Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Igény van a termelői boltokra Sopronban - Ön is így gondolja?

Nem zárt be végleg az Esterházy Majorságok boltja, mint megtudtuk, átszervezés áll a szünet hátterében.

˝Technikai okok miatt szeptember 30-ig zárva˝ – ez a felirat szerepelt az Esterházy Majorságok boltja ajtaján. Mint arról beszámoltunk, az üzlet azóta sem nyitott ki, s sokan aggódtak, hogy végleg bezárt.

Az üzlet a megyei önkormányzat fenntartásában nyílt meg tavaly tavasszal, az összevont és közös igazgatás alá helyezett Porpáczy-Ujhelyi iskolák tangazdaságának boltjaként. Hústermékek, tejtermékek, mézek, tésztefélék, a Pál-major, Csermajor, a Sopron-Fertődi Kistérség, valamint egyéb tájegységek termelőinek hagyományos és bioélelmiszerei is megtalálhatók voltak a polcokon.

– Intézményi átszervezés, pénzelvonás áll annak hátterében, hogy a bolt jelenleg zárva van – mondta Wellner Andrea, az intézmény igazgatója. – Január elsejétől a megyei kormányhivatalhoz kerülünk, így ezek a hetek a feladatátadással telnek. Jövő év elejétől azonban szeretnénk újra nyitni a boltot, ahol saját tejtermékeinket is árusítanánk. Öt magyartarka tehenünket és azok szaporulatát tartjuk fenn, a megtermelt tejet és az abból készített termékeket pedig magunk szeretnénk értékesíteni. Pályázati pénzből korszerűsítjük a gazdaságot, hogy a feldolgozás minél hatékonyabb legyen.

A piacon található, szerdán, pénteken és szombaton délelőtt nyitvatartó rábaközi termelők portékáit árusító üzlet is népszerű. Ezt az állítást mi sem bizonyítja jobban, minthogy ott jártunkkor folyamatosan érkeztek a vásárlók.

Obermayer György minden héten visszatér az üzletbe, leginkább baromfiaprólékot, tejtermékeket vásárol. – Kedvezőnek találom a termékek árait, frisseségük mellett ez a legnagyobb vonzerő – hallhattuk az idős urat.

Szalay Ferencné szolgálja ki Obermayer Györgyöt, aki hetente visszatér az üzletbe. Fotó: Magasi
Szalay Ferencné szolgálja ki Obermayer Györgyöt, aki hetente visszatér az üzletbe. Fotó: Magasi

– Forgalmunk egyre növekszik, s általában pénteken jönnek a legtöbben – ezt már Szalay Ferencné mondta a pult mögött, kiszolgálás közben. – A baromfi áruink friss ízük miatt nagyon kelendőek, vásárlóink is érzik, hogy más minőség ez, mint amit a szupermarketekben találhatunk. Termelőinkkel a kezdetektől jó a kapcsolat, az áruk folyamatosan érkeznek. Vendégeink rendeléseit is felvesszük, kérésre szállítjuk a portékákat.

Olvasóink írták

 • 7. soproni 2011. december 02. 13:24
  „4.kumpala.Nekem nem számít olcsónak a Karaván sajt a több mint 2000 ft/kg-os árával.Általában én is kint veszem a sajtokat de,ha megkívánom 20-30 dk-ért nem fogok kiugrani.:)”
 • 6. zhall 2011. december 02. 05:07
  „A várkerületi Esterházy Majorságok boltja tényleg jó volt,és sokat vásároltam ott főként füstölt árut és tejet sajtot.Magas minőséget kaptam jó áron.Viszont elég gyenge volt a választék,talán azt kéne bővíteni,színesíteni akkor többen betérnének.A piacra is érdemes ismét járni.Volt idő mikor messze elkerültem de most tényleg szép és olcsó árut kapni.Valószínűleg az alja kiszelektálódott.Egyre ritkábban járunk multiba!”
 • 5. Szólásszabadságvan??? 2011. december 01. 21:46
  „De ha egyszer a HAZAIT szeretné!!!
  Igenis a magyar termékeket kell előnyben részesíteni, mert így legalább a magyar forint körforgása határokon belül marad.”
 • 4. kumpala 2011. december 01. 18:36
  „soproni! nem a legolcsóbbat kell megvenni. vagy kiugrasz ausztriába, ott nemcsak hogy jobbak, de még olcsóbbak is a sajtok. sajnos..”
 • 3. soproni 2011. december 01. 13:36
  „Örülnék,ha ismét megnyitnák a boltot,annak ellenére,hogy nem naponta jártam be vásárolni.Sajnos a nagyobb üzletekben sehol nem kaphatók jó minőségű sajtok.Nem tudom milyen adalék anyagokkal készülnek manapság,de se reszelni ,se szeletelni nem lehet egyiket sem.”
 • 2. csingilingi 2011. december 01. 13:03
  „Másként gondolom.”
 • 1. öröksoproni 2011. december 01. 10:33
  „Remélem egyre több ilyen jellegű kisbolt lesz, erősíteni kell a kistermelőket, azokat is, akiknek kiegészítő jövedelem a kertjükben termett felesleg eladásából származó pénz. Nem utolsósorban tudja az ember, hogy mit vesz. Én régóta szeretznék baromfit, disznót neveltetni vidéken, de azt mondják, nem éri meg. Kár.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A GYSEV elbontotta a romos várókat

A Sopron-Szombathely vonalon lévő, életveszélyes, megrongált váróépületeket elbontotta a… Tovább olvasom