Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Így parkolunk mi Sopronban

Tegye a kezét a szívére: szokott Ön szabályt szegni?Előszeretettel foglalja el a babakocsis kismamák, biciklisek elől a járdát? Örömmel hagyja járművét kapubejárók előtt? Ha igen, most izgulhat, hogy szerepel-e az általunk gyűjtött összeállításban. Legfrisebb felvételünket olvasónk küldte. A kórház előtt kapta lencsevégre a járgányt.
De ha kerékpárral jár, berzenkedjen velünk! A legszívtelenebb autósokat egy-egy bazári színben pompázó rendszámtáblával jutalmazta szerkesztőségünk kispolgári rétege.


Legfrissebb felvételünekt olvasónk küldte. A fotó a kórház előtt készült.
Legfrissebb felvételünket olvasónk küldte. A fotó a kórház előtt készült.


A Rákóczi utcában a fél méter széles járda jelentős hányadát érezte magáénak Volkswagenes barátunk. Ő a citromzöld rendszámtáblánk nyertese.

Szeretne Ön ebből a kapualjból kihajtani?

Na és ebből?

A tűzoltóautóknak itt kellene kihajtaniuk a Várkerületre? Ugyan már! – gondolhatták magukban ezek az autósok, akik magasról tettek a tiltásra.

Hát ehhez mit szól?

Kevés a parkoló a városban? Csináljunk!

Ha Ön is rendelkezik hasonló felvételekkel és szívesen osztja meg azokat, hogy másnak is kinyíljon a bicska a zsebében, szeretettel várjuk a képeket az online@kisalfold.hu e-mail címre.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. soproni 2008. szeptember 25. 17:15
  „Tisztelt Soproni néven író! Ismételten kérem,hogy ne használja a nickemet.Egyébként már azt is közöltem,ha Sopron nagy betű,ha soproni kicsi.
  A cikkhez:Sajnos a Városház utcai parkolóban sem jobb a helyzet,főleg ügyfélfogadási időben. Nem számít a tiltó tábla,a kapubejáró, a forgalom elől elzárt terület.Sokan még akkor is tiltott helyen parkolnak,ha egyébként lenne hely a parkolóban.Természetesen nem az olcsóbb kategóriájú gépkocsik vezetői azok,akik sokallják a parkolási díjat és szabálytalankodnak. Volt már arra is példa,hogy miután a kapubejárónkban parkolót megbüntették a kihívott rendőrök ,az ő segítségükkel toltuk el az autót,hogy kijárhassunk a kapun.Valóban igaz,hogy sokan képtelenek pár métert gyalogolni és szinte az uticél ajtajáig kocsival mennének,de az is tény,hogy Sopronban egyre több az autó és parkolni már szinte lehetetlen a városban.Nem csak ez az oka annak,hogy én mindenhova gyalog járok,hanem az is,hogy ahova eljutok 10 perc alatt,az kocsival legalább 20-30 lenne és csak bosszankodás árán.”
 • 49. Imcsi 2008. szeptember 25. 12:32
  „Na és ők azok, akiknek már nem marad parkolási díjra pénze!
  Egyébként meg a közlekedni nem kötelező, csak kell! És akkor milyen káosz lenne, ha senki nem tartana be egyetlen szabályt sem!”
 • 48. K.O 2008. szeptember 25. 11:38
  „Néhány ember úgy gondolja, hogy vesz magának egy magasabb kategóriájú gépkocsit és a KRESZ nem vonatkozik rá mert 35.000 EUR-ba kerül a kocsi...”
 • 47. orgona 2008. május 09. 12:26
  „Emberek figyelmetlensege,tolleranciaja masokkal szemben sajnos sok estben 00000000!En gyakran mergelödöm mert hely lenne csak sok butan parkolt be”
 • 46. Sorponyi 2008. április 29. 22:01
  „TiszteltGy-M-S !
  Ami nem /teljesen/ ide tartozik, azt vajon miért hozod ide? Hogy lehet a parkálásból egy ilyen "populista magyarázatot" levezetni? Bizonyára tudod, hogy felvetéseidnek ezeregy oka van, így a "csupa jót az összes rosszal" nem lehet összevetni. Ettől ugyanalkkor a parkolási gondok nem oldódnak meg!.”
 • 45. orgona 2008. április 20. 00:19
  „Nagyon sokan parkolni nemtudnak,csak egyszerüen bealnak, talan tablat sem ismerik,egyszerüen nem foglalkoznak vele! tesco,stb ezeket megbüntetnem vegyek eszre magukat!”
 • 44. GY-M-S 2008. április 19. 17:05
  „Emailben kaptam a minap. Eme sorok vonatkoznak a meglátásom szerint nem csak Győrre és Sopronra hanem az egész országra!

  Nemrég üzleti úton jártam Szlovákiában és ott arra lettem figyelmes, hogy az összes parkoló automatára egy nylon zsák van ráhúzva és le van ragasztva! Kérdeztem a tárgyaló partneremtől, hogy hol lehet fizetni a parkolást. Na most figyelj! Az egész országban megszüntették a parkolási díjat, mert alkotmányellenesnek bizonyult, ugyanis semmilyen szolgáltatást nem nyújt az emberek pénzéért!

  http://www.parameter.sk/regio/torvenytelen-az-utcai-parkolodij

  A kormány kiadott egy új rendeletet, mely szerint csak őrzött parkolóhelyen lehet pénzt szedni a parkolásért! Még egy érdekesség: az imént is említett baloldali, szocialista kormányuk eltörölte a vizitdíjat, mert értelmetlennek bizonyult!

  Ugyan nem teljesen ide tartozik de leírom:

  Hogyan lehet, hogy mi, akik a rendszerváltás idején megkezdtük és a gazdasági előrelépést, most Szlovákia, Csehország és messze Románia mögött kullogunk. A szlovák üzletemberek véleménye szerint a Magyar gazdaság mára teljesen el van cseszve és a mostani rendszer, csak tovább súlyosbítja a bajt.

  KSH adat: 2007 utolsó negyedévében, négy hónap alatt több mint 8.000 magyar cég és kisvállalkozás helyezte át telephelyét Szlovákiába a kedvezőbb adózási lehetőségek miatt!

  A Magyar kormány tárgyalt a Szlovákokkal arról, hogy ők is emeljék az adókat, hogy ne legyen vonzó a Magyarok számára az ottani adózás. A Szlovákok csak röhögtek és azt válaszolták, hogy náluk a gazdaság szuper jól megy (az alacsonyabb adók miatt), és most terveznek még egyet gyorsítani rajta azzal, hogy tovább csökkentik az adókat. És persze remélik, hogy ezzel még vonzóbb feltételeket teremtenek a magyar vállalkozások számára!

  Lassan tényleg csak a nyugdíjas marad itt adót fizetni.

  Csak azt nem értem, hogy ezt a ´szarban az gazdaság: emeljük az adókat´ dumát ki eszi még meg? Egy negyedikes általános iskolás is ki tudja számolni, hogy a mostani helyzetben, ha felére csökkentenék az adókat, akkor pont háromszor ennyi pénz maradna az állam zsebében. Ha ezt szeretnéd érteni, figyelmesen olvasd a következő bekezdést! Nem bonyolult, negyedikes matek, de azért tartsd a fonalat!

  Most 79.8% az össz. adó Magyarországon (OECD adat). Vagyis egy teljes gazdasági folyamat eredményeképp 80 % az államé, 20 % a Tied (vagyis ezen osztozik a munkaadó és a munkavállaló). Számoljunk egy kicsit. Ha a 80%-ot felére, azaz 40 %-ra csökkentik, akkor ugyebár 20% helyett 60% marad nálad. Háromszor annyi. Na most ezt a háromszoros pénzt senki nem varrja a párnába, hanem elkölti, ugye? Vagyis te veszel rajta nagyobb TV-t, meg nagyobb kocsit, a Vállalkozó, pedig beruházásra költi, - hogy a megnövekedett TV és kocsi igényeket kielégítse - és persze ehhez alkalmazottakat vesz föl, ami mellékesen megszünteti a munkanélküliséget. Szóval a lényeg, hogy látszólag felére csökken százalékosan a kormány adója (80-ról 40-re), de ezt a fele adót háromszor szedi be ugyanannyi idő alatt (mivel háromszor annyit költ mindenki 20, helyett 60-at). Vagyis az adó bevétele az államnak ténylegesen másfélszeresére nőtt azonnal (félpénz háromszor), nem beszélve a járulékos hatásokról: munkanélküliség megszűnése, külföldre menekült magyar cégek visszatérése hazai adórezidenssé, külföldi tulajdonú cégek ide települése, a munkanélküliből dolgozóvá válók plusz adóbefizetései a segélyek kifizetése helyett. Arról még nem is beszéltünk, hogy háromszorosára gyorsulna a gazdaság - háromszor annyi út épülne például.

  Ne menj messzire, csak nézz meg egy olyan országot, ahol a mienkhez képest töredéke az adó. Mondjuk Monaco jó kiindulás. Ott nem 80% az adó, hanem mindössze egy számjegyű! Amikor ott voltam, ebből a csekély adóból közpénzen a járdákat mosták éppen, úgy ahogyan te az előszobádat mosod föl! Futotta belőle!

  Namost, ha ezt egy negyedikes is ki tudja számolni, akkor nekünk vajon miért mossák az agyunkat a TV-n keresztül? Hogyan lehetséges, hogy egy épeszű ember 8 általánossal és 40-es IQ-val elkerüli az értelmetlen hiteleket és nem fogadja el, hogy ezen keresztül a bank tőkét adjon neki, amire természetesen kamatot vár. Hogyan lehetséges, hogy ugyanez az ember 9 évvel és egy közgáz (agymosó) diplomával később az bírja mondani, hogy ´Magyarországnak külföldi tőkére van szüksége´

  Hogy a hazugságokat elhiggyük? Kinek áll ez érdekében? Ezt most nem írom ide, de ha elmúltál negyedikes és az agyadat elkezded arra használni amire való (tudom, hogy nehéz, mert TV-t nézni könnyebb és persze a gondolkodásról tudatosan szoktatnak le minket, pár év és a matek érettségit is eltörlik talán), szóval, ha az agyadat elkezded arra használni amire való, akkor rá fogsz jönni!”
 • 43. belvárosi 2008. április 14. 21:40
  „Nem olvastam végig a hozzászólásokat, lehet, hogy valaki már írta. A Paprét is tele van olyanokkal, akiknek nem számít, hogy ráállnak az akadálymentesítésre vagy a buszok útjába. Hol vannak az illetékesek? Múlt héten figyelmeztettek, de már büntetni is kéne, igaz, nem akkor, amikor a Bem u., Balfi u. le van zárva és alig lehet leparkolni a környéken.”
 • 42. k.karcsi 2008. április 14. 10:57
  „nézzék meg a Halász u. iskola környékét fél és háromnegyed nyolc körül. nehogy már szegény gyermeknek fél métert kelljen gyalogolni!!! csodálom, hogy még nem történt itt komolyabb baleset.”
 • 41. Jógyerek 2008. április 13. 00:55
  „Kedves 40. hozzászoló!
  Én is bringás vagyok és engem meg az idegesít, hogy a Deák téren ahol vagy 5 helyen sétálgathatnának a gyalogosok akkor ott a kerékpárúton kell nekik éppen menni. A kerékpárúton trécselnek és a kerékpár úton tolja a babakocsit és futkároznak a kisgyerekek. nem egy alkalommal szóvá is tettem egyik másiknak mire kaptam tőlük egy kiadós lebaxást. Kedves gyalogosok! A deák téren van 3 járda plusz a tér kavicsos 2 oldala ami párhuzamos a járdákkal. tessék ott sétálgatni a balesetek elkerülése végett.
  Kösziii!”
 • 40. Soproni 2008. április 12. 17:56
  „A Ferency János utcában a Kossuth u. felől mind a két oldalon parkolnak a kocsik, holott 50 méter megállni tilos tábla van. Babakocsival képtelenség a lakásunkba eljutni, többször telefonáltam a rendőrségnek, de a "majd ha lesz szabad kocsink" választ kaptam.
  A szabálytalanul parkolókon kívül jobban zavarnak a járdán cikázó kerékpárosok, életveszélyes egy utca sarkon befordulni babakocsival.
  Gyerek koromban a rendőr leszállított minket, ha a járdára merészkedtünk, most meg nemcsak gyerekek, hanem felnőttek is cikáznak és személyes sértésnek veszik, ha az ember szól nekik, hogy a járda a gyalogosoké. Ha fél a kerékpáros az úttesten, akkor inkább menjen gyalog.....”
 • 39. Desert 2008. április 12. 16:32
  „El nem hiszem,hogy ekkora városban képtelenek az emberek 100m-ert gyalogolni!Ügyetintézek,vásárolok,iskolába viszem a gyereket....stb.blábláblá!Leparkol a város"szélén,és 600méteren belűl mindent el lehet intézni.Ugye a kényelem és a lustaság!?Na és persze a "ki ha én nem".Ugytudom a csillagos eget verik a büntetések összegei(vicces az európa szintet nézve az biztos),itt az alkalom,éljenek vele,majd megtanulják.Viszont amíg a rendörség kötelékében dolgozokat is csak"autókázni"látjuk és bájosan mosolyogni(felsöbb körök)egy pohá bor melett,ugyérzi az ember üres szavak ezek(jól érzi),és azok is maradnak,mert ez a város akárhogy is nézzük sehová sem tart,csak van a városvezetés elit társaságával együtt.Legyen virágzó szegfűbe borulva,vagy szép érett narancsokba.Emberek,nem egy metropoliszról van szó!!!”
 • 38. szoktam tilosban parkolni 2008. április 11. 14:03
  „Szoktam, igen, bevallom. De csak itt Sopronban.
  Nem szándékosan, hanem kényszerből. A Belvárosban még mindig sok dolgot intéz az ember. Meg itt is dolgozom. Meg sétálni is itt szeretek szabadnapomon. Sokan laknak itt, és van itt 3 vagy 4 iskola. Egy csomó hivatal.
  Mondjuk már vásárolni nem ide jövök, inkább olyan helyre megyek, ahol nem kell stresszelni magamat, ha lejárt a cetlim, mert tovább tart a tervezettnél.

  Elvették a Petőfi teret, most az egész Színház utcát, előtte a Kis-Várkerületet teljes hosszában a Mária szobortól, Torna utca sokáig le volt zárva, Pócsi utca, Liszt Ferenc utca, kiraktak egy csomó új megállni tilos táblát, de még fizetős parkoló sincs elég. Azt ne is várják, hogy beállok a már meglévő, és majd a megnyíló garázsba, mert tovább tart a beállás, kiállás, fizetés, mint amennyire néha megállok. Arról nem is beszélve, hogy ott még 18 óra után is kell fizetni.

  Lehet büntetni, az is megoldás, biztos nem fogok még egyszer odaállni. De én itt lakom. Az, aki ugyanígy érez, de nem itt lakik, és a pénzét jön költeni, az azt mondja, hogy kapjátok be, megyek Eisenstadtba, vagy Alpha Parkba.

  Szervezhet a városvezetés a találkozókat a várkerületi vállalkozókkal, hogy mi az oka a látogatók elmaradásának. Csodálkozunk?
  De nemcsak a turisták maradnak el a soproni gazdasági életből, hanem a soproniak is.”
 • 37. gondolat 2008. április 11. 12:50
  „A Fő téren a városvezetőkszolgálati és saját autói , behajtási engedély nélkül állnak és parkolnak. Ez hogy lehet? Rájuk nem vonatkoznak a jogszabályok, vagy ők mindent megengedhetnek saját maguknak?”
 • 36. plasztikhattyú 2008. április 11. 10:11
  „Sajnos amíg ez van hogy a kihívott rendőr úr kezét dörzsölgeti a kapubejáróban parkoló autó mellett állva, és mire a tulajdonos előkerül, közli hogy jaj én ezt a hölgyet ismerem! És persze nem bünteti meg .......Hogy is van ez?És majdnem még mi voltunk a hülyék hogy ki szerettünk volna járni az autónkkal.”
 • 35. joco1 2008. április 11. 05:55
  „Hát igen szabalytalankodunk a parkolásban és a közlekedésben és a ...stb. De megfigyeltem, hogy minnél drágább az autó -annak gazdája-annál nagyobb közlekedési/parkolási vétséget követ/követhet el(következmények nélkül).”
 • 34. csingiz 2008. április 11. 02:40
  „Akkor én meg a prímást. ..de, bármerre fordul is a harckocsikerék...Aszt próbáljatok engem valamelyik parkolóból is kitiltani...!”
 • 33. plasztikhattyú 2008. április 10. 23:14
  „A Deák téri suli kutyafüle,A Gárdonyi viszi szeritem a prímet:)”
 • 32. Jógyerek 2008. április 10. 21:20
  „30. FJózsi!
  nem, nem őrzik a kocsikat, de egy mélygarázsban igen!
  Ellenben elszomorító még az is amikor reggel megyek dolgozni! A kórház elötti parkoló még szinte üres, a volt pathológia helyén épült parkoló full üres... és hol áll meg a birka autós? A kórházbejáratnál a forgalommal elzárt területen, a rokkant parkolóban és az út szélén szabálytalanul akkor amikor lenne még parkolóhely!”
 • 31. é+én+a szirénn 2008. április 10. 18:45
  „Nah igen, nekem se kocsim se b-s jogsim egyálltalán minek egy ekkora kis városba? nincs akkora távolság amit a kölykök ne tudnának emgtenni busszal az iskolába. Az anyuci meg az apuci ahelyett hogy 100re lévő postába autóval jár inkább mozgassa milios hátsó seggét...”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dühöngő ifjúság: Koncz Gábor első soproni rendezése

Sopron - Koncz Gábor első soproni rendezését láthatja a nagyérdemű a Kisszínházban szombaton este… Tovább olvasom