 decembertől szerzett jövedelmem nem számit bele a nyugdíjba. Milyen alapon???? Ez akkor lenne igazságos, ha ettől az időtől kezdve mind a munkáltató mind a munkavállaló által fizetett járulélkokat a magánnyugdíjpénztárba irnák jóvá, akkor jogos lenne a z államiből a kitiltás, de addig amit a fizetett járulékok a nagy kalapba mennek,akkig a nem beszámítás jogellenes. Remélem az unió kellően odalép, mert nem csak a médiatörvény uniós elvekkel ütköző.”
 • 24. FREDDY/S 2011. január 14. 05:59
  „A kötelező magánynyugdíjnál csak az önkéntesség hiányzik, így lehet ködösíteni ezt az egész problémát, nemde...”
 • 23. soproni 2011. január 13. 12:36
  „19.Az első gondolatom nekem is ez volt:)Az a 3,5 millió 50 hónapig elég,ha mondjuk havi 70000 ft nyugdíjat szerene valaki.Mi van akkor,ha valaki elél 90-ig?”
 • 22. szilver 2011. január 13. 06:44
  „Milyen érdekes ahogy vitát kelt egy fizetett reklám!”
 • 21. hehe08 2011. január 12. 22:04
  „csontváz????
  tömegsír!!! :)”
 • 20. Csetneky 2011. január 12. 20:32
  „Újra ránéztem a cikkre és most látom csak, milyen huncut az utolsó bekezdés. Ezzel kapcsolatban lenne egy javaslatom a kormány felé. Törvénybe kell iktatni, hogy kizárólag 2/3-os többséggel lehessen visszavenni azokat, akik most a magánnyugdíjpénztárat választják. Utána meg jó várakozást azoknak, akik szerint az Mszp az elkövetkezendő 100 évben ennyivel nyerni fog. :)”
 • 19. pancser 2011. január 12. 16:41
  „3,5 miilió, no ez elég lesz nekik kenyérre és vízre 20 év alatt, ha addig el nem fogy! Persze utána jön a segély az államtól, mert azért éhen halni meg megfagyni sem hagyhatjuk őket!”
 • 18. Winternight 2011. január 12. 16:23
  „Soproni, ezért félnek ennyire az mynp-k. Ha vissza kell fizetniük az eddig beszedett pénzt, hatalmas csontvázak dőlnek majd ki a szekrényekből. Sok ember kezén kattan majd a bilincs.”
 • 17. soproni 2011. január 12. 15:56
  „Ma kaptam kézhez azt az értesítőt,miszerint aki nem fizetett kiegészítő tagdíjat(magánnyugdíj) és az egyéni számláján elért hozam is elmarad az inflációtól annak nem jár vissza pénz.Jól gondolom,hogy már előre mentik magukat a kifizetések alól?Vajon hova kerül a hozam,amennyiben nem a tagoknak fizetik ki?Úgy gondolom,hogy a pénztártagokat illetné a hosszú évek,évtizedek alatt összespórolt pénzük hozama.A mi pénzünk segítégével gyarapodtak a nyugdíjpénztárak és a minket illető pénztől is elesünk.Gondolom ezt is megmagyarázzák,mint annyi minden mást.A másik,ami felháborít,hogy az önkéntes nyugdíjpénztárba az adózott pénzünkből befizetett tagdíjat még egyszer megadóztatják,ha az kifizetésre kerül.Mindenki érdeke fontosabb a becsületes,dolgozó,jövőjükről gondoskodni akaró emberekénél.”
 • 16. Kukac40 2011. január 12. 14:24
  „12. Én úgy gondolom, hogy azért fizetett többet, mert többet is keresett, úgy mond közelebb volt a tűzhöz. Abban egyet értünk, hogy vagy nyugdíj, vagy meló. Kettő együtt nem. Lehetne visszamenőlegesen is intézkedni, elvégre másban is lehet. Kár, hogy nem a forumozókon múlik. Reszketnének a párt emberek. :)”
 • 15. Csetneky 2011. január 12. 13:02
  „Kiskunbüdösbükkösön Kropecsek Ágoston és neje az állami nyugdíjrendszerbe történő visszalépés mellett döntött.
  Tehát Ágoston és neje az állami nyugdíj mellett döntött.

  Az egyébként szerintem nem lenne jó, ha mindenki egyforma összegű nyugdíjat kapna, mivel akinek sok, azért sok, mert sok járulékot vontak tőlük és sok éven keresztül. Ennek valahol jelentkeznie kell. A 35-40 évesen történő nyugdíjba vonulással én sem értek egyet, ezen sürgősen változtatni kellene. Viszont akik már korábban - az akkori hatályos törvények alapján - mentek így nyugdíjba, azoktól véleményem szerint törvényesen nem lehet elvenni a nyugdíjukat. Legfeljebb azt lehetne szabályozni, hogy ne vállalhassanak munkát mellette.

  Végül még egyszer. Ágoston és neje - aki nem Béla - az állami nyugdíj mellett döntött.”
 • 14. öröksoproni 2011. január 12. 12:12
  „Az a rengeteg ember a korkedvezménnyel nem azért ment nyugdíjba, mert különben munkanélküliek lettek volna? Én úgy emlékszem, volt egy ilyen időszak, hogy felajánlották a korkedvezményes nyugdíjbavonulást, vagy elbocsátották volna őket. Pedig sokan biztosan találtak volna munkát, és akkor most nem lenne ennyi nyugdíjas, aki feketén dolgozik, meg ennyi munkanélküli fiatal, akik miattuk nem tudnak elhelyezkedni.”
 • 13. Winternight 2011. január 12. 10:54
  „A 40 évesen nyugdíjba vonulás lehetőségét meg kellene szüntetni. A már nyugdíjban lévő, de még aktív korú tízezrektől pedig el kellene venni a nyugdíjat. Menjenek vissza dolgozni, ne az állam pénzén élősködjenek. Mert ne mondja senki, hogy egy határőr vagy tűzoltó esetében jogos, hogy 20 évvel korábban mehet nyugdíjba mint egy tanár, egy orvos vagy éppen egy gyári munkás.”
 • 12. Kukac40 2011. január 12. 10:42
  „Azért a jelenlegi nyugdíjasokat is megkérdezném, hogy mennyire tuti is az a nyugdíj? :D Akik 40 évesen nyugdíjasok azoktól kellene elvenni, és oda adni annak aki 40 évet dolgozott. A kor engedményes nyudíj max 5 évnek szabadna lenni. Több országban is egységes a nyugdíj összege, talán nálunk is be lehetne vezetni. A régi párt emberkék még mindig indololatlanul magas összegeket raknak zsebre havonta.”
 • 11. Winternight 2011. január 12. 10:38
  „Én is kiszámoltam, és növekedni fog a fizetésem, ahogy az adócsökkentésnek követően mindenki másnak is. Lesz akinek nagyobb, lesz akinek kisebb mértékben.”
 • 10. jucuska40 2011. január 12. 10:34
  „Ajam..és mi van ha a magánpénztár csődbe megy az évek során...hisz most sem tudnak elszámolni ..mert nincs meg a pénz.......ki kártalanitja öket??? senki!!!! Az állami meg mégis csak az állami..”
 • 9. miracle 2011. január 12. 10:14
  „Ja, hogy te jobban szereted az, ahogy esik úgy puffan dolgokat. Én meg jobban szeretem előre kiszámolni és , amit lehet azt eldönteni.”
 • 8. Winternight 2011. január 12. 10:09
  „Nekem teljesen mindegy, ha akar maradjon. Nem a maradását kommentáltam, hanem feltettem a kérdést, miért hír az, hogy egy amúgy nem közismert személy akar maradni a magánynyugdíjpénztárban vagy sem.
  Az hogy az adócsökkentésnek köszönhetően milyen mértékben változik a fizetésünk, jövő hónap elején kiderül.”
 • 7. miracle 2011. január 12. 10:04
  „Mi van Winternight, nem tetszik?
  A másik topikban ("adócsökkentés) leléptél és adós maradtál a számokkal, nem véletlenül.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban találkoznak a kárpát-medencei egyetemi lelkészségek képviselői

A kárpát-medencei egyetemi lelkészségek találkozóját Sopronban rendezik meg január végén, tematikáját a család és a közösség gondolatisága köré építették fel. Tovább olvasom