Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Illegálisan tartott fegyvereket

Lakossági bejelentés alapján házkutatást tartottak az egyik soproni családi házban. A rendőrök emberélet kioltására alkalmas fegyvereket foglaltak le.
Első és második világháborús puskákat – közte 1927-es orosz gyártmányút, Steyr márkájút, illetve M-35-ös gépkarabélyt –, továbbá működőképes francia gyártmányú forgótáras lovassági pisztolyt, Frommer típusú marokfegyvert, valamint TT mintájú bemutatópisztolyt, illetve fegyver-főalkatrészeket, több tucat lőszert találtak a rendőrök az egyik soproni családi házban.

– Bejelentés alapján tartottunk házkutatást a 29 éves fiatalember lakásán. Az ott talált fegyverek alkalmasak emberi élet kioltására – mondta az üggyel kapcsolatban dr. Reinhoffer Csaba alezredes, a bűnügyi osztály vezetője.

„ A lőfegyverek tartása engedélyhez kötött, azzal pedig nem rendelkezett a férfi, aki gyűjtőszenvedélyére hivatkozott a puskák és pisztolyok előkerülésekor."

– A férfi elmondta, hogy alig két év alatt vásárolta ezeket a hadi eszközöket az ország különböző pontjain – tette hozzá az alezredes. – A hadtörténet iránti hobbiját egyébiránt a lakásban talált negyven katonai egyenruha is igazolta. Ettől függetlenül a kisebb arzenált lefoglaltuk. A fegyverszakértői vizsgálatra a győri főkapitányságon kerül sor. A fiatalember ellen fegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntettének alapos gyanúja miatt indult eljárás. A törvény 2–8 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatja a meggondolatlan férfit.

Az alezredes hozzátette: sokan nem is tudják, hogy minden, az emberi élet kioltására alkalmas lőfegyver – legyenek azok muzeális értékűek, a padláson talált vagy külföldről ajándékként, szuvenírként behozott, működőképes puskák vagy pisztolyok – tartása engedélyköteles. Ennek hiányában büntetőeljárás kezdődhet akár egy „baráti" feljelentés nyomán is...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átmenetileg kétirányú lesz

A március 30-i közgyűlés tárgyalja a város közlekedési koncepcióját, amelynek része a Várkerület tehermentesítése a nagy átmenő forgalomtól. Hogy ezt miképp oldják meg a szakemberek és mikorra teremtik meg az ehhez szükséges feltéteket, a jövő zenéje. Különböző elképzelések azonban már eddig is napvilágot láttak. Tovább olvasom