Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Ikerfesztivál színes programokkal

Ikerfesztivált rendeznek Ágfalván szombaton, amely egész napos színes programra az ikrek mellett minden gyermekes családot is várnak a szervezők.
„Minden, ami belefér" elnevezéssel főzőverseny (alapanyag lesz, csak fűszert kell hozniuk az érdeklődőknek), ütős- és fúvószenekari koncert, lovaglás, dr. Németh János háziorvos, ikres apuka, valamint „Ikrek bibliai szemmel" címmel Sághy Balázs evangélikus lelkész előadása, vérnyomásmérés, egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsok, ügyességi versenyek, kick-box és lovasbemutató, 2008-as év ikerarcainak megválasztása, este tábortűz és bál színesíti Ágfalván a Vadon Lovas Club területén szombaton reggel 9-től kezdődő ikerfesztivált.

A programokra  nemcsak ikreket várunk az egész megyéből, hanem jó szívvel látjuk a többgyermekeset is.
Plöchl Ildikó édesanya
– A több mint kétezer lelket számláló Ágfalván tizenhét kettes ikreket és két hármas ikreket nevelő család él. A hasonló gondok és örömök kis közösséggé formálták ezeket a családokat. Ezért gondoltunk Zselinszkyné Kondor Nikoletta ikergyermekes édesanyával arra, egész napos fesztivált rendezünk – mesélte az ötletgazda Plöchl Ildikó, aki szintén ikergyermekes édesanya. – Így alkalmat teremtünk szélesebb kör számára is az örömteli együttlétnek, a szórakozásnak, nem kevésbé a gyermeknevelést és a nagycsaládokat érintő eszmecserének.

A fesztivált az önkormányzat és szponzorok támogatásával, illetve önkéntesek közreműködésével szervezik meg.
– Somfalváról (Schattendorf) és Lépesfalváról (Loipersbach) is jelezték érkezésüket ikres családok – vette át a szót Legozáné Nagy Ágnes könyvtáros, a kezdeményezés egyik szervezője. – Fél évig tartó előkészület előzte meg az ikerfesztivált, amelyet hagyományteremtőnek szánunk. Megszavaztuk az év ikerarcait, az ő felvételük ékesíti azokat a Kirchknopf Pincészetből származó borokat, amelyek értékesítése a jövő évi ikerfesztivált támogatja.

Artner Hajnalka védőnő a műsor megtervezésébe kapcsolódott be, emellett az egészségügyi sátorban is vállal feladatot. – Bízunk abban, hogy minden kilátogató jól fogja magát érezni az I. Ágfalvi Ikerfesztiválon – összegezte a szervezőbizottság munkáját.

Plöchl Ildikó, Artner Hajnalka, Zselinszkyné Kondor Nikoletta és Legozáné Nagy Ágnes féléves szervezőmunkájának eredményeként szombaton kezdődik az ágfalvi ikerfesztivál. Az utolsó egyeztetéseket két ikerpár, Matthias és Alexander, illetve Krisztofer és Kevin is végigkísérte.
Fotó: Gosztonyi

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szociális bérlakások vállalkozó kedvűeknek

Az önkormányzat üres, de felújításra váró szociális bérlakást ajánl fel azoknak, akik vállalják,… Tovább olvasom