Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 2°C | 8°C Még több cikk.

Illegális szemétlerakó hely Fertőboz határában?

Fertőboztól pár száz méterre, az egyik bekötőúton a fák között több nejlonzsáknyi hulladék és egy kibelezett háztartási gép éktelenkedik.

A tapasztalat szerint ahol megjelenik az első olyan hulladékkupac, amit illegálisan helyeznek el egy területen, hamarosan követni fogja a második, majd a harmadik. Fertőboz határában is félő, hogy a ˝tömegvonzás˝ eredményeképpen néhány héten belül megsokszorozódik a szeméttel teli zsákok száma. Feltehető, hogy a környékről a működésképtelen műszaki cikkeket is itt deponálnák majd azok, akik nem törődnek a táj világörökségi címével, a nemzeti park területével s egyáltalán, a természet védelmével.

Egy a több nejlonzsák hulladék közül és a kibelezett háztartási berendezés: egy illegális szeméttelep alapjai...
Egy a több nejlonzsák hulladék közül és a kibelezett háztartási berendezés: egy illegális szeméttelep alapjai...

– Eddig nem tapasztaltunk ilyen jelenséget. A hulladékok frissen letettek lehetnek, mivel még bejelentést sem kaptunk róluk – nyilatkozta a Kisalföldnek Tóth József, Fertőboz polgármestere. – Mindent megteszünk annak érdekében, hogy településünk határában ne jöhessen létre illegális szeméttelep. Azonnal szemlét tartunk, s a nejlonzsákokat kibontva, ha lehet, megpróbáljuk kideríteni, kik rakhatták le hulladékukat a fák közé.

Tóth József polgármester: ˝Biztos vagyok benne, nem fertőboziak lehettek a szemetelők.˝
Tóth József polgármester: ˝Biztos vagyok benne, nem fertőboziak lehettek a szemetelők.˝

Jómagam biztos vagyok benne, hogy nem fertőboziak, hiszen bármikor is szervezünk szemétgyűjtési akciót, mindig nagy aktivitással találkozunk. Arányaiban a részvétel, a település létszámának függvényében állítom, a régióban a legmagasabb. Ha sikerül kideríteni, kik próbálják meg környékünket szemétteleppé rondítani, megtesszük a megfelelő intézkedéseket.

Olvasóink írták

 • 7. Zuell 2010. február 13. 17:43
  „Sajnos nemcsak Fertöbozon fordul elö.Sopronban a somfalvi uton ahol már a földek között haladunk Schattendorf felé mindkét oldalon dobozok ágyak fotelek vannak kidobálva,kb. már 3-4 hönapja.Felháborito hogy aki ennyi energiát beleöl,hogy kivigye oda az már elvihetné a szemétlerakohoz is.Vagy adja oda rászorulo családoknak...”
 • 6. c7 2010. február 12. 18:55
  „2
  Talá sötétben csinálja. Éjjel-nappal figyelnéd e "szemeteket"?”
 • 5. józanparaszt 2010. február 12. 14:25
  „az a baj, hogy bazi nehéz lesz utólag rájuk bizonyítani..
  ha egy konkrétumot, pl. címet találnának a zsákokban,az egészet oda kellene vinni és leburítani a kertjébe...tudom, hogy ez nem civilizált módszer, de nekem egyszer már bejött. nem tudom miért, talán az illető látta az elszántságomat, de nem tagadta, hogy övé a cucc. (persze ettől még lehet, hogy másnap máshova szórta a mocskát...)”
 • 4. SAmu 2010. február 12. 13:57
  „Nemzeti Park, nem ide tartozik a szennyezett terület?”
 • 3. Tapmancs 2010. február 12. 11:56
  „Nagy baj van egyesek fejében. Sajnos ez a múlt hozománya, amikor a környezetvédelmet hírből sem hallották.”
 • 2. Csetneky 2010. február 12. 10:58
  „Sajnos egyre több ilyen gyökér van, aki a természetben szórja szét a mocskát. Jó alaposan meg kellene büntetni őket, hogy egyrészt elmenjen tőle a kedvük, másrészt inkább érje meg nekik a szemetet a szeméttelepre vinni. Mivel a hatóságok ezzel szinte egyáltalán nem foglalkoznak, mindenhol a helyi lakosoknak kellene figyelni a saját környezetükre és ha ilyesmit tapasztalnak, megtenni a bejelenetést.”
 • 1. Roben 2010. február 12. 10:33
  „Érdekes ehhez senki nem szól hozzá!PEdig megér egy misét, hogy bizonyos emberek képesek több tiz kilométert utazni azért, hogy kidobhassák a természetbe a szemetet. Milyen érdekes!Erre van energiájuk, de arra nincs hogy észrevegyék a hulladéklerakot, ahova ingyen bevihetik.Emberek,ne hagyjuk hogy ezt megtehessék velünk!!!!A természet szent.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Erzsébet és a Karolina a legjobb megyei kórház

Csakúgy, mint az elmúlt négy esztendőben, az egyik internetes honlapon 2009-ben is meghirdették ˝Az… Tovább olvasom