Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Ígérték, nem lesz több égetés Ivánban

A kábelégetések ügyében csak a jövő héten ül össze az iváni roma kisebbségi önkormányzat, mert a település jegyzőjét is elvárják a megbeszélésre, aki szabadságon van.

Bár az elmúlt szombati, újabb kábelégetések kapcsán azt nyilatkozta  Vass Tibor, az iváni roma kisebbségi önkormányzat elnöke, hogy hétfőn haladéktalanul összehívja a testületet, ez mégsem történt meg.

– Ennek oka az, hogy szerettük volna, ha a környezetszennyezési ügyekben illetékes jegyző is részt venne az ülésen. Kiderült, ő még egy hétig szabadságon van, ezért el kellett csúsztatni a tanácskozást – tájékoztatta portálunkat Vass Tibor. – Ugyanakkor végigjártam a falu összes roma családját – köztük azt a mintegy húsz családot is, akik közvetlenül érintettek lehetnek – és beszéltem velük a problémáról.

Közöltem velük, ha valaki még egyszer kábelt vagy más, fémnyerés céljából, lomtalanításból származó háztartási gépről levett gumit éget, magam fogom feljelenteni az illetékes jegyzőnél. Megértették a figyelmeztetést, így nagyon reméljük, a továbbiakban nem lesz ilyen gond. Viszont megfogalmazódott az a kérés, hogy negyedévente rakasson ki az iváni önkormányzat a Rózsa és a Kápolna utca sarkára egy-egy konténert, amelybe elhelyezhetik a fémről leszedett műanyagot vagy gumit. Ugyanis nincs hol tárolni azokat, s nem szeretnénk, ha a házak környékén szórnák szét azokat.

Vass Tibor hozzátette, mindenki érdeke, hogy a romák betartsák szavukat.

Olvasóink írták

 • 16. kanna56 2010. augusztus 13. 14:24
  „Demokrácia ellenes és a Kisalföldben csalódtak a kórháziak....Ha nem tetszik egy szöveg tudják moderálni!Kérjük a hozzászólások visszaállitását!!!Pofátlanság,hogy valaki mindent megtehet....csak egy telefon,stb...”
 • 15. Cerwin 2010. augusztus 13. 06:55
  „Máris szimpatikus ez a Tiborcz! Számolni nem tud, de telefonálni igen...”
 • 14. SC 2010. augusztus 12. 22:34
  „Valakiknek kényes a téma,csak egy telefon volt a Kisalföld szerkesztőségébe...”
 • 13. Valjan 2010. augusztus 12. 17:59
  „Drakoi szigor kell es megszunik a problema: akit megfognak az ilyen kabel es egyeb mas egetesen vagy lopason 10-15 ev borton vagy szigoritott javito-nevelo munka SIMAN visszatarto ero lesz!!”
 • 12. gabika86 2010. augusztus 12. 00:30
  „A FENÉBE IS! KAPUVÁRON ÉJJEL ÉGETIK A MŰANYAG MOCSKOT EZEK A FÉRGEK, LASSAN ROSSZUL VAGYOK ÚGY KELEK FEL ÉJJELENTE, PEDIG NEM AZ OSLI ÚTI "CIGÁNYKANYARNÁL" VAGY A SZÉCHENYI-RÓZSA-ADY UTCA FELÉ LAKOK DE MÉG ITT IS ROSSZUL VAGYOK ETTŐL.
  KÉREM A RENDŐRÖKET JÁRJANAK EL TÖRVÉNYESEN, VAGY AKI TEHETI, AZ TÖRVÉNYTELENÜL ENGEM NEM ÉRDEKEL DE ITT SÜRGŐSEN TENNI KELL VALAMIT.

  T. ATTILA SZERINTEM EZ IS MEGÉRNE EGY CIKKET, KÍVÁNCSI LENNÉK A VÁLASZTÁS ELŐTT A TESTÜLET ILLETVE A R.KAPITÁNY VÉLEMÉNYÉRE MI IS TÖRTÉNIK.”
 • 11. magyarharcos 2010. augusztus 11. 18:10
  „ÉN TUDOK EK EGY JOBBAT AZ IVÁNI CIGÁNYSÁG MENJEN EL DOLGOZNI ÉS FELEJTSÜK EL AZ EGÉSZET VAGY HA NEM TETSZIK EL LEHET MENI ITT LEHET HAGYNI AZ ORSZÁGOT TAKARODJANAK KANADÁBA INDIÁBA A SZÁRMAZÁSI HELYÜKRE VISZA NEM FOGNAK HIÁNYOZNI BIZTOSAK LEHETNEK BENE OTT IS LEHET TYÚKOT ENI ÉS LOPNI AZ INYENÉLÖ ÉLÖSKÖDÖ BANDA A HAGYMASZEDÉS VÁLOGATÁS SEM JÖT BE EGY NAPOT BIRTÁK A SZEGÉNY ÉHEZŐK AZ IVÁNI ÖNKORMÁNYZAT HAZAHOZTA ÖKET A MI ADÓFIZETÖNK PÉNZÉN A BÚCSÚROL NEM IS BESZÉLVE ..ADJON AZ ISTEN SZEBB JŐVŐT.......”
 • 10. haarspray 2010. augusztus 11. 17:25
  „Persze!
  Sütötték a cigánypecsenyét:D”
 • 9. samusoma 2010. augusztus 11. 17:24
  „ezt apofátlanságot! még az amugy is szegény önkormányzat rakjon ki konténert!!!"vért ne adjak"! az pedig már nagyon szegény aki igérni sem tud!!cak megjegyzem hogy a két hét türelmi idő letelt! nem jobb rosszabb a helyzet csak a "szabad " sajto kussolja el az igazságot!!! el kell olvasni a kuruc infot szinte minden napra jut egy elhallgatott cigo eset!83 éves nénit megerőszakolják kinyomják aszemét stb!! lehet rasszistázni de ettől még az igazság nem lesz más!!más portálokon nyiltan hirdetik hogy ki kell irtani a magyart ez bezzeg nem számit gyülőlet keltésnek! még a segijt is ki kell fizetni és mind ehhez jo pofát kell vágni!! mert ha nem még a magyart gyalázzák szerte a világban! a canadábol vissza jött gyütt mentek pedig lakást követelnek maguknak!! pl. nyiregyházán!! ewzek tények és a politikusaink akik az én pénzemből is , elég jol élnek csak szét tárják akezüket "sorry" ! ennyire telik tőlük.”
 • 8. s_k_h 2010. augusztus 11. 15:43
  „Egyébként, tegnap is ugyanaz volt a helyzet, mint a nagy ígéretek előtt. (csak most éppen sötétben)
  Bár nem hiszem, hogy a kiégett fekete foltok a talajon nem tűnnek fel senkinek. Viszont itt arra is lenne magyarázat.( bogrács party volt, meg tábortűz.) Nem?!”
 • 7. mindigatutit 2010. augusztus 11. 14:57
  „az már nagyon szegény,aki még igérni sem tud”
 • 6. ittahola 2010. augusztus 11. 14:00
  „és ezt valaki el is hiszi, hogy azért égetik a műanyagot mert leszedték a kábelről...pont az égetéssel szedik le...leégetik...ezek kézzel nem állnak neki 60méter kábelnek lefejteni a burkolatot:)majd a konténert is leadják vasnak:)”
 • 5. Dörgés 2010. augusztus 11. 13:44
  „Kapuváron már sötétbe nyomják az ipart. Csak a füst bűze terjed... Persze az illetékesek szó szerint alszanak.”
 • 4. s_k_h 2010. augusztus 11. 13:18
  „Új epizódokkal folytatódik az Iván község "Hazudj, ha tudsz!" sajtósikereket elért sztorija.”
 • 3. Cerwin 2010. augusztus 11. 11:38
  „Csak nehogy a konténert is beolvasszák..”
 • 2. sopronkuldo 2010. augusztus 11. 11:09
  „A konténert persze fizesse az önkormányzat.Természetesen a fém bizniszből nem fizetnek adót sem az államnak,sem az önkormányzatnak.Hol itt az igazság!? Miért nem jár mindenkinek állampolgári jogon negyed évente konténer a nem bejelentett munkájából adódó szemétnek?”
 • 1. kumpala 2010. augusztus 11. 09:44
  „Nem büntethetők az elkövetők, kisebbségi alapon. Ennek a tisztességes kisebbségiek is isszák ám a levét, nem?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószer, prostitúció - rendőrségi hírek Sopronból és környékéről

Kábítószergyanús növényi törmelék egy autóban Fertőszentmiklóson; tiltott kéjelgés egy soproni… Tovább olvasom