Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Igazságtalan a rendeletmódosítás?

Sopron - Antiszociális és igazságtalan az önkormányzat frissen módosított vagyonrendelete – jelentették ki sajtótájékoztatójukon Boros László és Varga Gyula szocialista képviselők.
Boros László részletesen ismertette azt a feltételrendszert, amelyet a módosított vagyonrendelet tartalmaz az önkormányzat tulajdonában lévő bérlakások értékesítése esetén. Véleménye szerint ez igazságtalan, mert a módosítás előtt a bérlők kedvezőbb feltételekkel jutottak lakásukhoz, mint azok, akik a legutóbbi közgyűlés után szeretnék megvásárolni otthonukat.

– A módosított rendelet antiszociális és elsősorban a fiatalokat sújtja – jelentette ki a szocialista képviselő. – Számításaink szerint a még meglévő önkormányzati bárlakásból legalább ezer darabot meg kell hagyni szociális célokra, tehát mintegy ötszáz lakás bérlőjét és családját hozza hátrányos helyzetbe a szigorítás.

Varga Gyula szerint nem volt átgondolt a rendelet vonatkozó módosítása, ugyanis a még meglévő lakásokat részben azért nem vásárolták meg bérlőik, mert a korábbi – sokkal kedvezőbb – feltételekkel sem tudták megvenni, másrészt pedig azért, mert egy részük alkalmatlan lakásnak. Kijelentette, az idei költségvetésben 60 millió forint áll rendelkezésre a lakások karbantartására (az elmúlt évben ez 120 millió volt), pedig legalább 200 millióra lenne szükség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pilis-Invest: holnap tárgyalás

Budapest–Sopron - A Fővárosi Bíróságon holnap délelőtt tartják a Pilis-Invest-ügy első… Tovább olvasom