Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

III. Soproni Rockfarsang - Deák Bill Gyulával, Ossiánnal, Moby Dick-el, Lorddal

Immáron harmadik alkalommal rendezik meg szombaton a soproni rockfarsangot.

Immár hagyományossá vált a nagyszabású magyar rock-zenei fesztivál Sopronban, amely március 1-én szombaton 17.30 órai kezdettel rendeznek a GYIK Rendezvényházban.

Különleges csemegének ígérkezik az este, a jó hangulat garantált a soproni rockfarsangon.

A fellépők:

A műsort a soproni fiatalokból álló PAIR O DICE együttes nyitja, akik azzal váltak ismertté, hogy megnyerték az "Add elő magad" soproni tehetségkutató versenyt. A friss erőtől duzzadó zenéjük méltán lett népszerű a legifjabb rock korosztály számára.18.45-ös kezdéssel DEÁK BILL BLUES BAND legendás dalaival fokozódhat a hangulat, majd a MOBY DICK, Sopron legismertebb ászai lépnek a GYIK színpadára.

Az idei évben új albummal jelentkező soproni kvartett után, a magyar metál élet legnépszerűbb csapata az OSSIÁN szórakoztatja a rock-metál szcéna hűséges rajongóit.

A hevesen dobogó acélszívek után az évek óta elképesztő sikerszériában fürdő a LORD együttes főszereplésével zárul a nem mindennapi csemegét ígérő idei rockfarsang.

További információk itt >>

Interjú: OSSIÁN - mindig a csúcson
 
A magyar metál színtér legtermékenyebb és egyben legsikeresebb együttese az OSSIÁN. Paksi Endre énekes, szöveg és dalszerző által vezetett budapesti zenekar immár több mint 25 évvel megalakulása után egyre felfele ívelő népszerűségi pályán mozog. Ez igazán ritkaságszám a honi, sőt a nemzetközi rockszíntéren is. Mit gondol, mi a zenekar titka? -kérdeztük Paksi  Endrét, a zenekar frontemberét.
 
Nagyon sokan és nagyon sokszor kérdezték már ezt tőlem és őszintén mondom, hogy nem tudom… Persze sokkal egyszerűbb lenne az élet, ha volnának holtbiztos tippek, receptek, megfejtések, de ilyenek nem léteznek, bármennyire is reménykednek ebben sokan.

A mi egyetlen „titkunk" talán a folyamatos munka, hogy az intenzív koncertezésen kívül van kedvünk és lehetőségünk új dalokat, új albumokat alkotni és nagy örömünkre ezek is tetszenek az embereknek a régi klasszikusok mellett.
 
Sopronban viszonylag ritkán lépnek fel. Korábban játszottak a VOLT-on, mostanában viszont nem. Mi lehet ennek az oka?
 
Fogalmam sincs és nem is esik jól, hiszen mindig nagy szeretettel és örömmel jöttünk Sopronba és szerintem is jók voltak a bulik a VOLT-on is, nagy tömegeket vonzottunk a színpad elé, de úgy látszik újabban egyéb okok miatt nem férünk bele a fesztivál koncepciójába….
 
Idén a III. Soproni Rockfarsangon kezditek a 2014-es évadot. Milyen szakmai terveitek vannak idénre, mire számíthatnak a rajongók?
 
Nagyon sokat fogunk koncertezni, most is folyamatosan érkeznek a meghívások, ezekről napra készen lehet tájékozódni a zenekar honlapján – www.ossian.hu   - mindenhová szeretnénk eljutni, ahová elhívnak bennünket és a régi dalok mellett élőben is bemutatjuk a tavalyi album, a Tűz jegyében legnépszerűbb számait.
 
Mi jut eszébe Sopronról? Vannak e személyes kapcsolatai, olyan koncertek, amelyekre a sok évi távlatból is szívesen emlékszik vissza?
 
Sopron gyönyörű város, sok kedves ismerőssel, zenész kollégával. A város múltja, XX. századi elejei polgárainak hűsége a hazához, számomra megtestesíti azt a hozzáállást, ami ebben  az értékeket vesztő világban példaértékű lehet minden magyar embernek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hegykő népszerűsíti a fürdőt

Hegykő elsősorban a külföldiek körében felkapott hely. Most belföldön is népszerűsítik a települést. Tovább olvasom