Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Ikerfesztivál Ágfalván, Kékfrankosok Éjszakája Sopronban

Lesz Lovasnap, Ikerfesztivál, a Kékfrankosok Éjszakája, Tündérfesztivál. Eseménydús hétvége vár ránk - régiós kitekintővel.Tűzugrás és a Rosszemberek - Sopron
A Kékfrankosok Éjszakája – Szent Iván FolkFest szombati programja gyermeknéptánc-fesztivállal kezdődik a Fő téri nagyszínpadon délelőtt 11-kor. A Lövér fürdőben strandpartit rendeznek 12.30-kor, míg a Fő téren 15 órakor a Líceum FolkBand játszik. A Szent Iván FolkFest néptáncgáláját 16.30-kor kezdik, utána örömzene lesz a fesztivál népzenészeivel. Autentikus cigányzenét, a Fláre Beás koncertjét hallhatja a közönség Devecser környékéről 19.45-kor, ezt követően a Cimbaliband lép színpadra. A Sonny and his Wild Cows rockabillykoncertje 22.30-kor látható-hallható, 23.30-kor pedig a Tűzmadarak következnek. Éjfélkor tűzugrásra várják a szerelmeseket, majd hajnali fél 1-kor ismét rockabillykoncert lesz. Az Erdészeti Múzeum 10–12.30, valamint 17–19 óráig gyerekprogramokkal várja a családokat. A múzeum pódiumszínpadán 11-kor a János vitézt adják elő. 16.15-kor a Pendelyes és a Lövői Zenekar produkcióját, 17-kor a Lúdas Matyit, 17.45-kor kamaratáncokat, 18.45-kor a Líceum diákzenekarainak műsorát láthatják az érdeklődők, akik 21.30-kor Szomjas György Rosszemberek című filmjét is megtekinthetik. A Fő téren borosgazdák legszebb termései is megkóstolhatók.

Vasárnap a Fő téri nagyszínpadon 11-kor folytatódik a gyermeknéptánc-fesztivál, 15.30-kor a Ledena Cokolada tamburazenekart, 16.30-kor Szent Iván FolkFest néptáncgálát láthatja a közönség. 18-kor a Boka Színház, 19.30-kor a Club 7 zenekar lép színpadra. Az Erdészeti Múzeum udvarán és pódiumszínpadán 10 órától egészen estig lesznek zenés, táncos és színiprodukciók.

A Vas megyei programokat a vaskarika.hu-n olvashatják el >>

Vasfüggöny-túra - Sopron
A Sopron Turizmusáért Egyesület idén harmadik alkalommal szervez emléktúrát a határáttörés évfordulója alkalmából az egykori vasfüggöny mentén. Szombaton romantikus természeti környezetben a Lövérekben, a Soproni-hegységben túrázhatnak a résztvevők – mintegy 23 km-en. Vasárnap pedig a Vasfüggöny-túraútvonal különböző szakaszait járhatják be az érdeklődők, akiket a Páneurópai Piknik-emlékhelynél igazi bográcspiknikkel várják a szervezők.

A szombati útvonal 23,5 kilométeres, 8 óra 15 perckor a Brennbergi kultúrháznál várják az érdeklődőket. A vasárnapi program a Vasfüggöny túra és piknik a Páneurópai Piknik Emlékhelynél címet viseli. Az extra túra, 32,2 kilométer, a gyülekező 8 órakor lesz a Hotel Sopronnál, ide várják 8 órára a 23 kilométeres hosszú túrára vágyókat. A rövid túra 12,8 kilométeres és  9 óra 30 perckor indul a Hotel Soprontól. Az 1000-1500 forintos regisztrációs díj a túravezetést, a transzfert, frissítőt és étkezést foglal magában. Holnap a határátkelőhelyre retro busszal szállítják a résztvevőket, az emlékhelynél bográcsebédet kínálnak, a Mithrasz-szentély és a fertőrákosi kőfejtő között pedig elektromos kisvonattal utaznak a túrázók.

Gombaismereti túra
06. 26., vasárnap
Sopron
Bánfalvi buszmegálló, 10.00
A túra Börcsök Zoltán szakellenőr vezetésével indul. Útvonal: Várhely utca–Ciklámen tanösvény–Hétbükkfa–Tacsi-árok (összesen kb. 7 km). Esőben a program elmarad.

Musicalest
06. 25., szombat
Fertőrákos
Barlangszínház, 20.30
Közreműködnek: Keresztes Ildikó, Földes Tamás, Polyák Lilla, Homonnay Zsolt, Papadimitriu Athina, Galambos Lilla.

Harkai napok
A harkai napok idei programjai szombaton 8 óra 30 perckor kezdődnek, a II. Harka-kupa kispályás labdarúgótornát a sportpályán rendezik. A katolikus templom előtti parkban szombaton 14 órától lesznek gyermekprogramok, íjászkodás, népi játékok, kézműveskedés, arcfestés. 18 órakor kezdődik az utcabál, 20 órától a Győri Nemzeti Színház tagjai szórakoztatják a közönséget. Vasárnap a katolikus templom előtti parkban ugyancsak 14 órától folytatódnak a gyermekprogramok, 16 órakor fellép a Harkai Fúvószenekar 17 órától pedig a soproni Pendelyes táncegyüttes. 18 órától a színpad a Free Time Band zenekaré. A Harkaiak objektíven című fotókiállítás június 30-ig mindennap 17–19 óráig tekinthető meg a kultúrotthonban.

Ismét megrendezik a Nemzetközi Ikerfesztivált - Ágfalva
Az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő fesztivált az előző évekhez hasonlóan a Vadon Lovas Club területén tartják. A szervezők sok szeretettel várnak minden kedves ikres és nem ikres családot, barátokat, ismerősöket, baráti társaságokat 2011. július 09-én, szombaton az egész napos családi programokra.
A színes programok között szerepel kreatív sarok, arcfestés, Pacsirta foglalkozás, aszfaltrajzverseny, bohóc, bűvész és bábszínház, de lehetőség nyílik karate vagy lovasbemutatón is részt venni. A további programok itt>>

Ágfalvi sportnap
06. 25., szombat
Ágfalva
Focipálya, 8.00
Kispályás focitornát rendeznek, a csapatok előzetesen a sportklub elnökénél, Honyák Ferencnél jelentkezhetnek a 70/294-3329-es telefonszámon.

Háromnapos Fertő-parti Lovas Fesztival - Fertőd
Érdemes lesz ellátogatni június 24-26 között Fertődre, a Fertő-parti Lovas Fesztiválra. A részletek itt>>

IV. Soproni Tündérfesztivál
A Gyermek- és Ifjúsági Központban június 25-én, szombaton 10-24 óra között megrendezendő Tündérfesztiválon nem csak a természetben túlcsorduló fényt ünnepeljük, nem csak a bennünk élő tündéreket és manókat csalogatjuk elő. A Barlangok Napja lévén megemlékezünk Földanyáról. Az Erdők Éve lévén méltatjuk a fákat. Ismét megrendezik a ManOlympiát, ahol nem csak manók próbálhatják ki ügyességüket! Sok-sok tánc, mese, játék és a szemnek kedves látnivaló várja a gyerekeket. Az Útilaput az idén is érdemes lesz a köszöntőhelyen felkötni, hiszen a Csillagösvényen tovább folyik a titkos tanítás a tündéri és manós tudományokról.

Titokzatos nevű, mesés vendégek látogatják meg Bíbor királynőt és Jácint királyt. A Tündérpostán levelet adhatunk fel Tündérországba. A késő esti fáklyás fürkésződés az Erzsébet-kertben ezúttal egy tündérmesébe kalauzol. Az Önkéntesség Éve lévén a Tündérfesztivál soproni alkotócsapata önkéntes munkával járul hozzá az idei fesztivál megvalósításához.

2011. június 25-én, délelőtt: Viseletverseny

Kategóriák: férfi, női, picurka, nagyobbacska, család és sokadalom, (pl. több barát együtt, két vagy több család együtt, esetleg egy egész nemzetség!) A "sokadalom" kategóriában a viseleteknek egységes hatást kell kelteniük. A versenyen külön értékeli a zsűri a tündérek és a manók viseleteit. Eredményhirdetés és méltatás aznap délután lesz Bíbor királynő és Jácint király jelenlétében.

Magyar Nemzeti Parkok Hete 7. nap - Fertőújlak
Június 26-án, vasárnap 10-17 óra között filmvetítés, tárlatvezetés lesz a fertőújlaki Csapody István Természetiskola és Látogatóközpontban. A belépés díjtalan.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2011. június 25. 11:37
    „Van itt elég munkanélküli,akinek nincs más dolga.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VOLT - Kedden indul a magyar EU-elnökség záróbulija

A ˝nulladik˝ nappal kedden megkezdődik a magyar EU-elnökség záróbulijának számító soproni VOLT. Tovább olvasom