Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Ikerfeszt: mindenkiből kettő, három

Ágfalva - Második alkalommal rendezték meg Ágfalván az ikerfesztivált. Az egész napos programsorozatra az ország egész területérôl érkeznek folyamatosan a vendégek, köztük a sok ikerpár.

A Vadon Lovasklubban ma minden az ikrekrôl és családjaikról szól: ének, tánc, fôzôverseny, szépségverseny, orvosi elôadás és persze sok-sok játék, móka és kacagás. Este Szabó Andris lesz a sztárvendég, ám Ágfalván addig sem fog unatkozi a népes vendégsereg...

Hatvanhárom kettes és hét hármas iker regisztráltatta magát szombaton Ágfalván, a Vadon Lovasklubban megtartott második Ágfalvi Ikerfesztiválon, ahol a rengeteg érdeklődő mellett egész napos program szórakoztatta az ország számos településéről érkezett családokat. Gaál István polgármester köszöntőjét követően néptáncbemutató, bohócok, énekkarok, orvosi előadás, alkotóműhelyek és játszóházak, zene és főzőverseny, valamint bemutatók egész sora gondoskodott a rendezvény sikeréről. Nagy taps kísérte az ikres menyasszonyiruha-bemutatót és Ágfalván is könnyeket csalt a hallgatók szemébe Szabó Andris műsora.


Német Levente, Maja és Bence Sopronból, három
Német Levente, Maja és Bence Sopronból, három

Bájos ikerlánykák és stramm ikerfiúk versengtek az ikerválasztáson, amelyen ötven nevező közül kellett a zsűrinek az egypetéjű és a többpetéjű (kettes és hármas) ikrek közül kiválasztani azokat a testvéreket, akik a következő fesztiválig képviselik az ikreket. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, végül a háromesztendős soproni László Vanda Vivien és Vanessza vitte el a pálmát – az ő fotóik szerepelnek majd a kiadványokon, okleveleken, meghívókon. A második helyezett Gál Fanni és Petra lett, az ő arcképük az „ikerbort" díszíti majd.

– Jól sikerült a fesztivál, nagyon sokan jöttek el a megyéből és távoli településekről is – mondta el a Kisalföldnek a fesztivál főszervezője, Zselinszkyné Kondor Nikoletta, aki maga is „ikres" anyuka. – Látva a családok örömét, biztos, hogy jövőre is lesz Ágfalván ikerfesztivál – tette hozzá.

Kovács Anita és Adrien 15 évesek, Sopronból
Kovács Anita és Adrien 15 évesek, Sopronból


Szabó Viktória és Gabriella, 8 évesek, Tétrôl
Szabó Viktória és Gabriella, 8 évesek, Tétrôl


Pintér Regina és Bianka 2 évesek,  Gyôrbôl
Pintér Regina és Bianka 2 évesek, Gyôrbôl


A jó hangulatról Tomi bohóc és társa is gondoskodott
A jó hangulatról Tomi bohóc és társa is gondoskodott


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötmilliárdos fejlesztést tervez az új főigazgató

Sopron - Mintegy ötmilliárd forint értékű fejlesztést tervez a soproni Állami Szanatórium – és… Tovább olvasom