Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Ikerpárok randevúztak Ágfalván - fotók

Gazdag programmal nagy sikerű ikerfesztivált rendeztek a hétvégén Ágfalván.

Közel hetven kettes és hét hármas iker regisztrált a VIII. Nemzetközi Ikerfesztivál vidám eseményeire. Az ország minden tájáról érkeztek családok, így például Budapestről, Kecskemétről, Csepregről, megyénkből is sokan, és német szót is lehetett hallani.

Ikerpárok randevúztak Ágfalván. Fotók: Gosztonyi Miklós

A rendezvényen megtaláltuk a legidősebb ikerpárt, a hetvenhét éves Iliás Gyulát és Tivadart. Amint azt lapunknak elmondták, Budapesten születtek, de a sors úgy hozta, hogy egyikük végül Kecskeméten, másikuk Kópházán telepedett le. A Kisalföldből szerzett tudomást a rendezvényről Tivadar, és mivel pont a hétvégén látogatta meg őket testvére és családja, úgy döntöttek, ellátogatnak a fesztiválra. Mindketten a gépkocsi-vezetői hivatást választották, ráadásul ugyanabban az évben, 1959-ben házasodtak meg, egy hét különbséggel. Több iker már nem született a családjukban. – Nagyon tetszett a rendezvény, jövőre is eljövünk – mondták el érdeklődésünkre.

Idén negyvenhat iker nevezett a „2015-ös fesztivál arca" cím elnyerésére. „Legalább harminc első helyezettet hoztunk ki, igen nehéz volt a végső sorrendet megállapítani" – közölte a zsűri nevében Gaál István ágfalvi polgármester.

Az egyik legfiatalabb részt vevő pár Nagyszentjánosról érkezett, a féléves Sántha Olivér és Csepke. Második helyezettek lettek, az ő arcképük ékesíti majd az ikerfesztivál bora címkéjét.

Az ikerfesztivál szépségversenyét abdai lányok nyerték: Németh Jázmin és Szandra. Szüleik elmondták, nem gondolták, hogy gyermekeik győznek, de nagyon bíztak a sikerben. Negyedik alkalommal vettek részt az ikerfesztiválon, s szélesebb családi körükben is akadnak ikrek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százzal is repesztenek a veterán autók

Közel negyven veterán járművet csodálhatott meg a közönség a soproni Fő téren vasárnap. Igazi… Tovább olvasom