Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Így épül a soproni gyógyközpont új tömbje - fotók

A kisalfold.hu megnézte, miként áll soproni gyógyközpont új tömbjének építése. Fotók a beruházásról.

- Az ütemtervhez képest három nap előnyünk van - mondja Kenyeres Bertalan, a soproni gyógyközpontban épülő új V. jelű épület és kapcsolódó létesítményei tömb projektvezetője, a beruházás helyszínén.

- A jelenlegi feladat az első emelet vasbeton szerkezetének építése. Április második felében indulnak a belső munkálatok.

Legfontosabb dátum a szeptember 20-a, amikor is megkezdődik a műszaki átadás-átvétel folyamata. Ez, amennyiben minden rendben megy, akkor néhány nap alatt lezajlik, és használatba lehet venni a létesítményt.

Sopronszerte elterjedt, hogy a közelmúltban a tömb első emeleti födémje leszakadt. A kisalfold.hu erre is rákérdezett.

Épül az új kórházi tömb Sopronban. Fotó: Magasi


Kenyeres Bertalan elmondta, a hír így nem igaz; az új tömb pincéjének építése közben, még februárban egy zsaluzatot tartó oszlop roggyant meg, és egy vonal mentén megsérült az új födém.

Ez azonban semmilyen késlekedést nem okozott, a hibát azóta a szakemberek kijavították.

- Az új szárnyban korszerű gépészeti eszközök mellett klímát is beszerelnek - tudjuk meg, miközben bejárjuk az építkezés helyszínét.

- Az akadálymentesített bejárat és három lift is rendelkezésre áll majd. Mivel az új tömb gyakorlatilag a kórház területén, központi helyen található, a szomszédos épületeket föld alatti alagút köti majd össze.

Így a betegeknek, hozzátartozóknak a jövőben a közlekedése fedett folyosókon belül megoldott, ezért nem kell a szabadba kimenniük.

Mint arról portálunkon beszámoltunk, az ötmilliárd forintos pályázati forrásból épülő új diagnosztikai tömb létrehozásával több, korábban fennálló problémát orvosolnak.

Egy helyre kerülnek a diagnosztikai egységek, valamint az eddig a fekvőbeteg-osztályokkal egy helyen működő szakrendelések. Ide kerül a gasztroenterológia, a neurológia negyven-negyven ággyal, az endoszkópos laboratórium, a terhesgondozás és a nőgyógyászati szakrendelés.

Itt kapnak helyet a radiológia modern berendezései, a digitális mammográfia és itt lesz a Dunántúl legkorszerűbb elektrofiziológiai laborja is.

A pince részben lesznek a raktárak, a földszinten pedig a vizsgálók, az első emeleten a fekvőbetegeket látják el.


 A beruházás számokban

A két és fél szintes épület hasznos alapterülete több mint 6700 négyzetméter.

A munkálatok során 800 tonna vasat használnak fel. A betonból pedig több mint 7500 köbmétert építenek be. Az épület modern homlokzatburkolatot kap.

A kivitelezést a West Hungária Bau Kft. és a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. alkotta W-F Konzorcium végzi.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olaj került egy ágfalvai patakba - Gáttal védekeznek

Eddig ismeretlen okból olaj került egy patakba Ágfalván csütörtökön. Tovább olvasom