Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Ifjú tájsebészek

 A Hulladék Munkaszövetség által tavaly ősszel indított akciósorozatba, az országos Tájsebészet Kampány és Versenybe az agyagosszergényi általános iskola is bekapcsolódott és öt főből álló tájsebész csapata az egyik legszínvonalasabb pályamunkát nyújtotta be.
Az ötfős kommandó
Az iskola nyolcadikosai (öt fiú) osztályfőnökük, Hegyiné Oltványi Klára irányításával arra vállalkoztak, hogy az országos akcióba bekapcsolódva felvegyék a harcot az illegális szemétlerakók ellen. Elsőként feltérképezték a falut és környékét, azt, hogy hol vannak felszámolandó szemétlerakók – meséli dr. Varga Dénesné igazgatónő. A környezetvédelmi munka csúcspontja a szombati akció volt, Agyagosszergény apraja-nagyja egyaránt kesztyűt húzott és környezete orvosává vált. A felderített helyszínekről a közel 150 köbméter illegálisan lerakott szemét elszállításában az ötfős „ kommandót " a lelkes tantestület mellett többek között a Reflex Környezetvédő Egyesület, a fertőszentmiklósi Rekultív Hulladékhasznosító Kft. és az Ökotárs Alapítvány is támogatta.
A sajtótájékoztatón Agyagosszergény polgármestere, Mentes Alajos kiemelte, hogy a legnehezebb feladat az eddig szeméttel borított területek tisztántartása lesz, majd bizakodóan hozzátette, hogy az évi 2 – 3 szemétgyűjtési akció során kihelyezett konténerek talán segítenek ebben. Az iskola igazgatónője elmondta, hogy a nyolcadikból most kimaradó tájsebész csapat tagjai ezután is figyelemmel kísérik majd a falu tisztaságát.
Az akció megyei értékelésére május közepén, az országosra június 5-én kerül majd sor. A díjak átadását követően a Tájsebész Kampány és Verseny anyagából a Fővárosi Állat-és Növénykertben nyílik kiállítás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy életre szóló élmény

„ Fogjuk meg egymás kezét! ” – ez a mottója annak a nemes kezdeményezésnek,… Tovább olvasom